• Επισκεφθείτε μας και στην κοινότητα του Facebook, ενισχύστε την κοινή προσπάθεια με like & follow...
  • "Το Διαδίκτυο που θέλουμε" - "The Web We Want" εμπλουτίστηκε! Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε ελεύθερα 6 σχέδια μαθημάτων για το Γυμνάσιο!
  • H δική μας απάντηση κατά του (κυβερνο)εκφοβισμού - Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε και να εκτυπώσετε το πόστερ στην τάξη σας!
  • Εκπαιδευτικοί βοηθήστε τους μαθητές σας να ωριμάσουν ψηφιακά με το #WebWeWantEU
Σάββατο, 28 Φεβρουαρίου 2015 22:46

Εγκύκλιος Δράσης ΠΣΔ «Καλέστε έναν Ειδικό για το Ασφαλές Διαδίκτυο»

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(8 ψήφοι)

Για την ενδυνάμωση των σχολείων σε ένα μοντέλο ασφαλούς πλοήγησης στο Διαδίκτυο και για τον εφοδιασμό των μαθητών με τις δεξιότητες που απαιτούνται για να αξιοποιήσουν με ασφάλεια και υπευθυνότητα το Διαδίκτυο, το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας

και Θρησκευμάτων (ΥΠοΠαιΘ) μέσω του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (ΠΣΔ), λειτουργεί τον ενημερωτικό κόμβο «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο» http://internet-safety.sch.gr, ο οποίος παρέχει αξιόπιστη και στοχευμένη ενημέρωση και υποστήριξη, και ποιοτικό εκπαιδευτικό υλικό σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.

Επιπλέον, το ΠΣΔ ως εθνικός συντονιστής της δράσης eSafety Label του Ευρωπαϊκού Σχολικού Δικτύου (EUN) παρέχει στα ελληνικά σχολεία μια ειδική πιστοποίηση, η οποία αποσκοπεί να υποστηρίξει τα σχολεία ώστε να διαμορφώσουν μία Πολιτική Ασφαλούς Διαδικτύου και να παρέχουν ένα πιο ασφαλές διαδικτυακό περιβάλλον σε εκπαιδευτικούς και μαθητές. Μέσω μιας ειδικά προσδιορισμένης διαδικασίας πιστοποίησης διερευνώνται εκείνοι οι παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν το επίπεδο της ασφάλειας στο Διαδίκτυο. Με βάση τα αποτελέσματα, διαμορφώνεται για κάθε σχολείο ένα εξειδικευμένο Σχέδιο Δράσης για την ασφάλεια στο διαδίκτυο.

Συμπληρωματικά των παραπάνω, το ΠΣΔ προχώρησε στην πιλοτική δράση με τίτλο «Καλέστε έναν Ειδικό για το Ασφαλές Διαδίκτυο», η οποία προσφέρει στα σχολεία τη δυνατότητα να προσκαλούν έναν εκπαιδευτή καταρτισμένο σε θέματα ασφαλούς διαδικτύου, προκειμένου να υλοποιηθεί μία δια ζώσης ενημέρωση και εκπαίδευση στη σχολική κοινότητα. Η δράση σχεδιάστηκε σε συνεργασία με τη Δράση Ενημέρωσης Saferinternet.gr και τη Γραμμή Βοηθείας του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου. Το σώμα των ειδικών αποτελείται από ειδικά εκπαιδευμένους και πιστοποιημένους εκπαιδευτικούς και στελέχη της εκπαίδευσης.

Η συμμετοχή των σχολείων στη δράση «Καλέστε έναν Ειδικό για το Ασφαλές Διαδίκτυο» είναι απλή και φιλική. Τα ενδιαφερόμενα σχολεία για να υποβάλλουν το αίτημά τους θα πρέπει:

1) να συνδεθούν στην υπηρεσία με τον επίσημο λογαριασμό της μονάδας

2) να συμπληρώσουν την απλή διαδικτυακή φόρμα.

Τα αιτήματα των σχολείων θα ανατίθενται από το ΠΣΔ στους ειδικούς με βάση τη γεωγραφική εγγύτητά τους και με τον φόρτο αιτημάτων που έχει εξυπηρετήσει κάθε ειδικός.

Μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης το σχολείο θα συμπληρώνει ένα ερωτηματολόγιο με παρατηρήσεις για την εκπαίδευση καθώς και προτάσεις για τη γενικότερη βελτίωση της δράσης. Ομοίως και ο ειδικός θα υποβάλλει μια σύντομη απολογιστική αναφορά με απλά στατιστικά στοιχεία, όπως η ημερομηνία διεξαγωγής της εκδήλωσης, το πλήθος των μαθητών που ενημερώθηκαν, κλπ.

Η δράση αυτή πραγματοποιείται χωρίς κόστος για τα σχολεία και το ΥΠοΠαιΘ καθώς όλοι οι εμπλεκόμενοι συντελεστές συμμετέχουν εθελοντικά.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Διαβάστηκε 3416 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 24 Απριλίου 2015 09:30

Βιντεοθήκη για ένα καλύτερο Διαδίκτυο!

  • Webinar για τον εθισμό στο διαδίκτυο
  • Webinar για το GDPR σε συνεργασία με το #eTwinning
  • Θετικό περιεχόμενο στο διαδίκτυο
  • Webinar για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2018 και τους Διαγωνισμούς
  • Webinar για καθηγητές Γυμνασίου απο Saferinternet4kids και eTwinning
  • Webinar για Δασκάλους Δημοτικού απο Saferinternet4kids και eTwinning
  • Webinar για Καθηγητές Γυμνασίου
  • Webinar για Δασκάλους Δημοτικού