Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2014 13:04

ΗΜΕΡΑ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ 11/02/2014: Όλοι μαζί, για ένα καλύτερο Διαδίκτυο!

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Για 11η συνεχή χρονιά θα εορταστεί και φέτος η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου (Safer Internet Day), την Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2014, σε περισσότερες από 100 χώρες σε όλο τον κόσμο, τελώντας υπό την αιγίδα της Αντιπροέδρου για την Ε.Ε. και Επιτρόπου για την Ψηφιακή Ατζέντα, Neelie Kroes. Η θεματική του φετινού εορτασμού είναι να δημιουργήσουμε από κοινού ένα καλύτερο Διαδίκτυο, με σύνθημα: Όλοι μαζί, για ένα καλύτερο Διαδίκτυο! Let’s create a Better Internet Together.

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης, INSAFE [1], με στόχο την προώθηση της ασφαλέστερης και πιο υπεύθυνης χρήσης των "online" τεχνολογιών και των κινητών τηλεφώνων, ιδίως μεταξύ των παιδιών και των νέων σε όλο τον κόσμο. Εορτάζεται πάντα τη 2η ημέρα της 2ης εβδομάδας του 2ου μήνα του χρόνου!

Στην Ελλάδα, ο εορτασμός διοργανώνεται αποκλειστικά από τη Δράση Ενημέρωσης Saferinternet.grτου Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, επίσημο εκπρόσωπο του Δικτύου INSAFE στη χώρα μας.

227 εκδηλώσεις, αριθμός ρεκόρ για φέτος, μέσω των Πρεσβευτών της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου και του Saferinternet.gr θα υλοποιηθούν για την ημέρα εκείνη σε νηπιαγωγεία, σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, βιβλιοθήκες, δήμους, πανεπιστήμια, εθελοντικές οργανώσεις και ιδιωτικούς φορείς, πολλαπλασιάζοντας με τον τρόπο αυτό τη θεματική και το σύνθημα του εορτασμού.

Για τον εορτασμό, το Saferinternet.gr μαζί με το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος», συνδιοργανώνουν την κεντρική εκδήλωση για την ημέρα αυτή την Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου, στo Συνεδριακό Κέντρο του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος», στην Αγ. Παρασκευή. Το συνέδριο υλοποιείται με τη στήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, του Ενημερωτικού Κόμβου για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (ΠΣΔ), της Wind και της Google.

Η φετινή εκδήλωση θα έχει μια ξεχωριστή δομή δίνοντας τη δυνατότητα στα παιδιά και τους νέους να πρωταγωνιστήσουν σε όλη τη διάρκειά της. Πιο συγκεκριμένα, στο συνέδριο θα παρουσιαστούν θεατρικά δρώμενα δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων, τα οποία θα διαγωνιστούν και θα βραβευθούν, όπως και μουσικά δρώμενα εφήβων για το πώς αντιλαμβάνονται τη ζωή τους στο Διαδίκτυο. Επιπλέον, από το συνέδριο δεν θα λείπει το Πάνελ Νέων του Saferinternet.gr, το οποίο θα συνομιλήσει με εκπροσώπους από εξέχοντες Οργανισμούς και Εταιρίες που ασχολούνται με τις "online" τεχνολογίες, για το πώς μπορούν  οι νέοι και η βιομηχανία από κοινού, να κάνουν το Διαδίκτυο ένα καλύτερο μέρος για όλους μας.

Στο συνέδριο θα αναδειχτούν, επίσης, ποιήματα  σχολείων από όλη την Ελλάδα αναφορικά με τη θεματική του εορτασμού.Στο συνέδριο έχουν δηλώσει συμμετοχή περισσότεροι από 400 συμμετέχοντες. Για όσους δεν μπόρεσαν να λάβουν θέσεις στο συνέδριο, η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω της υπηρεσίας του ΠΣΔ Live streaming

Το πρόγραμμα του συνεδρίου είναι αναρτημένο στον ιστοχώρο www.saferinternetday.gr. Παρακαλούμε θερμά δείτε το παρακάτω βίντεο και αφιερώστε λίγα λεπτά για να απαντήσετε μερικές ερωτήσεις σχετικά με το θέμα, ακολουθώντας το σύνδεσμο (η έρευνα είναι διαθέσιμη μόνο στα Αγγλικά).

[1] Το INSAFE είναι το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Αποτελείται από 30 κέντρα σε όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Ισλανδία, τη Νορβηγία και τη Ρωσία.

Πηγή: Δελτίο Τύπου από Δράση Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης Saferinternet.gr

Διαβάστηκε 2745 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 08 Φεβρουαρίου 2014 13:39
Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Τελευταία άρθρα από τον/την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Σχετικά Άρθρα

Πολυμέσα