Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2014 13:14

Δήλωση συμμετοχής στο πιλοτικό πρόγραμμα πιστοποίησης σχολείων για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(6 ψήφοι)

Έχει δρομολογήσει το σχολείο σας δράσεις για την ασφάλεια στο διαδίκτυο; Αξιολογήστε την υποδομή, την πολιτική και την πρακτική του και αξιοποιήστε ένα εξατομικευμένο σχέδιο δράσης ειδικά για τη σχολική σας μονάδα.

Δηλώστε συμμετοχή από σήμερα!

Βασικές προϋποθέσεις συμμετοχής είναι το σχολείο να είναι μέλος της εκπαιδευτικής κοινότητας του ενημερωτικού μας κόμβου και η σχετική εμπειρία του/ης εκπαιδευτικού από το σχολείο στην Ασφάλεια στο Διαδίκτυο.

Υπόψη ότι η πρόσκληση αφορά αποκλειστικά σχολικές μονάδες που θα δηλώσουν συμμετοχή μέχρι 10/3/2014 και θα συμπεριληφθούν, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις, στο πιλοτικό πρόγραμμα πιστοποίησης σχολείων για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο. Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή πατώντας εδώ.

Το πιστοποιητικό για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο προσφέρει μια εικόνα όσον αφορά στις προδιαγραφές eSafety στα σχολεία στην Ευρώπη, καθώς και παγκοσμίως. Τα σχολεία έχουν την υποχρέωση, μεταξύ άλλων, να παρέχουν ένα ασφαλές περιβάλλον και ασφαλή πρόσβαση στις ψηφιακές τεχνολογίες ως μέρος της διδασκαλίας και της μαθησιακής εμπειρίας. Η πιστοποίηση για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο στοχεύει στο να βοηθήσει τα σχολεία στην αντιμετώπιση της πρόκλησης να παρέχουν ένα πιο ασφαλές περιβάλλον για το εκπαιδευτικό προσωπικό και το μαθητικό δυναμικό τους. Οι καλές διαδικτυακές εμπειρίες συμβαδίζουν με μια ξεκάθαρη πολιτική του σχολείου και ένα καλά μελετημένο σχέδιο δράσης για την ασφάλεια στο διαδίκτυο. Μέσω της διαδικασίας πιστοποίησης για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο προσφέρεται έντυπο αξιολόγησης το οποίο καλύπτει ένα ευρύ φάσμα των παραγόντων που μπορούν να επηρεάσουν -εντός και εκτός του σχολείου- το επίπεδο της ασφάλειας στο διαδίκτυο στα σχολεία. Με βάση τα αποτελέσματα του κάθε σχολείου διαμορφώνεται ένα εξατομικευμένο σχέδιο δράσης έτσι ώστε να αυξήσουν το επίπεδο της ασφάλειας στο διαδίκτυο που αφορά στο σχολείο, το οποίο μπορεί να οδηγήσει στην Πιστοποίηση eSafety, όταν γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές.

Την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου, 11 Φεβρουαρίου 2014, ανακοινώθηκε επισήμως η όλη διαδικασία μέσω Ευρωπαϊκής Ένωσης και από σήμερα ξεκινά η διαδικασία εγγραφής για τα επόμενα 250 ελληνικά σχολεία που θα συμμετέχουν στη διαδικασία. Για τυχόν απορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε στο esafety at sch.gr

Διαβάστηκε 6724 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2014 10:20
Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Τελευταία άρθρα από τον/την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Σχετικά Άρθρα