Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2016 18:03

Webinar Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2017 και eTwinning 19-12-2016

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Μέσω της Ελληνικής Υπηρεσίας Υποστήριξης eTwinning, πραγματοποιήθηκε επιτυχώς το webinar με 65 και πλέον συμμετέχοντες και θέμα "Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2017 και eTwinning" στις 19 Δεκεμβρίου 2016. Εισηγητές της τηλεκπαίδευσης ήταν με τη σειρά οι κ.κ.: Βιβή Φραγκοπούλου, Συντονίστρια Εθνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, Γιώργος Κορμάς, Υπεύθυνος Γραμμής Βοήθειας Help-Line.gr και Μελτίνη Χριστοδουλάκη, Υπεύθυνη Safeline.gr. Τo webinar συντόνισε ο Άρης Λούβρης, διήρκεσε μιάμιση ώρα και κατά τη διάρκεια, καθώς και στο τέλος, απαντήθηκαν από τους εισηγητές οι ερωτήσεις των συμμετεχόντων.

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης INSAFE, με στόχο την προώθηση της ασφαλέστερης και πιο υπεύθυνης χρήσης των online τεχνολογιών και των κινητών τηλεφώνων, ιδίως μεταξύ των παιδιών και των νέων σε όλο τον κόσμο. Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου θα εορταστεί για 14η συνεχόμενη χρονιά σε περισσότερες από 160 χώρες στον κόσμο, στις 7/2/2017. Την ευθύνη οργάνωσης στη χώρα μας έχει το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου και το μήνυμα της φετινής ημέρας είναι: «Γίνε η αλλαγή: Όλοι μαζί για ένα καλύτερο Διαδίκτυο».

Το Νέο Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου www.saferinternet4kids.gr επίσημος εκπρόσωπος στην Ελλάδα του Πανευρωπαϊκού δικτύου INSAFE, διοργανώνει, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, 3 Πανελλήνιους μαθητικούς διαγωνισμούς. Οι διαγωνισμοί αυτοί διοργανώνονται με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου που θα πραγματοποιηθεί στις 7 Φεβρουαρίου με το κεντρικό μήνυμα «Γίνε η αλλαγή: Όλοι μαζί για ένα καλύτερο Διαδίκτυο». Αναλυτικές οδηγίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα των διαγωνισμών http://saferinternet4kids.gr/sid-contests/. Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή συμμετοχών είναι η 20η Ιανουαρίου του 2017.

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2017 - 7 Φεβρουαρίου

Με αφορμή το σύνθημα της Hμέρας, το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ, επίσημος εκπρόσωπος στην Ελλάδα του Πανευρωπαϊκού δικτύου INSAFE/INHOPE, διοργανώνει τους διαγωνισμούς με στόχο τα ίδια τα παιδιά να αποτυπώσουν τις ιδέες τους για το πώς αντιλαμβάνονται το δημιουργικό και ασφαλές διαδίκτυο. Σκοπός της ημέρας είναι να περάσει το μήνυμα του σεβασμού προς τους άλλους ψηφιακούς χρήστες και της αναζήτησης ευκαιριών για δημιουργική διαδικτυακή συμπεριφορά. Παιδιά και νέοι άνθρωποι ενθαρρύνονται να πάρουν θέση ως ψηφιακοί πολίτες του μέλλοντος συμμετέχοντας ενεργά σε ανοιχτές συζητήσεις και δράσεις.

  • 1ος διαγωνισμός: Αφίσα / Ζωγραφιά
  • 2ος διαγωνισμός: Εκπαιδεύοντας τον παππού
  • 3ος διαγωνισμός: Επαγγέλματα και Διαδίκτυο

Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω, στο webinar έγινε παρουσίαση για το επίσημο Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου, κατόπιν αναφορά για τη συμμετοχή στους διαγωνισμούς της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου, καθώς και υλικό που προτείνει το ΕΚΑΔ για ενημερωτικές εκδηλώσεις των παιδιών τη συγκεκριμένη ημέρα. Επίσης, έγιναν οι αντίστοιχες εισηγήσεις από τους υπευθύνους της Ηelp-Line και της SafeLine. Κατά τη διάρκεια και στο τέλος προβλέφθηκε χρόνος για ερωτήσεις από τους 65+ συμμετέχοντες μέσω chat. Το πλήρες βίντεο, διάρκειας 90' μπορείτε να παρακολουθήσετε στα πολυμέσα ή απευθείας στo κανάλι: https://www.youtube.com/watch?v=9QFuYLE-XS4

Διαβάστηκε 4259 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2016 12:48
Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Σχετικά Άρθρα

Πολυμέσα