Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου 2014 12:39

Οδηγίες για την εγγραφή στο esafety Label

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(6 ψήφοι)

Το πιστοποιητικό για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο προσφέρει μια εικόνα για τις προδιαγραφές eSafety στα σχολεία στη χώρα μας και κατ' επέκταση στην Ευρώπη. Σε αυτό τη δράση, θα μοιραστείτε μαζί μας συγκεντρωτικά και κυρίως ανώνυμα δεδομένα του σχολείου με βάση υποβληθέντα έντυπα αξιολόγησης, ορθές πρακτικές, πηγές και έγγραφα πολιτικής τα οποία θα σας βοηθήσουν να προωθήσετε την υπεύθυνη χρήση των διαδικτυακών τεχνολογιών από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου σας.

Τα δεδομένα αυτά προωθούν μια καλύτερη κατανόηση των αναδυόμενων πρακτικών και πιο συγκεκριμένα τονίζουν τα πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες κατά την εφαρμογή και τις στρατηγικές κατάρτισης. Έτσι προσφέρεται επισκόπηση κατά περιοχή ή / και σε εθνικό επίπεδο των σημερινών υποδομών, χάραξης πολιτικής και πρακτικής αντιμετώπισης. Η φόρμα Διαχείριση Περιστατικών παρέχει ένα μέσο για τη συλλογή πληροφοριών από τα σχολεία για τα περιστατικά που έχουν συναντήσει και πώς αυτά τα περιστατικά έχουν αντιμετωπιστεί. Μέσα από τις πληροφορίες που έρχονται από τα σχολεία σε αυτό το πρότυπο, σταδιακά οικοδομούμε μια βάση γνώσεων για την επιτυχή πρακτική την οποία η πύλη eSafety Label θέτει στη διάθεση των μελών της για την υποστήριξή τους στην εμβάθυνση της κατανόησης των πραγματικών αναγκών, οδηγώντας έτσι σε πιο τεκμηριωμένη λήψη αποφάσεων. 

Ο υπεύθυνος εκπαιδευτικός, με τη σύμφωνη γνώμη της Διεύθυνσης του σχολείου και την ενημέρωση του συλλόγου διδασκόντων, καλείται σε πρώτη φάση να δημιουργήσει λογαριασμό στο Ευρωπαϊκό Σχολικό Δίκτυο μέσω της ιστοσελίδας: http://www.esafetylabel.eu/web/teacher/welcome. Προτιμάται το όνομα χρήστη να ανταποκρίνεται περισσότερο στο σχολείο (μόνο γράμματα και αριθμοί, με ελάχιστο 6 χαρακτήρες). Στα πεδία όνομα και επώνυμο, προτιμάται το όνομα του υπεύθυνου εκπαιδευτικού ο οποίος θα έχει και το συντονιστικό ρόλο. Ο κωδικός πρόσβασης πρέπει να είναι ισχυρός (ελάχιστο 6 χαρακτήρες) και να περιέχει ένα συνδυασμό γραμμάτων (τουλάχιστον ένα ψηφίο). Η εγγραφή ολοκληρώνεται με την επιβεβαίωση του κωδικού πρόσβασης και τη συμπλήρωση του τυχαίου κειμένου ως έλεγχο ασφαλείας.

Κατόπιν, αφού δημιουργήσετε το λογαριασμό του σχολείου σας, αιτείστε για το πιστοποιητικό eSafety συμπληρώνοντας ένα online έντυπο αξιολόγησης. Στη συνέχεια θα λάβετε ένα προσαρμοσμένο Σχέδιο Δράσης που ισχύει σε χρονική διάρκεια το πολύ για 18 μήνες. Το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο,  ως εθνικός συντονιστής, μέσω του παρόντος κόμβου “Ασφάλεια στο Διαδίκτυο”, μπορεί να διενεργεί δειγματοληπτικούς ελέγχους στα σχολεία κατά καιρό, ως μέσο για να εξασφαλιστεί ότι το σήμα έχει αναγνωριστεί ως ένα πολύτιμο, αξιόπιστο σήμα κατατεθέν των υψηλών προδιαγραφών eSafety στα σχολεία.

Μπορείτε να στέλνετε mail στo esafety [at] sch.gr για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

Διαβάστηκε 27316 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου 2014 14:21