Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 26 Μαρτίου 2014 20:27

Η ετικέτα ψηφιακής ασφάλειας σε infographic

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(9 ψήφοι)

Ποιές είναι οι αναδυόμενες προκλήσεις για την ψηφιακή ασφάλεια με τις οποίες έρχονται αντιμέτωπα τα σχολεία; Η υιοθέτηση της τεχνολογίας συνεπάγεται ένα νέο φάσμα προκλήσεων για την ασφάλεια στο διαδίκτυο. Η ετικέτα ψηφιακής ασφάλειας eSafety Label είναι ένα δωρεάν εργαλείο για την υποστήριξη των σχολείων στην ενσωμάτωση των ΤΠΕ στην τάξη. Εφοδιάζει τους εκπαιδευτικούς με τις απαραίτητες πηγές για να τονώσουν την ψηφιακή αυτοπεποίθησή τους, παρέχοντας παράλληλα μια πανευρωπαϊκή διαπίστευση στο σχολείο τους. Διαβάστε το άρθρο και δείτε το επεξηγηματικότατο infographic!

Τι συμβαίνει αν το σχολείο δεν λάβει την ετικέτα μετά την υποβολή του Εντύπου Αξιολόγησης; Πρέπει το σχολείο να περιμένει έναν χρόνο για να υποβάλει εκ νέου αίτηση;
Ενώ θα πρέπει να περιμένει ένα χρόνο για να υποβάλει εκ νέου το Έντυπο Αξιολόγησης, στο μεταξύ μπορεί να αποκτήσει τη χάλκινη ετικέτα με την ανάρτηση αποδεικτικών στοιχείων που περιγράφονται στο εξατομικευμένο σχέδιο δράσης. Τα αποδεικτικά στοιχεία μπορεί να είναι π.χ. ένα έγγραφο για την πολιτική ή μια απλή περιγραφή του τι έχει κάνει στο μεταξύ στο σχολείο. Καθώς η Ασφάλεια στο Διαδίκτυο είναι μια ολιστική προσέγγιση για το σχολείο, είναι καλό να προσκαλέσει και άλλους εκπαιδευτικούς να επισκεφθούν την ιστοσελίδα www.esafetylabel.eu Επίσης, το να συμμετέχει στο φόρουμ της κοινότητας, αποδεικνύει το ενδιαφέρον του υπεύθυνου εκπαιδευτικού από το σχολείο.

Πώς μπορεί ένα σχολείο να προσεγγίσει την αργυρή ετικέτα;
Δεν είναι δυνατόν να επιτευχθεί αμέσως μετά την υποβολή της φόρμας αξιολόγησης. Ο εθνικός συντονιστής Α. Λούβρης, μέσω του επίσημου ενημερωτικού site του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου "Ασφάλεια στο Διαδίκτυο" θα πρέπει να βεβαιωθεί ότι το σχολείο όντως το "αξίζει". Ο καλύτερος τρόπος για να το αποδείξει το κάθε σχολείο, είναι με την ανάρτηση στοιχείων στο χώρο της κοινότητας που του αναλογεί.

Τέλος, πώς μπορεί ένα σχολείο να προσεγγίσει τη χρυσή ετικέτα;
Ένα "χρυσό" σχολείο είναι ένα σχολείο ειδικό στον τομέα της ψηφιακής ασφάλειας και υποστηρίζει τα γύρω σχολεία τοπικά με συμβουλές. Μπορεί να συμμετάσχει ενεργά στο φόρουμ, αν και θα μπορούσε επίσης να παρέχει offline δραστηριότητες που θα μπορούσαν να συνεισφέρουν εθνικά.

Με αυτά λοιπόν τα δεδομένα, αναμένουμε με ενθουσιασμό τα επόμενα σχολεία που θα συμμετάσχουν και φέτος στο πρόγραμμα. Δείτε στο μεταξύ το σχετικό infographic και ενδεχόμενες απορίες σας, ασφαλώς στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.





Διαβάστηκε 8463 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 21 Αυγούστου 2017 22:14
Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Τελευταία άρθρα από τον/την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Σχετικά Άρθρα