Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 10 Ιουλίου 2014 12:51

Εγχειρίδιο σχετικά με την ευρωπαϊκή νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Εγχειρίδιο

Η ραγδαία ανάπτυξη των τεχνολογιών της πληροφορίας και της επικοινωνίας υπογραμμίζει την εντεινόμενη ανάγκη ισχυρής προστασίας των προσωπικών δεδομένων –δικαίωμα που κατοχυρώνεται και στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EΕ) και στο πλαίσιο του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΣτΕ). Η τεχνολογική πρόοδος διευρύνει τις δυνατότητες παρακολούθησης, υποκλοπής επικοινωνιών και αποθήκευσης δεδομένων, γεγονός που δημιουργεί σημαντικές προκλήσεις όσον αφορά το δικαίωμα προστασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Το παρόν εγχειρίδιο σχεδιάστηκε με σκοπό να βοηθήσει τους ασκούντες νομικά επαγγέλματα που δεν διαθέτουν εξειδίκευση στον τομέα της προστασίας των προσωπικών δεδομένων να εξοικειωθούν με τον τομέα αυτό. Παρουσιάζει μια επισκόπηση των εφαρμοστέων νομικών πλαισίων της ΕΕ και του ΣτΕ. Εξηγεί την κύρια νομολογία, παρουσιάζοντας συνοπτικά τις σημαντικότερες αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) και του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΔΕΕ). Για θέματα για τα οποία δεν υπάρχει νομολογία, παρουσιάζει πρακτικά παραδείγματα βασισμένα σε υποθετικά σενάρια.

Συνοπτικά, σκοπός του εγχειριδίου είναι να συμβάλει στην προάσπιση του δικαιώματος προστασίας των προσωπικών δεδομένων με σθένος και αποφασιστικότητα.

Διαβάστηκε 2657 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 18 Ιουλίου 2014 21:22
Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Τελευταία άρθρα από τον/την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Σχετικά Άρθρα