• Επισκεφθείτε μας και στην κοινότητα του Facebook, ενισχύστε την κοινή προσπάθεια με like & follow...
 • "Το Διαδίκτυο που θέλουμε" - "The Web We Want" εμπλουτίστηκε! Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε ελεύθερα 6 σχέδια μαθημάτων για το Γυμνάσιο!
 • H δική μας απάντηση κατά του (κυβερνο)εκφοβισμού - Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε και να εκτυπώσετε το πόστερ στην τάξη σας!
 • Εκπαιδευτικοί βοηθήστε τους μαθητές σας να ωριμάσουν ψηφιακά με το #WebWeWantEU
Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου 2013 14:39

Η συμμαχία για τα δικαιώματα του παιδιού στο διαδίκτυο και διεθνής!

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(11 ψήφοι)

Ο ενημερωτικός κόμβος "Ασφάλεια στο Διαδίκτυο" συνεχίζοντας την υποστήριξη στη "Συμμαχία για τα δικαιώματα του παιδιού στο διαδίκτυο" προτρέπει περισσότερους γονείς και κηδεμόνες, εκπαιδευτικούς και γενικότερα ενήλικες, σε παράταση διαμαρτυρίας ενάντια στη βιομηχανία του Διαδικτύου. Mε έναν πολύ απλό τρόπο, απαιτούμε διεθνώς πλέον από την εταιρεία Facebook να σεβαστεί τα δικαιώματα των παιδιών: σεβόμενοι πλήρως την ιδιωτικότητά σας, δηλώνετε μόνο το e-mail σας πατώντας εδώ.

Στην Ελλάδα ξεκινήσαμε στις 8 Σεπτεμβρίου 2013 και περισσότεροι από 1260 Έλληνες υποδείξαμε το δρόμο στην Ευρώπη για το γεγονός ότι η προστασία των παιδιών δεν είναι θέμα μόνο των γονέων και των εκπαιδευτικών αλλά και της βιομηχανίας του διαδικτύου (βλ. επίσης Συμμαχία για τα δικαιώματα του παιδιού στο διαδίκτυο 8/9/2013) σε αρχική ιδέα του Δρ. Γ. Κορμά. Είναι η πρώτη συντονισμένη εκδήλωση ανθρώπων που απαιτούν πλέον από τις εταιρείες στο διαδίκτυο να σέβονται τα παιδιά και να ακολουθούν τους νόμους. Η κίνηση να μαυρίσουμε τα προφίλ προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στο Facebook και έκανε γνωστά τα αιτήματά μας σε μεγάλο αριθμό χρηστών.

Έτσι λοιπόν απευθυνόμενοι σε Ευρωπαίους φορείς που έδειξαν ενδιαφέρον να συμμετάσχουν στην προσπάθεια μας και διεθνώς, στη σελίδα https://secure.avaaz.org/en/petition/Alliance_for_childrens_online_rights/ συνεχίζουμε την πρωτοβουλία αυτή και δηλώνοντας μόνο το e-mail μας, συμμετέχουμε διεθνώς στη μάχη για το σεβασμό των δικαιωμάτων των παιδιών από τις εταιρείες του διαδικτύου.

Εμείς στην Ελλάδα τολμήσαμε και τα καταφέραμε. Το παράδειγμά μας προτείνουμε πλέον να το ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες χώρες. Συνεχίζουμε και απαιτούμε ως συνειδητοποιημένοι ενήλικες χρήστες απο την εταιρεία Facebook να σεβαστεί τα δικαιώματα των παιδιών. Η Facebook πρέπει επιτέλους να βρει μία τεχνική λύση και να αποτρέπει την είσοδο παιδιών κάτω από τα 13 έτη, όπως είναι υποχρεωμένη από το νόμο να πράττει (βλ. 4ο όρο παρ. 5 Όροι Χρήσης Facebook). Επειδή όμως η Facebook έχει φιλοσοφία εταιρικού τύπου, θα αλλάξει μόνο εφόσον δεχτεί πίεση από τους ίδιους τους χρήστες της υπηρεσίας της.

Ας κάνουμε ένα "δώρο" λοιπόν όλοι μαζί στη Facebook, η οποία στις 4/2/2014 κλείνει 10 χρόνια διαδικτυακής παρουσίας, συγκεντρώνοντας όσες περισσότερες υπογραφές μπορούμε. Θα τα καταφέρουμε;

Διαβάστηκε 8768 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2013 00:59

Βιντεοθήκη για ένα καλύτερο Διαδίκτυο!

 • Webinar για τον εθισμό στο διαδίκτυο
 • Webinar για το GDPR σε συνεργασία με το #eTwinning
 • Θετικό περιεχόμενο στο διαδίκτυο
 • Webinar για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2018 και τους Διαγωνισμούς
 • Webinar για καθηγητές Γυμνασίου απο Saferinternet4kids και eTwinning
 • Webinar για Δασκάλους Δημοτικού απο Saferinternet4kids και eTwinning
 • Webinar για Καθηγητές Γυμνασίου
 • Webinar για Δασκάλους Δημοτικού