Αναφορά προβλημάτων


Εθνικά Κέντρα Ασφαλούς Διαδικτύου
Από το 2004 λειτουργούν με τη συγχρηματοδότηση της Ε.Ε. τα Εθνικά Κέντρα Ασφαλούς Διαδικτύου σε όλες τις χώρες της Ευρώπης υλοποιώντας εκστρατείες ενημέρωσης και παρέχοντας υπηρεσίες καταγγελίας παράνομου περιεχομένου / παράνομης συμπεριφοράς και γραμμές βοηθείας.

Απάτες, σελίδες μίσους και άλλες παράνομες δραστηριότητες
Μπορείτε να αναφέρετε πλαστές, ψευδείς ή απεχθείς διαδικτυακές τοποθεσίες, καθώς και τις απόπειρες απάτης ή άλλες παράνομες δραστηριότητες στην (SafeLine.gr) την ανοιχτή γραμμή που δέχεται καταγγελίες για παράνομο περιεχόμενο ή παράνομη συμπεριφορά στο Διαδίκτυο. Επίσης, στην ειδική τηλεφωνική γραμμή του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος 11012.

Κατάχρηση προσωπικών πληροφοριών
Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα παρέχει καθοδήγηση και συμβουλές και επιβλέπει τη χρήση προσωπικών πληροφοριών.

Παιδική πορνογραφία
Το Παγκόσμιο Δίκτυο INHOPE είναι ο Παγκόσμιος Σύνδεσμος Ανοικτών Γραμμών καταγγελίας παράνομου περιεχομένου στο Διαδίκτυο, προκειμένου οι χρήστες να αναφέρουν τις διαδικτυακές τοποθεσίες που υποπτεύονται ότι περιέχουν υλικό που εικονίζει κακοποίηση παιδιών ή άλλο παράνομο υλικό (inhope.org). Για να αναφέρετε οποιοδήποτε συμβάν κακοποίησης, μεταβείτε στη διεύθυνση: http://inhope.org/gns/report-here.aspx

ΥποΣΤΗΡΙΖΩ: Γραμμή βοηθείας 800 11 800 15
για παιδιά και εφήβους, η οποία υλοποιείται από τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας, Β’ Παιδιατρική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων Π. & Α. Κυριακού.