• Επισκεφθείτε μας και στην κοινότητα του Facebook, ενισχύστε την κοινή προσπάθεια με like & follow...
  • "Το Διαδίκτυο που θέλουμε" - "The Web We Want" εμπλουτίστηκε! Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε ελεύθερα 6 σχέδια μαθημάτων για το Γυμνάσιο!
  • H δική μας απάντηση κατά του (κυβερνο)εκφοβισμού - Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε και να εκτυπώσετε το πόστερ στην τάξη σας!
  • Εκπαιδευτικοί βοηθήστε τους μαθητές σας να ωριμάσουν ψηφιακά με το #WebWeWantEU
Τρίτη, 02 Οκτωβρίου 2012 00:40

Γονείς και κηδεμόνες

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(20 ψήφοι)

Ασφάλεια για γονείς και κηδεμόνες στο Διαδίκτυο

Γονείς και κηδεμόνες

Είναι αδύνατο να φανταστούμε ένα σπίτι χωρίς σύνδεση στο Διαδίκτυο. Το Web έχει διεισδύσει στην κοινωνία μας, σε σημείο που να εξαρτόμαστε από τη χρήση του στην καθημερινή μας ζωή. Εκτός από την αποστολή και την ανάγνωση e-mail, συμμετοχή σε chat και την κοινωνικοποίηση που είναι τα βασικά που κάνουν οι περισσότεροι, κάποιοι χρησιμοποιούν το διαδίκτυο πλέον για το ηλεκτρονικό εμπόριο, με το να αγοράσουν από κατάστημα online, να διαβάσουν eBooks, να διευθύνουν τις επιχειρήσεις τους. Ανεξάρτητα όμως από τους λόγους που έχουμε το διαδίκτυο στο σπίτι θα πρέπει να δίνουμε πάντα προσοχή ποιος μοιράζεται μαζί μας αυτή τη σύνδεση, ιδίως όταν πρόκειται για παιδιά.

Πατήστε εδώ για περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...




Ενότητα "Γονείς" Saferinternet4kids.gr

Στo site του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου θα βρείτε πληροφορίες με χρήσιμες συμβουλές προς τους γονείς για την καθοδήγηση των παιδιών τους σε θέματα που σχετίζονται με την ασφαλή χρήση των ψηφιακών τεχνολογιών.

Κέντρο οικογενειακής ασφάλειας Facebook

Πιστεύουμε ότι το θέμα της ασφάλειας μάς αφορά όλους. Γι' αυτό η κατασκευάστρια εταιρία προσφέρει τις πληροφορίες, τα εργαλεία και άλλες πηγές ενημέρωσης που θα βρείτε εδώ.

Στο Κέντρο Ασφάλειας της Google, συγκεντρώνεται ένας ικανοποιητικός αριθμός από διαδικτυακά βίντεο, συμβουλές ασφάλειας και άρθρα. Εκτός από τα εργαλεία που προσφέρονται για τις υπηρεσίες της Google, οι επισκέπτες μπορούν επίσης να παρακολουθήσουν τα βίντεο που προέρχονται από άλλους γονείς για το πως τα παιδιά να χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο με ασφάλεια. Το Οικογενειακό Κέντρο Ασφάλειας παρέχει, επίσης, τρόπους για τους γονείς σχετικά με την αναφορά κατάχρησης ή ακατάλληλου περιεχομένου σχετικά με τις υπηρεσίες της.


Το Cyberkids είναι μία πρωτοβουλία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, που υλοποιείται από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με τη χορηγία γνωστής εταιρείας παροχής υπηρεσιών κινητής, σταθερής τηλεφωνίας και internet στο πλαίσιο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης παιδιών ηλικίας μέχρι 12 ετών, καθώς και των γονέων τους σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο. Το CyberKids αποσκοπεί στην ασφαλή εξοικείωση του κοινού με τις νέες τεχνολογίες και ειδικότερα με το internet. Στόχος της δημιουργίας του CyberKids είναι η προβολή των θετικών πλευρών του διαδικτύου, όπως είναι η ανεύρεση χρήσιμων πληροφοριών και η ψυχαγωγία. Παράλληλος στόχος είναι η ενημέρωση για τους πιθανούς κινδύνους που κρύβονται. Οι γονείς μπορούν να επισκεφτούν το CyberKids μαζί με τα παιδιά τους, να διασκεδάσουν και να ενημερωθούν για το πώς μπορούν να πλοηγηθούν με ασφάλεια.


 

Οι αφίσες του ENISA, στην ελληνική τους έκδοση, οσκοπούν στην αύξηση της ευαισθητοποίησης των γονέων για την ενίσχυση της ασφάλειας των παιδιών που χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο. Ο ENISA πιστεύει ότι η επίγνωση του τι μπορούν να κάνουν τα παιδιά online και η συμμετοχή των γονέων είναι θέματα ζωτικής σημασίας. Οι γονείς πρέπει να εκπαιδευτούν, να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση με το Διαδίκτυο και να διασφαλίσουν πραγματικά θετική και πολύτιμη εμπειρία για τα παιδιά τους, ενώ παράλληλα να ενισχύσουν την online ασφάλεια τους στη σύνηθη διαδικασία. Οι αφίσες του ENISA είναι διαθέσιμες για download.

Διαβάστηκε 110563 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2017 11:03

Πολυμέσα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Παιδιά Σύνδεσμοι »

Βιντεοθήκη για ένα καλύτερο Διαδίκτυο!

  • Webinar για τον εθισμό στο διαδίκτυο
  • Webinar για το GDPR σε συνεργασία με το #eTwinning
  • Θετικό περιεχόμενο στο διαδίκτυο
  • Webinar για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2018 και τους Διαγωνισμούς
  • Webinar για καθηγητές Γυμνασίου απο Saferinternet4kids και eTwinning
  • Webinar για Δασκάλους Δημοτικού απο Saferinternet4kids και eTwinning
  • Webinar για Καθηγητές Γυμνασίου
  • Webinar για Δασκάλους Δημοτικού