Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 19 Απριλίου 2016 18:18

Διαρκής πρωτιά για τα ελληνικά σχολεία στην Ευρώπη με την ετικέτα ψηφιακής ασφάλειας!

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(5 ψήφοι)

Tο σχολείο σας έχει δρομολογήσει δράσεις για την ψηφιακή ασφάλεια eSafety Label‬; (δες πρότερα σχετικά άρθρα στο site πατώντας εδώ) Η Ελλάδα οδηγεί την κούρσα στην Ευρώπη με 349 υποβολές Εντύπου Αξιολόγησης σε 1449 αιτήσεις. Συνολικά υπάρχουν 284 ελληνικά (/1148 στην Ευρώπη) πιστοποιημένα σχολεία στην ψηφιακή ασφάλεια (δεδομένα 15/04/2016). Τα ελληνικά σχολεία, σταθερά τα τελευταία χρόνια, διατηρούν την ευρωπαϊκή πρωτιά στην πιστοποίηση σχολείων με την ετικέτα ψηφιακής ασφάλειας. Η κοινότητα eSafety Label διαρκώς μεγαλώνει και ως σήμερα, περισσότεροι από 4.000 εκπαιδευτικοί σε όλη την Ευρώπη έχουν ενταχθεί σε αυτήν. Εσείς τι περιμένετε;

Η ετικέτα ψηφιακής ασφάλειας προσφέρει μια εικόνα για τις προδιαγραφές eSafety στα σχολεία της Ευρώπης και παγκοσμίως. Το εργαλείο πιστοποίησης eSafety Label έχει στόχο να αναδείξει που βρίσκεται το σχολείο στην υπεύθυνη χρήση ΤΠΕ και παρέχει ένα σχέδιο δράσης προσαρμοσμένο στις ανάγκες του κάθε σχολείου. Η πιστοποίηση για την ψηφιακή ασφάλεια στοχεύει στο να συνδράμει τα σχολεία στην αντιμετώπιση της πρόκλησης να παρέχουν ένα πιο ασφαλές περιβάλλον για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Οι διαδικτυακές εμπειρίες συμβαδίζουν με μια καθορισμένη πολιτική του σχολείου και ένα καλά μελετημένο σχέδιο δράσης για την ψηφιακή ασφάλεια. 

Μέσω της  διαδικασίας παρέχεται έντυπο αξιολόγησης το οποίο καλύπτει ένα ευρύ φάσμα των παραγόντων που μπορούν να επηρεάσουν -εντός και εκτός σχολείου- το επίπεδο της ψηφιακής ασφάλειας στα σχολεία. Με βάση τα αποτελέσματα του κάθε σχολείου διαμορφώνεται ένα εξατομικευμένο σχέδιο δράσης για να αυξήσουν το επίπεδο της ψηφιακής ασφάλειας που αφορά στο σχολείο, το οποίο μπορεί να οδηγήσει στην πιστοποίηση, όταν γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της αξιολόγησης, το σχολείο μπορεί να πιστοποιηθεί ως ένα σχολείο με χάλκινη, αργυρή ή χρυσή ετικέτα. Η πιστοποίηση, εφόσον ληφθεί, ισχύει για 18 μήνες με δυνατότητα ανανέωσης κάθε χρόνο για να συμβαδίζει με το ρυθμό των αλλαγών.

Με δεδομένα 15/4/2016, συνολικά 1148 σχολεία σε 35 χώρες έχουν λάβει την ετικέτα - 12 χρυσά, 59 αργυρά και 1077 χάλκινα. Τα νέα είναι ενθαρρυντικά για τα ελληνικά σχολεία που συμμετέχουν στην ευρωπαϊκή δράση ετικέτας ψηφιακής ασφάλειας και πιο συγκεκριμένα: 4 χρυσά, 16 αργυρά και 264 χάλκινα σχολεία, 284 πιστοποιημένα συνολικά στην επικράτεια! 

Αξιολογήστε σήμερα κιόλας την υποδομή, την πολιτική και την πρακτική ψηφιακής ασφάλειας για το σχολείο σας και αξιοποιήστε το εξατομικευμένο (για τη σχολική μονάδα) σχέδιο δράσης μέσω της κοινότητας http://www.esafetylabel.eu

Διαβάστηκε 2990 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 31 Μαϊος 2016 16:10
Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Τελευταία άρθρα από τον/την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Σχετικά Άρθρα

Πολυμέσα