Σάββατο, 18 Αυγούστου 2012 14:39

Σταμπαρισμένοι στο Διαδίκτυο

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(10 ψήφοι)

Όταν μία ομάδα από φίλες σε κάποιο Λύκειο της Αυστραλίας αναρτά στο Διαδίκτυο μία φήμη για αντίζηλό τους, πυροδοτείται μια αλυσιδωτή αντίδραση που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο. Διασπορά ψευδών ειδήσεων, κυβερνοεκφοβισμός (cyberbullying), sexting (βλ. ορισμό), καυγάδες μέσω βίντεο και μεταξύ άλλων η αστυνομία ανακύπτουν από το πουθενά.

Θα αποφύγουν άραγε αυτές οι φίλες να «σταμπαριστούν» (tagged) για πάντα; Δείτε την ταινία για να το ανακαλύψετε!

Το "Tagged" είναι μια βιντεοταινία μικρού μήκους (διάρκειας 18’ περίπου) η οποία αναπτύχθηκε από το πρόγραμμα Cybersmart της Αρχής Επικοινωνιών και Μέσων Ενημέρωσης Αυστραλίας (Australian Communications and Media Authority) και προτείνεται για εφήβους μαθητές ενθαρρύνοντάς τους να συζητήσουν τις βασικές ηθικές υποχρεώσεις τους όταν βρίσκονται on-line. Διερευνώνται ζητήματα όπως η εκτεταμένη επίδραση του κυβερνοεκφοβισμού (cyberbullying), το πώς οι χρήστες του Διαδικτύου μπορούν να διαχειριστούν τη φήμη τους στον ψηφιακό χώρο και το πώς οι online επικοινωνίες ενδέχεται να έχoυν πραγματικές συνέπειες.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την ταινία με ελληνικούς υπότιτλους. Επίσης, συνοδεύεται στα Αγγλικά από ευέλικτα σχέδια μαθήματος και συνεντεύξεις των ηρώων, οι οποίοι εκ των υστέρων κάνουν χρήση ρεαλιστικών σεναρίων και δραστηριότητες έτσι ώστε να ενθαρρύνουν τους εφήβους να υιοθετήσουν θετικές διαδικτυακές συμπεριφορές που θα υιοθετηθούν μέχρι την ενηλικίωση.

Η ταινία Tagged (εκτός από τα πολυμέσα), οι συνεντεύξεις των χαρακτήρων στα Ελληνικά και τα σχέδια μαθήματος είναι online στο Office of the children's esafety Commissioner

Διαβάστηκε 10805 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου 2016 20:15
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Έφηβοι και online φήμη »