Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 04 Ιανουαρίου 2013 13:36

Ελλήνων απογραφή στο Facebook (infographic)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

Επίσημα στατιστικά στοιχεία για το τελευταίο εξάμηνο, στο πασίγνωστο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, δείχνουν ότι η διείσδυση του Facebook στην Ελλάδα είναι 35,8% σε σύγκριση με τον πληθυσμό της χώρας και 78,8% σε σχέση με τον αριθμό  εκείνων που έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο. Ο συνολικός αριθμός των χρηστών Facebook στην Ελλάδα έχει φθάσει αισίως τους 3.937.880 δηλ. αυξήθηκε κατά 170.540 χρήστες τους τελευταίους 6 μήνες, γεγονός που καθιστά τη χώρα μας 43η στην κατάταξη παγκοσμίως.

 

 Σχεδόν τέσσερις στους δέκα κατοίκους της Ελλάδας διαθέτουν λογαριασμό στο Facebook, σύμφωνα με στοιχεία από το socialbakers.com -δίχως να υπολογίζεται πόσοι διαθέτουν περισσότερους από έναν λογαριασμούς- ενώ ηλικιακά είναι στην πλειοψηφία τους 18 με 44 ετών.

Από τα σχεδόν τέσσερα εκατομμύρια των χρηστών στην Ελλάδα, το 55% είναι άνδρες και το 45% γυναίκες. Στις ηλικιακές ομάδες, προηγούνται εκείνοι/ες των 25 με 34, ακολουθούν όσοι/ες βρίσκονται μεταξύ των 18 και 24 ετών και έπονται οι των 35 με 44. Ιδιαίτερα χαμηλά εμφανίζονται τα ποσοστά των χρηστών στις ηλικιακές ομάδες 55 με 64 και άνω. Επίσης, σχετικά χαμηλά παρουσιάζονται τα ποσοστά στις ηλικίες 13 με 15 ετών και στους εφήβους 16 και 17 χρονών (ενθαρρυντικό αυτό).

Όσον αφορά στα δημογραφικά στοιχεία του Facebook στην Ελλάδα, η μεγαλύτερη ηλικιακή ομάδα αυτή την περίοδο είναι μεταξύ 25 – 34 με συνολικά 1.211.860 χρήστες, ακολουθούμενη από τους χρήστες στην ηλικία των 18 - 24 (25%). Αξιοσημείωτο είναι ότι το τελευταίο τρίμηνο ενέδωσαν στο μέσο από το πιο ώριμο κοινό (35-44 ετών), συνεισφέροντας έτσι στην προαναφερθείσα αύξηση. 

Όλα τα παραπάνω αποτυπώνονται στο infographic, το οποίο διαβάζεται με τη φορά των δεικτών του ρολογιού. Το ερώτημα το οποίο παραμένει γενικώς στο Facebook, ανεξάρτητα από το αν το χρησιμοποιούν οι Έλληνες, είναι πόσο αξιόπιστα και πραγματικά είναι αυτά τα ποσοτικά στοιχεία ή αν η πηγή όντως ακολουθεί αυτό που επικαλείται και το όνομά της, δηλ. τα "μαγειρεύει" (κατά το "socialbakers" :)

Και αφού μιλάμε για μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μπορείτε να κατεβάσετε τοπικά το συνημμένο αρχείο και μέσω των δικτύων σας να χρησιμοποιήσετε στοιχεία έτσι ώστε να κάνουμε την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο ακόμα πιο γνωστή και κατά συνέπεια συνείδηση σε όλο και περισσότερους γονείς και κηδεμόνες ή εκπαιδευτικούς.

Διαβάστηκε 4341 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 12 Ιανουαρίου 2013 20:21
Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Τελευταία άρθρα από τον/την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Σχετικά Άρθρα