• Επισκεφθείτε μας και στην κοινότητα του Facebook, ενισχύστε την κοινή προσπάθεια με like & follow...
  • "Το Διαδίκτυο που θέλουμε" - "The Web We Want" εμπλουτίστηκε! Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε ελεύθερα 6 σχέδια μαθημάτων για το Γυμνάσιο!
  • H δική μας απάντηση κατά του (κυβερνο)εκφοβισμού - Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε και να εκτυπώσετε το πόστερ στην τάξη σας!
  • Εκπαιδευτικοί βοηθήστε τους μαθητές σας να ωριμάσουν ψηφιακά με το #WebWeWantEU
Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2014 00:24

Βραβεία και μανιφέστο την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Στις 11 Φεβρουαρίου η Ευρωπαϊκή Ένωση συμμετείχε στις παγκόσμιες εκδηλώσεις για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2014, απονέμοντας βραβεία καλύτερου διαδικτυακού περιεχομένου, προωθώντας ένα μανιφέστο για τους νέους και εγκαινιάζοντας ιστότοπο για την ασφάλεια στο διαδίκτυο. Ο ενημερωτικός κόμβος «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο» http://internet-safety.sch.gr του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου, είναι ο επίσημος συνεργάτης του Ευρωπαϊκού Σχολικού Δικτύου (EUN) για τη χώρα μας στο πλαίσιο της πιστοποίησης σχολείων για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο.

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου, η οποία γιορτάζεται φέτος για 11η συνεχή χρονιά, αποσκοπεί στην καλύτερη χρήση του Διαδικτύου και των ψηφιακών τεχνολογιών από τα παιδιά, βοηθώντας τα να μαθαίνουν και να παίζουν στο διαδίκτυο με ασφάλεια και προστατεύοντάς τα από κάθε επικίνδυνο περιεχόμενο, όπως τακτικές κυβερνοεκφοβισμού, διαδικτυακές λέσχες τζόγου και διαδικτυακές απάτες. Φέτος το σύνθημα της Ημέρας αυτής είναι "Να δημιουργήσουμε μαζί ένα καλύτερο Ίντερνετ".

Επ' ευκαιρία της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου, η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Νέιλι Κρους απένειμε τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Καλύτερου Διαδικτυακού Περιεχομένου για Παιδιά. Ο διαγωνισμός είχε ως στόχο να ενθαρρύνει τη δημιουργία νέου περιεχομένου, όπως ιστοτόπων, ιστολογίων, βίντεο και παιχνιδιών, που βοηθά τους νέους να μαθαίνουν και να παίζουν στο διαδίκτυο με ασφάλεια. Οι 12 νικητές, ενήλικες και παιδιά από διάφορες χώρες, μεταξύ των οποίων το Βέλγιο, η Τσεχική Δημοκρατία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ισλανδία, επελέγησαν μέσα από 1.100 συμμετοχές απ' όλον τον κόσμο. 

Βοήθεια στα σχολεία

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου σηματοδότησε επίσης:

  • την έναρξη μιας διαβούλευσης νέων απ΄όλη την Ευρώπη με θέμα "Πώς μπορεί το ίντερνετ να γίνει ένας καλύτερος χώρος για τους νέους"
  • τα εγκαίνια του ιστότοπου για το σήμα "eSafety".

 Ο ιστότοπος αυτός θα βοηθά τα σχολεία να δημιουργούν ένα καλύτερο διαδικτυακό περιβάλλον:

  • δίνοντας συμβουλές για θέματα όπως ο κυβερνοεκφοβισμός και οι επιθέσεις από "ιούς"
  • διευκολύνοντας τα σχολεία να καταρτίζουν το δικό τους σχέδιο δράσης
  • δημιουργώντας ένα φόρουμ στο οποίο καθηγητές θα μπορούν να ανταλλάσσουν τις εμπειρίες τους και εμπειρογνώμονες να απαντούν σε ερωτήσεις.

Μέσα από το πρόγραμμα αυτό, τα σχολεία θα μπορούν να αποκτούν το σήμα "eSafety" και να το αναρτούν στον ιστότοπό τους.

Παγκόσμια συμμετοχή

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου είναι μια πρωτοβουλία που εγκαινίασε η Ευρωπαϊκή Ένωση το 2004.  Ο φετινός εορτασμός εστίασε στο πώς μπορούμε, όλοι μαζί, να κάνουμε το Διαδίκτυο ένα καλύτερο μέρος, με χιλιάδες εκδηλώσεις σε 100 χώρες και 6 ηπείρους, υπό το συντονισμό του Πανευρωπαϊκού Δικτύου INSAFE.

Στη χώρα μας, η 11η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου εορτάστηκε με μεγάλη λαμπρότητα, στις εγκαταστάσεις του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος» στην Αγία Παρασκευή, όπου η δράση Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης Saferinternet.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, αποκλειστικός διοργανωτής της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου στην Ελλάδα, συνδιοργάνωσε με το Δημόκριτο το κεντρικό συνέδριο της ημέρας, με επίκεντρο τα παιδιά και τους νέους. Ο ενημερωτικός κόμβος «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο» http://internet-safety.sch.gr στήριξε τη φετινή οργάνωση συμμετέχοντας ενεργά στην εκδήλωση.

Διαβάστηκε 5115 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2014 13:42

Πολυμέσα

Βιντεοθήκη για ένα καλύτερο Διαδίκτυο!

  • Webinar για τον εθισμό στο διαδίκτυο
  • Webinar για το GDPR σε συνεργασία με το #eTwinning
  • Θετικό περιεχόμενο στο διαδίκτυο
  • Webinar για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2018 και τους Διαγωνισμούς
  • Webinar για καθηγητές Γυμνασίου απο Saferinternet4kids και eTwinning
  • Webinar για Δασκάλους Δημοτικού απο Saferinternet4kids και eTwinning
  • Webinar για Καθηγητές Γυμνασίου
  • Webinar για Δασκάλους Δημοτικού