Τρίτη, 02 Οκτωβρίου 2012 01:03

Εκπαιδευτικοί

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(23 ψήφοι)

Σύμφωνα με την με αρ. πρωτ. 46/24-11-2016 Πράξη του Δ.Σ. του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, το εκπαιδευτικό εγχειρίδιο με θέμα «The Web We Want Εκπαιδευτικοί στο Διαδίκτυο», εγκρίθηκε παιδαγωγικά και πιο συγκεκριμένα: το εκπαιδευτικό εγχειρίδιο «Το Διαδίκτυο που θέλουμε» κρίνεται παιδαγωγικά κατάλληλο ως συμπληρωματικό υλικό για τον εκπαιδευτικό και μπορεί να αξιοποιηθεί στο πλαίσιο του μαθήματος της Πληροφορικής στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, της Δημιουργικής Εργασίας σε Γυμνάσιο και Λύκειο καθώς και σε προγράμματα Αγωγής Υγείας, για το σχολικό έτος 2016-2017.
Περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα Με την έγκριση του ΙΕΠ το «The Web We Want Εκπαιδευτικοί στο Διαδίκτυο»


Τεστ αυτο-αξιολόγησης από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα 

ΑΠΔΠΧ (dpa.gr)Τεστ από τον αρμόδιο φορέα για τα προσωπικά δεδομένα και ειδικά για τους κινδύνους υποκλοπής ταυτότητας. «Υποκλοπή ταυτότητας» θεωρείται η μη εξουσιοδοτημένη συλλογή και χρήση προσωπικών δεδομένων ενός ατόμου που πραγματοποιείται κακόβουλα από κάποιον τρίτο, συνήθως με σκοπό την εξαπάτηση του ατόμου αυτού (π.χ. την έκδοση πιστωτικών καρτών και δανείων από τον «υποκλοπέα» στο όνομα του θύματος).

Οι «υποκλοπείς ταυτότητας» χρησιμοποιούν συνήθως διάφορους τρόπους για την απόσπαση προσωπικών δεδομένων των θυμάτων τους. Έχετε ποτέ σκεφτεί πόσο «επιρρεπείς» μπορεί να είστε στο να «πέσετε» θύμα υποκλοπής ταυτότητας; Το παρακάτω εύκολο τεστ θα σας βοηθήσει να ελέγξετε τον εαυτό σας και να δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε τους κινδύνους υποκλοπής της ταυτότητάς σας.


 

Γίνε μέλος στην Ηλεκτρονική Κοινότητα του ΠΣΔ

Αντικείμενο της ομάδας είναι η συζήτηση και η ανταλλαγή απόψεων σε θέματα ασφαλούς πρόσβασης των μαθητών στο διαδίκτυο, η προβολή καλών πρακτικών, η παροχή οδηγιών, συμβουλών και η ευαισθητοποίηση εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων για θέματα ασφαλούς διαδικτύου.

Ήδη έχουμε ξεπεράσει τα 600 μέλη και στόχος για την τρέχουσα σχολική χρονιά είναι να ξεπεράσουμε τα 800.

 Με τη δική σου συνδρομή θα το πετύχουμε! Κάνε εγγραφή με τα στοιχεία σου στο ΠΣΔ τώρα...

 

 

 

Επισκεφτείτε επίσης το Χρήσιμο Υλικό του κόμβου σχετικά με την πολιτική και τις δράσεις του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, όσον αφορά για την Aσφάλεια στο Διαδίκτυο.

Διαβάστηκε 121255 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2017 10:13
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Έφηβοι Παιδιά »