• Επισκεφθείτε μας και στην κοινότητα του Facebook, ενισχύστε την κοινή προσπάθεια με like & follow...
  • "Το Διαδίκτυο που θέλουμε" - "The Web We Want" εμπλουτίστηκε! Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε ελεύθερα 6 σχέδια μαθημάτων για το Γυμνάσιο!
  • H δική μας απάντηση κατά του (κυβερνο)εκφοβισμού - Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε και να εκτυπώσετε το πόστερ στην τάξη σας!
  • Εκπαιδευτικοί βοηθήστε τους μαθητές σας να ωριμάσουν ψηφιακά με το #WebWeWantEU
Τρίτη, 02 Οκτωβρίου 2012 07:17

Έφηβοι

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(70 ψήφοι)
Συμβουλευτείτε το infographic, το οποίο επιμελήθηκε ο ενημερωτικός κόμβος "Ασφάλεια στο Διαδίκτυο" του ΠΣΔ και το οποίο παρέχει κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με το τι οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνουν με τη χρήση του Facebook και παρόμοια κοινωνικά μέσα. Βρείτε το πλήρες πόστερ στη σελίδα H δική μας απάντηση κατά του (κυβερνο)εκφοβισμού

Tο "Διαδίκτυο που θέλουμε" (Web We Want) είναι ένα βιβλίο, 52 σελίδων, το οποίο απευθύνεται σε εφήβους 13-16 ετών. Πρόκειται για ένα εγχειρίδιο από και για νέους ανθρώπους. Το περιεχόμενο και η προσέγγιση, σχεδιασμένα για να συντονιστούν με τις ανάγκες και τις προτιμήσεις των νέων σήμερα, έχουν ως στόχο να προκαλέσουν προβληματισμό σχετικά με θέματα όπως τα ψηφιακά αποτυπώματα, η φήμη, τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις στο Διαδίκτυο. Την ίδια στιγμή, μια ποικιλία από πρακτικές ασκήσεις καλούν τους νέους να μοιραστούν τις εμπειρίες τους και να διερευνήσουν τις δικές τους διαδικτυακές πρακτικές. Βρείτε όλες τις σχετικές πληροφορίες και το βιβλίο εδώ.

Όταν μία ομάδα από φίλες σε κάποιο μακρινό Λύκειο της Αυστραλίας δημοσιεύει online μία φήμη για αντίζηλό τους, πυροδοτείται μια αλυσιδωτή αντίδραση που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο. Διασπορά ψευδών ειδήσεων, cyberbullying, sexting, καυγάδες μέσω βίντεο και η αστυνομία ανακύπτουν ξαφνικά.
Θα αποφύγουν αυτές οι φίλες να «σταμπαριστούν» (tagged) για πάντα;

Ιστορίες για μαθητές Γυμνασίου

Η ιστορία με τίτλο η Ομάδα της Ρώμης αρχίζει όταν η Έμμα, που συμμετέχει στη θεατρική ομάδα του σχολείου και παίρνει ένα θεατρικό έργο από έναν άγνωστο με τον οποίον συνομιλεί ηλεκτρονικά. Η ιστορία αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στα πνευματικά δικαιώματα, την προστασία των υπολογιστών και τη σημασία της χρήσης των κωδικών πρόσβασης.

Η ιστορία Μπλεξίματα και Συμβάντα περιλαμβάνει σύντομες ιστορίες που αναφέρονται στην ορθότητα των πληροφοριών που υπάρχουν στο Διαδίκτυο, θέματα υπευθυνότητας κατά τη δημοσίευση φωτογραφιών και κειμένου, τη γνωριμία με άλλους μέσω Διαδικτύου και τα ομότιμα δίκτυα στο Διαδίκτυο.

Μην παίρνεις τίποτε ως δεδομένο… Σκέψου πιο προσωπικά!

Μην παίρνεις τίποτε ως δεδομένο... Σκέψου πιο προσεκτικά

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα δημιούργησε, στις 28 Ιανουαρίου 2011, ένα διαδικτυακό κόμβο για την ενημέρωση των μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων και της ιδιωτικότητας στο διαδίκτυο. Μέρος αυτής της ενημέρωσης αποτελεί εκπαιδευτικό υλικό το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους καθηγητές για συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων στην τάξη.

Αφιερώστε λίγο χρόνο για την πλοήγησή σας στις τέσσερις ενημερωτικές ενότητες, όπου θα βρείτε έναν πλήρη οδηγό με πληροφορίες και συμβουλές, καθώς και κουίζ γνώσεων και βίντεο που θα σας βοηθήσουν να μάθετε διασκεδάζοντας πώς να χρησιμοποιείτε το διαδίκτυο με ασφάλεια... Είσοδος



Διαβάστηκε 136961 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2017 10:41
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Αρχεία Εκπαιδευτικοί »

Βιντεοθήκη για ένα καλύτερο Διαδίκτυο!

  • Webinar για τον εθισμό στο διαδίκτυο
  • Webinar για το GDPR σε συνεργασία με το #eTwinning
  • Θετικό περιεχόμενο στο διαδίκτυο
  • Webinar για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2018 και τους Διαγωνισμούς
  • Webinar για καθηγητές Γυμνασίου απο Saferinternet4kids και eTwinning
  • Webinar για Δασκάλους Δημοτικού απο Saferinternet4kids και eTwinning
  • Webinar για Καθηγητές Γυμνασίου
  • Webinar για Δασκάλους Δημοτικού