Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 03 Φεβρουαρίου 2016 10:26

Το eTwinning στην Ελλάδα αναλαμβάνει δράση για ένα καλύτερο διαδίκτυο!

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(6 ψήφοι)

Η Ελληνική Υπηρεσία Υποστήριξης του eTwinning πραγματοποίησε με επιτυχία online σεμινάριο με θέμα "Το eTwinning στην Ελλάδα αναλαμβάνει δράση για ένα καλύτερο διαδίκτυο! #eSafetyLabel" την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου, Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016.
Στις 9 Φεβρουαρίου 2016, την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου #SID2016, η δράση eSafety Label του Ευρωπαϊκού Σχολικού Δικτύου (EUN) γιόρτασε τα 3 χρόνια επίσημης παρουσίας, με τα ελληνικά σχολεία να διατηρούν την ευρωπαϊκή πρωτιά στην πιστοποίηση σχολείων που έχουν την ετικέτα ψηφιακής ασφάλειας. Δείτε το βίντεο στο κάτω μέρος της σελίδας, στα πολυμέσα.

Στις 9 Φεβρουαρίου 2016, 90 καθηγητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μαζί με μαθητές από σχολεία της επικράτειας - νηπιαγωγεία, δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια - στο πλαίσιο της συνεργασίας eTwinning & eSafety, γιόρτασαν από κοινού τη φετινή 13η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου. Τα σχολεία αυτά έχουν ήδη ή σκοπεύουν να πιστοποιηθούν με την ετικέτα ψηφιακής ασφάλειας. Οι συμμετέχοντες έμαθαν περισσότερα για την Ετικέτα Ψηφιακής Ασφάλειας όπως και για τις ευκαιρίες που προσφέρονται σε εκπαιδευτικούς και μαθητές που συμμετέχουν στην κοινότητα του eTwinning.

Το διαδικτυακό σεμινάριο έδωσε λοιπόν την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να μάθουν περισσότερα για τη δράση eSafety Label (Ετικέτα Ψηφιακής Ασφάλειας), μια πανευρωπαϊκή υπηρεσία διαπίστευσης και υποστήριξης για σχολεία. Η υπηρεσία περιλαμβάνει ένα σύστημα διαπίστευσης, αυτο-αξιολόγησης και εξατομικευμένου σχεδίου δράσης, ένα μεγάλο φάσμα πηγών και μια διαδικτυακή κοινότητα στην οποία οι χρήστες μπορούν να ανταλλάσσουν ιδέες και εμπειρίες.

Το διαδικτυακό σεμινάριο ήταν επίσης μια ευκαιρία για τους eTwinners να γνωρίσουν περισσότερα για αρκετές πρωτοβουλίες που συνδέονται με το δίκτυο Ασφαλούς Διαδικτύου, μεταξύ των οποίων και η μεγάλη γιορτή, η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου που έλαβε χώρα στις 9 Φεβρουαρίου 2016. Ο Άρης Λούβρης, Εθνικός Συντονιστής για την ετικέτα ψηφιακής ασφάλειας συντόνισε τη 13η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου που γιορτάστηκε παγκοσμίως, την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016. Το θέμα της ημέρας ήταν: "Play your part for a better internet!" (Ανάλαβε δράση για ένα καλύτερο Διαδίκτυο). Για μια ακόμα φορά, όλοι οι ενδιαφερόμενοι - παιδιά και νέοι, γονείς και κηδεμόνες, εκπαιδευτικοί, η βιομηχανία και οι πολιτικοί - έκαναν τη μέρα αξέχαστη και συνεργάστηκαν ώστε να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο διαδίκτυο για όλους, αλλά ιδιαίτερα για τα παιδιά και τους νέους. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί από τα σχολεία που έχουν πιστοποιηθεί με τη χρυσή ετικέτα eSafety Label, παρείχαν μια σαφέστερη εικόνα για την εμπειρία τους στη συγκεκριμένη δράση.

Για όσους δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν το webinar, μπορείτε να το δείτε στο κάτω μέρος της σελίδας, στα πολυμέσα μέσω της υπηρεσίας βίντεο του ΠΣΔ ή στο αντίστοιχο κανάλι. Μείνετε συντονισμένοι ως την επόμενη Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου, την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017 και στο ενδιάμεσο για περισσότερα webinars στην ψηφιακή ασφάλεια!

Διαβάστηκε 6813 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2016 19:55
Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Τελευταία άρθρα από τον/την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Σχετικά Άρθρα

Πολυμέσα