• Επισκεφθείτε μας και στην κοινότητα του Facebook, ενισχύστε την κοινή προσπάθεια με like & follow...
  • "Το Διαδίκτυο που θέλουμε" - "The Web We Want" εμπλουτίστηκε! Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε ελεύθερα 6 σχέδια μαθημάτων για το Γυμνάσιο!
  • H δική μας απάντηση κατά του (κυβερνο)εκφοβισμού - Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε και να εκτυπώσετε το πόστερ στην τάξη σας!
  • Εκπαιδευτικοί βοηθήστε τους μαθητές σας να ωριμάσουν ψηφιακά με το #WebWeWantEU
Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2015 17:19

3 webinars για την ψηφιακή ασφάλεια το 2015

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

etwinning logoΑπό τότε που πρωτοξεκίνησε, το 2005, το eTwinning προάγει την υπεύθυνη χρήση του διαδικτύου και έχει αναπτύξει ένα ασφαλές περιβάλλον για να συνεργάζονται μέσω διαδικτύου εκπαιδευτικοί και μαθητές. Από τη σχολική χρονιά 2014-2015, η Ασφάλεια στο Διαδίκτυο βρίσκεται στο επίκεντρο χάρη σε μια σειρά δραστηριοτήτων, που περιλαμβάνουν συνεργασία με το πρόγραμμα eSafety Label και την ανάπτυξη μαθησιακών πόρων και ευκαιριών για το eTwinning. Η Eλληνική Υπηρεσία Υποστήριξης της δράσης eTwinning πραγματοποίησε επιτυχώς το 2015, 3 σεμινάρια τηλεκπαίδευσης (webinars) με κεντρικό θέμα την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο και εισηγητή τον Εθνικό Συντονιστή ετικέτας Ψηφιακής Ασφάλειας για τα ελληνικά σχολεία.

esafety logoO ενημερωτικός κόμβος «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο» http://internet-safety.sch.gr του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (ΠΣΔ), από τη σχολική χρονιά 2013-2014, ξεκίνησε συνεργασία με την πύλη eSafety label του Ευρωπαϊκού Σχολικού Δικτύου (EUN) στο πλαίσιο της πιστοποίησης σχολείων για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο.

Το eTwinning αισίως συμπλήρωσε το 2015 μία δεκαετία και μέσω της πλατφόρμας του διαθέτει μια συλλογή επικαιροποιημένου εκπαιδευτικού υλικού, μεταξύ του οποίου οδηγούς δραστηριοτήτων με θέμα την ασφάλεια στο διαδίκτυο, πακέτα επιτυχημένων έργων και βέλτιστων πρακτικών. Την παρούσα χρονική περίοδο η χώρα μας έχει να επιδείξει πρωτιά τόσο στους ποσοτικούς όσο και στους ποιοτικούς των δύο προγραμμάτων (etwinning και esafety). Τα ελληνικά σχολεία μπορούν και οφείλουν να έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο προς αυτήν την κατεύθυνση καθώς μέσα από τη λειτουργία τους, παρέχεται η δυνατότητα συνεργατικότητας στην εκπαιδευτική κοινότητα καθώς και σε άλλους βασικούς συντελεστές σχετικά με τη διαδικτυακή ασφάλεια, όπως οι γονείς και οι αρμόδιοι φορείς. Άλλωστε τα παραπάνω συνάδουν με την Ευρωπαϊκή Στρατηγική για ένα Διαδίκτυο καλύτερα προσαρμοσμένο στα παιδιά, με εστίαση στην ποιότητα του περιεχομένου και σε μέτρα ευαισθητοποίησης.

Σας παραθέτουμε λοιπόν τα τρία webinars που πραγματοποιήθηκαν το 2015 και ευελπιστούμε με το νέο έτος για ακόμη περισσότερα προς αυτή την κατεύθυνση!

10/2/15> SID 2015 webinar: esafety και eTwinning ενώνουν τις δυνάμεις τους!
Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου: Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου (SID) διοργανώνεται από το Insafe τον Φεβρουάριο κάθε έτους με στόχο την προώθηση της ασφαλέστερης και υπεύθυνης χρήσης της διαδικτυακής τεχνολογίας και κινητών τηλεφώνων, ιδιαίτερα από τα παιδιά και τους νέους σε όλο τον κόσμο. Περισσότερα βλ. www.saferinternetday.org

5/5/15: Ετικέτα πιστοποίησης esafety - Webinar με συμβουλές

eSafety Label (Ετικέτα Ψηφιακής Ασφάλειας): Το πρόγραμμα eSafety Label (Ετικέτας Ψηφιακής Ασφάλειας) επιδιώκει να υποστηρίξει τα σχολεία να ανταπεξέλθουν στην υποχρέωση τους να παρέχουν ένα σταθερό και πλούσιο σε γνώσεις περιβάλλον με ασφαλή πρόσβαση στη διαδικτυακή τεχνολογία στο πλαίσιο της διδακτικής και μαθησιακής εμπειρίας. Επιπλέον, επιτρέπει στους ιθύνοντες λήψης αποφάσεων να κατανοήσουν πιο βαθιά τα ζητήματα που προκύπτουν σχετικά με την ψηφιακή ασφάλεια στα σχολεία. Περισσότερα βλ. www.esafetylabel.eu

15/12/15: Webinar για "Το Διαδίκτυο που θέλουμε" #WebWeWantEU

Στόχος του «Web We Want», που δημιουργήθηκε από νέους για νέους, είναι να διερευνηθούν δικαιώματα και υποχρεώσεις στο Διαδίκτυο και να ενθαρρύνει τους νέους να στοχαστούν σχετικά με τη συμπεριφορά τους και την συμπεριφορά των συνομηλίκων τους. Περισσότερα βλ.: www.webwewant.eu
Διαβάστηκε 5058 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου 2015 09:14

Βιντεοθήκη για ένα καλύτερο Διαδίκτυο!

  • Webinar για τον εθισμό στο διαδίκτυο
  • Webinar για το GDPR σε συνεργασία με το #eTwinning
  • Θετικό περιεχόμενο στο διαδίκτυο
  • Webinar για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2018 και τους Διαγωνισμούς
  • Webinar για καθηγητές Γυμνασίου απο Saferinternet4kids και eTwinning
  • Webinar για Δασκάλους Δημοτικού απο Saferinternet4kids και eTwinning
  • Webinar για Καθηγητές Γυμνασίου
  • Webinar για Δασκάλους Δημοτικού