Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 05 Νοεμβρίου 2016 10:10

Συνεργασία Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου με τη Νατάσσα Μποφίλιου

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου ανακοινώνει τη συνεργασία του με την καταξιωμένη ερμηνεύτρια Νατάσσα Μποφίλιου στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των παιδιών και των γονέων για τους κινδύνους που ενέχει ο ψηφιακός κόσμος.

Η Νατάσσα Μποφίλιου είμαστε σίγουροι ότι θα βοηθήσει ουσιαστικά στην προσπάθεια που γίνεται στη χώρα μας αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη για τη δημιουργία ενός καλύτερου διαδικτύου, όπου τα παιδιά θα απολαμβάνουν τον μαγικό αυτό κόσμο χωρίς κινδύνους, έχοντας παράλληλα αναπτύξει κριτική ικανότητα.

Το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου θα δημιουργήσει σποτ στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο αφίσες και εκπαιδευτικό υλικό και θα διοργανώσει ενημερωτικές εκδηλώσεις με την ενεργό συμμετοχή της Νατάσσας Μποφίλιου. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τη Νατάσσα Μποφίλιου για την άμεση ανταπόκριση της στο αίτημα μας αλλά και την αφιλοκερδή της προσφορά σε αυτή την Πανευρωπαϊκή Πρωτοβουλία.

Οι τρεις άξονες στους οποίους επικεντρώνεται το έργο είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού, η συμβουλευτική υποστήριξη σε χρήστες και στο οικογενειακό τους περιβάλλον, καθώς και η καταγγελία παράνομου διαδικτυακού περιεχομένου. Πιο συγκεκριμένα:

  • Το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου παρέχει μία διαδικτυακή πλατφόρμα www.saferinternet4kids.gr για παιδιά, γονείς, εκπαιδευτικούς και άλλες ευαίσθητες ομάδες της κοινωνίας που θα δίνει έμφαση στην προστασία των παιδιών από τους κινδύνους που ενέχει ο ψηφιακός κόσμος. Η πλατφόρμα συγκεντρώνει εργαλεία και πληροφορίες για ένα καλύτερο, ασφαλέστερο και πιο δημιουργικό διαδίκτυο. Ταυτόχρονα, μέσω των κοινωνικών δικτύων (Facebook, Twitter) υπάρχει υποστήριξη, γονέων, εκπαιδευτικών, αλλά και ανήλικων χρηστών με κατάλληλο ενημερωτικό υλικό.
  • Παράλληλα λειτουργεί η δράση Helpline www.help-line.gr τηλ. 210 6007686 για την αποτελεσματική αντιμετώπιση κινδύνων που σχετίζονται με τη χρήση του Διαδικτύου, του κινητού τηλεφώνου και των ηλεκτρονικών παιχνιδιών (παρενόχληση, εξάρτηση, επιβλαβές περιεχόμενο, παιδοφιλία, κ.ά.). Τα στελέχη της Γραμμής Βοήθειας είναι γιατροί και ψυχολόγοι με μεγάλη εμπειρία σε προβληματικές συμπεριφορές στο διαδίκτυο.
  • Τέλος, το τρίτο μέρος του έργου αποτελεί η γραμμή καταγγελιών SafeLine www.safeline.gr για το παράνομο περιεχόμενο που δημοσιεύεται στο διαδίκτυο με έμφαση στη σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών. Η γραμμή καταγγελιών συνεργάζεται με την Ελληνική αστυνομία, καθώς επίσης με την Europol και την Interpol μέσω του Ευρωπαϊκού Δικτύου INHOPE (www.inhope.org).

Τo Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας έχει αναλάβει την ευθύνη Υλοποίησης του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην διεξαγωγή της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2017 (7 Φεβρουαρίου) με την υποστήριξη της Ελληνικής πολιτείας και το δίκτυο των εθνικών εμπλεκόμενων οργανισμών.

SID2017 logo

To SaferInternet4Kids (www.saferinternet4kids.gr) είναι το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου από τον Ιούλιο του 2016. Μάθετε νέα και άλλες ενδιαφέρουσες πληροφορίες από τη σελίδα στο Facebook (ακόμη να κάνετε like; ) και ακολουθήστε τον επίσημο λογαριασμό Twitter.

Διαβάστηκε 2473 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 05 Νοεμβρίου 2016 10:38
Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Σχετικά Άρθρα