Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 08 Δεκεμβρίου 2013 19:59

Αποκωδικοποιώντας την προστασία δεδομένων στην Ευρώπη

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Αναρωτηθήκατε ποτέ τι συμβαίνει με τα προσωπικά σας δεδομένα στο διαδίκτυο;

Μάθετε τι κάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση για να απλουστεύσει τα δικαιώματα μας σε ό,τι αφορά την ιδιωτική μας ζωή στο διαδίκτυο και να προστατεύσει τους πολίτες από την κατάχρηση των δεδομένων τους.

Δείτε όλα τα σχετικά άρθρα περί ιδιωτικότητας και πιο συγκεκριμένα από την αντίστοιχη σελίδα Αρχεία στο μενού του site.

Οι αποκαλύψεις Σνόουντεν για το σκάνδαλο παρακολουθήσεων από την Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας των ΗΠΑ έφεραν στην επιφάνεια το τεράστιο νομοθετικό κενό στην Ευρώπη όσον αφορά την προστασία προσωπικών δεδομένων. Ο σχετικός νόμος στην Ευρώπη θεσπίστηκε το 1995 που δεν υπήρχαν καν κοινωνικά δίκτυα ενώ το διαδίκτυο δεν είχε τη σημερινή χρήση.

«Το θέμα της προστασίας των δεδομένων θα πρέπει να είναι συνέχεια στην ατζέντα αυτές τις μέρες. Είναι σημαντικό, γιατί ήδη βρισκόμαστε πίσω από την τεχνολογική εξέλιξη και επομένως πρέπει να βρούμε απαντήσεις. Και όσο πιο σύντομα το Συμβούλιο ασχοληθεί με αυτό, τόσο το καλύτερο για εμάς», δήλωσε Γερμανός ευρωβουλευτής. Το νομοσχέδιο, αντικείμενο διαλόγου μεταξύ Ευρωβουλής, Κομισιόν και Συμβουλίου, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το δικαίωμα να διαγράφει κάποιος τα ηλεκτρονικά του ίχνη και να απαγορεύει σε εταιρείες να συλλέγουν στοιχεία για ανάλυση συμπεριφοράς χωρίς ειδική άδεια.

«Γι’ αυτό θέλαμε να βελτιώσουμε την ισχύ των ατομικών δικαιωμάτων, βάσει των οποίων ο καθένας θα έχει καλύτερα δικαιώματα ενημέρωσης, δικαίωμα διαγραφής πρόσβασης ή να κάνει διορθώσεις». Οι ευρωβουλευτές ελπίζουν ότι η νέα νομοθεσία θα τεθεί σε ισχύ πριν τις ευρωεκλογές το Μάιο του 2014. Ως τότε διαβάστε επίσης τον Δεκάλογο της ιδιωτικότητας με συμβουλές, υλικό παρουσιάσεις και βίντεο.

Πηγή: euronews & europarl.tv
Διαβάστηκε 6668 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2014 18:59
Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Τελευταία άρθρα από τον/την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Σχετικά Άρθρα

Πολυμέσα