ΠΣΔΨηφιακή Ασφάλεια
 • Like us on Facebook
 • Επισκεφθείτε μας και στην κοινότητα του Facebook, ενισχύστε την κοινή προσπάθεια με like & follow...
 • "Παίξτε" με το διαδραστικό infographic πρωτιάς για τα Ελληνικά σχολεία στην Ευρώπη με την ετικέτα ψηφιακής ασφάλειας!
 • H δική μας απάντηση κατά του (κυβερνο)εκφοβισμού - Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε και να εκτυπώσετε το πόστερ στην τάξη σας!
 • "Το Διαδίκτυο που θέλουμε" - "The Web We Want" εμπλουτίστηκε! Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε ελεύθερα 6 σχέδια μαθημάτων για το Γυμνάσιο!
 • Εκπαιδευτικοί βοηθήστε τους μαθητές σας να ωριμάσουν ψηφιακά με το #WebWeWantEU
Δευτέρα, 16 Απριλίου 2018 20:09

Webinar SaferInternet4kids και eTwinning 23-04-2018 Κύριο

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Μέσω της Ελληνικής Υπηρεσίας Υποστήριξης eTwinning, στις 23 Απριλίου 2018, θα πραγματοποιηθεί webinar, σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου και θέμα "Υπερβολική Ενασχόληση με το διαδίκτυο. Πότε η συμπεριφορά είναι προβληματική; Ο ρόλος των εκπαιδευτικών και οι τρόποι ανίχνευσης, πρόληψης και αντιμετώπισης". Εισηγήτρια της τηλεκπαίδευσης είναι η κ. Μαρία Δάρα Ψυχολόγος (MSc) Γραμμής Βοήθειας του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου Help-Line.gr. To webinar συντονίζει ο Εθνικός Συντονιστής eSafetyLabel.eu κ. Άρης Λούβρης. Το webinar αφορά την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, από τις 4:00 μ.μ. ως 5:00 μ.μ.

Σε αυτό το webinar θα ενημερώσουμε για τα θέματα που απασχολούν τη Γραμμή Βοήθειας του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου. Θα επικεντρωθούμε στις συμπεριφορές εξάρτησης από τα διαδικτυακά παιχνίδια και τα κοινωνικά δίκτυα με σκοπό να μάθουμε να αναγνωρίζουμε, να προλαμβάνουμε και να αντιμετωπίζουμε προβληματικές συμπεριφορές στο σχολικό πλαίσιο.

Η καταληκτική ημερομηνία εγγραφών είναι ως τις 20/04/2018. Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων είναι 100 εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Οι συμπεριφορές εξάρτησης από το διαδίκτυο απασχολούν πολύ έντονα την Ελληνική κοινωνία τα τελευταία χρόνια. Θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι αποτελεί το «καυτό» θέμα που προκαλεί έντονες συγκρούσεις στις σχέσεις γονέων-παιδιών; Στην Ελλάδα το φαινόμενο της υπερβολικής ενασχόλησης με το διαδίκτυο από τα παιδιά χρόνο με το χρόνο λαμβάνει μεγαλύτερες διαστάσεις σε σχέση με τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες. Αυτό άλλωστε αποτυπώνεται και στα ετήσια στατιστικά στοιχεία της Help-line, όπου το 2017 μια στις τρείς κλήσεις αφορούσαν συμπεριφορές εξάρτησης (33%). Η ψυχολόγος της γραμμής Βοήθειας Help-line του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ, κ. Μαρία Δάρα θα εξηγήσει τι εννοούμε με τον όρο συμπεριφορές εξάρτησης και τι μπορούμε να κάνουμε προκειμένου να αντιμετωπίσουμε ή και να προλάβουμε την ανάπτυξη τέτοιων συμπεριφορών.

Εξειδικευμένοι ψυχολόγοι της γραμμής βοήθειας Ηelp-line προσφέρουν συμβουλές και κατευθύνσεις για θέματα που σχετίζονται με τη χρήση του Διαδικτύου, του κινητού τηλεφώνου και των ηλεκτρονικών παιχνιδιών (παρενόχληση, εξάρτηση, επιβλαβές περιεχόμενο, παιδοφιλία κ.λπ). Μπορεί ο οποιοσδήποτε να επικοινωνήσει με τη γραμμή εντελώς δωρεάν είτε τηλεφωνικά στο 210 6007686 είτε μέσω email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. είτε μέσω live chat.

Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω, μπορείτε να εγγραφείτε στο webinar ως 20/4/2018 μέσω της διεύθυνσης: Τηλεκπαιδεύσεις eTwinning ή απευθείας στο http://www.etwinning.gr/various/webexreg.php?id=194

Διαβάστηκε 1238 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 17 Απριλίου 2018 08:33

Προσθήκη σχολίου

Η γνώμη σας μετράει!

Βιντεοθήκη για ένα καλύτερο Διαδίκτυο!

 • Θετικό περιεχόμενο στο διαδίκτυο
 • Webinar για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2018 και τους Διαγωνισμούς
 • Webinar για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2017 και τους Διαγωνισμούς
 • Webinar για καθηγητές Γυμνασίου απο Saferinternet4kids και eTwinning
 • Webinar για Δασκάλους Δημοτικού απο Saferinternet4kids και eTwinning
 • Webinar για Καθηγητές Γυμνασίου
 • Webinar για Δασκάλους Δημοτικού
 • Οι ψηφιακοί πολίτες του σήμερα και του αύριο