Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 08 Σεπτεμβρίου 2015 14:30

Καλή σχολική χρονιά με eSafety Label

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(8 ψήφοι)

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ξεκινά ένας κύκλος συστηματικής και απαιτητικής εργασίας για τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας.
Μαθητές και εκπαιδευτικοί, με την αρωγή και τη στήριξη των γονιών, παίρνουν θέση στη γραμμή εκκίνησης με όρεξη και κουράγιο, ώστε να ξεκινήσουν και να ολοκληρώσουν με επιτυχία την πορεία τους στο γοητευτικό μονοπάτι της γνώσης.

Για τους εκπαιδευτικούς τα πράγματα είναι πιο σύνθετα, καθώς όσοι είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία και τις ΤΠΕ, αξιοποιώντας ψηφιακά εργαλεία, καλούνται όλο και πιο συχνά να γεφυρώσουν το χάσμα της ενημέρωσης που αφήνει η σχετική αδιαφορία της οικογένειας και ενδεχομένως κάποιου μέρους της σχολικής κοινότητας.

Το επίσημο site "Ασφάλεια στο Διαδίκτυο" για την ελληνική εκπαιδευτική κοινότητα εντείνει την προσπάθεια ενημέρωσης μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών σε θέματα ψηφιακής ασφάλειας μέσω της συνεργασίας του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (ΠΣΔ) και του αντίστοιχου European Schoolnet (EUN) με την ετικέτα πιστοποίησης eSafety Label.

Η ετικέτα Ψηφιακής Ασφάλειας ενισχύει την εικόνα του σχολείου (νηπιαγωγείο, δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο) προς την κοινότητα, ενώ παρέχει επίσης συγκριτική αξιολόγηση με άλλα σχολεία σε τοπικό, εθνικό και κυρίως σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Πριν 2 χρόνια, στη χώρα μας είχαμε 181 σχολεία με χάλκινη ετικέτα Ψηφιακής Ασφάλειας, 18 με αργυρή και 1 με χρυσή (δεδομένα 8/9/2015). Τότε ήταν To Γυμνάσιο και οι Λυκειακές Τάξεις Βασιλικής από τη Λευκάδα, το Γενικό Λύκειο Ελάτειας και το ΕΠΑΛ Ηράκλειας Σερρών που ξεκίνησαν το χορό των "μεταλλίων" λαμβάνοντας τη χάλκινη πιστοποίηση στα σχολεία τους. Λίγο πριν την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς, πλέον στην Ελλάδα έχουμε 272 σχολεία με χάλκινη ετικέτα ψηφιακής ασφάλειας, 22 με αργυρή και 9 με χρυσή (δεδομένα 23/8/2017). Το 5ο Λύκειο Λάρισας ξεκινά το χορό των "μεταλλίων" φέτος, λαμβάνοντας τη χάλκινη πιστοποίηση eSafetyLabel στo σχολείo. Γίνε από σήμερα κιόλας ο επόμενος πρωταθλητής στην ψηφιακή ασφάλεια εντάσσοντας και το σχολείο σου στην κοινότητα των 300+ στην Ελλάδα και 1400+ στην Ευρώπη σχολείων της συνεργατικής δράσης ΠΣΔ και EUN!

Σε αυτή την προσπάθεια, μπορείτε να βρείτε συμπληρωματικά υποστήριξη στο πιο δημοφιλές κοινωνικό μέσο. Ακολουθήστε μας λοιπόν και διαδώστε την προτίμησή σας στην έγκαιρη, αξιόπιστη και συνάμα επίκαιρη ενημέρωση σε θέματα Ψηφιακής Ασφάλειας, με like στη σελίδα μας στο Facebook πατώντας εδώ.

Συμβουλευτείτε τα παρακάτω σχετικά άρθρα και προετοιμαστείτε από σήμερα με τον καλύτερο τρόπο για τη νέα σχολική χρονιά! Για τυχόν απορίες ή διευκρινίσεις, μπορείτε να στείλετε μήνυμα στο esafety [at] sch.gr.

Διαβάστηκε 21499 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2017 13:09
Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Τελευταία άρθρα από τον/την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Σχετικά Άρθρα

Πολυμέσα