• Επισκεφθείτε μας και στην κοινότητα του Facebook, ενισχύστε την κοινή προσπάθεια με like & follow...
  • "Το Διαδίκτυο που θέλουμε" - "The Web We Want" εμπλουτίστηκε! Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε ελεύθερα 6 σχέδια μαθημάτων για το Γυμνάσιο!
  • H δική μας απάντηση κατά του (κυβερνο)εκφοβισμού - Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε και να εκτυπώσετε το πόστερ στην τάξη σας!
  • Εκπαιδευτικοί βοηθήστε τους μαθητές σας να ωριμάσουν ψηφιακά με το #WebWeWantEU
Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2015 19:48

Ενημέρωση για τη Γραμμή "11525" και το Συμβουλευτικό Κέντρο

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» αποτελεί μια ομπρέλα 10 Φορέων Παιδικής Προστασίας μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα, που ιδρύθηκε το 1996 με σκοπό να ενώσει τις προσπάθειές τους για τα παιδιά σε ανάγκη. Μαζί, οι 10 φορείς προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε περισσότερα από 10.000 παιδιά ετησίως.

Λειτουργώντας από τον Φεβρουάριο 2009 και έχοντας λάβει περισσότερες από 35.000 κλήσεις, η Πανελλαδική Γραμμή «115 25» της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» προσφέρει καθημερινά, 09.00-21.00, δωρεάν συμβουλευτική από ειδικούς για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζει ένα παιδί ή έφηβος, παραπέμπει περιστατικά σε άλλους φορείς, λαμβάνει καταγγελίες κακοποίησης ανηλίκων, και ενημερώνει κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη για τα 10 μέλη και τις δράσεις της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί». Η χρέωση της κλήσης από σταθερό ΟΤΕ είναι μόνο μία αστική μονάδα ανεξαρτήτως χρόνου ομιλίας και περιοχής.

Ανταποκρινόμενη στις αυξανόμενες ανάγκες της σύγχρονης οικογένειας, η Ένωση επέκτεινε τις υπηρεσίες που παρέχει μέσω της Πανελλαδικής Γραμμής «115 25», δημιουργώντας ένα εξειδικευμένο Συμβουλευτικό Κέντρο για μητέρες/γονείς, παιδιά και εφήβους, το οποίο στεγάζεται από τον Ιανουάριο 2015 στο «Κέντρο Αλληλεγγύης» του Δήμου Αθηναίων (Παλαιό Φρουραρχείο, έναντι Μετρό Στ. Λαρίσης) με πρωτοβουλία του οργανισμού SolidarityNow.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο λειτουργεί καθημερινά 09.00-21.00 και διοργανώνει δωρεάν ψυχο-εκπαιδευτικά σεμινάρια και Ομάδες Γονέων, καθώς και οικογενειακές και ατομικές συνεδρίες σε γονείς, παιδιά και εφήβους, με σκοπό την ευαισθητοποίηση, ενημέρωση, εκπαίδευση, καθοδήγηση και ψυχο-συναισθηματική στήριξη, πάνω σε καθημερινά θέματα που αντιμετωπίζει σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό κάθε οικογένεια. Παράλληλα, το Συμβουλευτικό Κέντρο, σε συνεργασία με τα σχολεία και τους συλλόγους γονέων, διεξάγει παρουσιάσεις και σεμινάρια στους χώρους των σχολείων της Αττικής.

Ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τους ειδικά εκπαιδευμένους Κοινωνικούς Λειτουργούς, Συμβούλους Ψυχικής Υγείας, Ψυχολόγους και Ψυχοθεραπευτές μας είναι: η ψυχική υγεία των παιδιών, οι σχέσεις τους με την οικογένειά τους, η άσκηση βίας στην οικογένεια ή στο σχολείο, οι διαπροσωπικές τους σχέσεις, τα προβλήματα των παιδιών που σχετίζονται με το σχολείο, και οτιδήποτε άλλο αφορά τον κόσμο των ανηλίκων.

Διαβάστηκε 1766 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2015 15:52

Βιντεοθήκη για ένα καλύτερο Διαδίκτυο!

  • Webinar για τον εθισμό στο διαδίκτυο
  • Webinar για το GDPR σε συνεργασία με το #eTwinning
  • Θετικό περιεχόμενο στο διαδίκτυο
  • Webinar για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2018 και τους Διαγωνισμούς
  • Webinar για καθηγητές Γυμνασίου απο Saferinternet4kids και eTwinning
  • Webinar για Δασκάλους Δημοτικού απο Saferinternet4kids και eTwinning
  • Webinar για Καθηγητές Γυμνασίου
  • Webinar για Δασκάλους Δημοτικού