Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2012 05:59

Παιδιά

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(83 ψήφοι)

Ιστορίες για παιδιά 7 έως 12 ετών

Η Μίσυ …βρέθηκε! – μια ιστορία για παιδιά ηλικίας 11 έως 13 ετών 
- Μια ιστορία κινουμένων σχεδίων για το πώς ο Μιχάλης και η γάτα του ενσωματώθηκαν στο νέο τους σπίτι και το νέο τους σχολείο. Το θέμα της ιστορίας είναι πώς να κάνει κανείς φίλους και πώς να σταματήσει την τρομοκρατία από τρίτους, τόσο στην αυλή του σχολείου όσο και στο Διαδίκτυο.

Το Απέραντο Δάσος διηγείται την ιστορία του εννιάχρονου Νικόλα που μαθαίνει πώς να χρησιμοποιεί τον υπολογιστή και το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Η ιστορία, μεταξύ άλλων, εξηγεί στους αναγνώστες τι είναι το Διαδίκτυο και τι μπορούν να κάνουν εκεί. Συγχρόνως, οι αναγνώστες μαθαίνουν ότι το Διαδίκτυο περιέχει και κακά πράγματα και ότι πρέπει να προστατεύονται από αυτά.

Οι καινούργιοι φίλοι της Άννας είναι η συνέχεια της ιστορίας το Απέραντο Δάσος και πρωταγωνίστρια είναι η ξαδελφούλα του Νικόλα, η Άννα. Η ιστορία αναφέρεται στο δημόσιο χαρακτήρα του Διαδικτύου, στους κανόνες συμπεριφοράς στο Διαδίκτυο, καθώς και στη δημοσίευση φωτογραφιών και τα πνευματικά δικαιώματα.


Το βιβλίο δραστηριοτήτων του Insafe προσφέρει στα παιδιά, ηλικίας από 4 έως 8 ετών, 30 σελίδες διασκέδασης και παιχνιδιών, τα καθοδηγεί επίσης να ακονίσουν τις βασικές γλωσσικές, µαθηµατικές, κοινωνικές και πολιτιστικές δεξιότητές τους. Τους δίνει µία σύντοµη µατιά της επίδρασης  που µπορεί να έχει η σύγχρονη τεχνολογία στην καθηµερινή τους ζωή. Πάνω από όλα, προσφέρει µία ευκαιρία  σε γονείς και  εκπαιδευτικούς να καθίσουν και να συζητήσουν µε τα παιδιά τους αυτά τα σηµαντικά ζητήµατα.

Αν και το βιβλίο δραστηριοτήτων δηµιουργήθηκε µε τέτοιο τρόπο, ώστε τα µικρά παιδιά να µπορούν να απολαµβάνουν και να παίζουν τα παιχνίδια µόνα τους, πολλές από τις ασκήσεις έχουν ένα βαθύτερο επίπεδο. Το εγχειρίδιο προσπαθεί να ενθαρρύνει τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς να µιλήσουν µε τα παιδιά και τους µαθητές τους, για ζητήµατα όπως η ιδιωτικότητα και η σύγχρονη τεχνολογία, ξεκινώντας από µία πολύ µικρή ηλικία, καθώς αυτά τα ζητήµατα, παίζουν, αναµφισβήτητα, ήδη ένα σηµαντικό ρόλο στη ζωή τους.
Περισσότερα στη σελίδα Παίζω και μαθαίνω!...


Εναν νέο online οδηγό ασφάλειας για παιδιά από 6 έως 12 ετών δημιούργησε το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου. Ο οδηγός εστιάζει σε τέσσερα βασικά θέματα (ασφάλεια, επικοινωνία, ηλεκτρονική παρενόχληση, διασκέδαση και κατέβασμα αρχείων).

Στην online πλατφόρμα του οδηγού τα παιδιά με τους γονείς τους θα βρουν συμβουλές, χρυσούς κανόνες, κουίζ, παζλ και παιχνίδια, μέσω των οποίων αποκτούν τις απαραίτητες πληροφορίες για την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου.

 

 


Ο κυβερνοχώρος είναι ένας εικονικός κόσμος γεμάτος δυνατότητες για κοινωνική δικτύωση, χρήση ιστολογίων (blogging), παιχνίδια, μάθηση και πάρα πολλά άλλα. Μπορείς κάλλιστα και εσύ να αξιοποιήσεις όλες αυτές τις δυνατότητες, θα πρέπει όμως να γνωρίζεις και τους κινδύνους, που δεν είναι εικονικοί αλλά πραγματικοί, και να είσαι απόλυτα σε θέση να τους αντιμετωπίζεις.

Είσαι έως 12 ετών; Τι περιμένεις πάτα τώρα στην εικόνα και πήγαινε στην παιδική ενότητα να ανακαλύψεις εκτός από τα παραπάνω και τα δικαιώματά σου!

 


Την τελευταία δεκαετία, το Διαδίκτυο έχει επηρεάσει την κοινωνία και τον τρόπο ζωής μας. Μαζί με τα πολλά πλεονεκτήματά του, το Διαδίκτυο έχει και πιθανούς κινδύνους για τα παιδιά. Μεγάλο μέρος του περιεχομένου του είναι παράνομο ή μεροληπτικό και επιτίθεται στα ανθρώπινα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια.

Το παιχνίδι  Wild Web Woods  ενδείκνυται για παιδιά ηλικίας 3 ετών και άνω.

Το παιχνίδι αυτό είναι σχεδιασμένο να σε βοηθήσει να καταλάβεις το Διαδίκτυο και να σου δώσει τις ικανότητες να γίνεις σοφός χρήστης του, ενώ παίζεις και διασκεδάζεις. Αυτό το δωρεάν διαδικτυακό παιχνίδι αποτελεί μέρος του προγράμματος του Συμβουλίου της Ευρώπης ''Χτίζοντας μια Ευρώπη για τα παιδιά και μαζί με τα παιδιά''. Μίλησε στους γονείς και στους δασκάλους σου γι αυτό το παιχνίδι διότι ακόμα και οι γονείς και οι δάσκαλοι πρέπει επίσης να μαθαίνουν. 

 

 

 

 


 

Τα παιχνίδια αυτής της σελίδας αναπτύχθηκαν ως μέρος της σειράς ‘Radoznalci u akciji’ (‘Curious kids in action’). Τα πρωταρχικά παιχνίδια ήταν μέρος της καμπάνιας Suradnici u učenju η οποία κέρδισε το βραβείο Ευρωπαϊκής καμπάνιας ασφαλούς διαδικτύου 2012 με την οικονομική ενίσχυση του Υπουργείου Δημόσιας Διοίκησης της Κροατίας. Επιλέξτε την Ελληνική γλώσσα κάτω δεξιά στη σελίδα. 

 

 

 

 

 

 

 

Τρίλεπτα παραμύθια από τη Σλοβακία σε βίντεο με υπότιτλους στα Ελληνικά. Πατήστε στο εικονίδιο Sheeplive...

Καλή σας διασκέδαση!

Διαβάστηκε 241155 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2017 09:52

Πολυμέσα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Εκπαιδευτικοί Γονείς και κηδεμόνες »