Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2017 10:11

Επίσημη παρουσίαση EduWeb την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου στην κεντρική εκδήλωση (Αθήνα 7/2/2017) Κύριο

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου, Τρίτη 7/2/2017, στην κεντρική εκδήλωση  που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών,  έγινε η επίσημη παρουσίαση για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ EduWeb Combating Digital Exclusion: Children educate digitally illiterate adults in safe and creative web” , το οποίο συντονίζει η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας (ΠΔΕΔΕ). Στην εκδήλωση έδωσαν το παρόν πλήθος εκπαιδευτικών από την επικράτεια, εκατοντάδες μαθητές και μαθήτριες, ενώ απηύθυνε χαιρετισμό ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων μέσω εκπροσώπου. 
Το EduWeb έχει ως στόχο να ενισχύσει τη συνεργασία μεταξύ σχολείων και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων / ινστιτούτων με σκοπό την καταπολέμηση του ψηφιακού αποκλεισμού των ενηλίκων όσον αφορά στη χρήση του Διαδικτύου.

Προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι, το EduWeb σκοπεύει να δημιουργήσει μία εκπαιδευτική πύλη για τη φιλοξενία και διάθεση του εκπαιδευτικού υλικού τόσο για αρχάριους όσο και για προχωρημένους χρήστες του Διαδικτύου. Επιπλέον, η πύλη θα παρέχει ένα περιβάλλον ηλεκτρονικής μάθησης, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για την on-line εκπαίδευση των εκπαιδευτικών (μαζί με το απαραίτητο υλικό), οι οποίοι με τη σειρά τους θα εκπαιδεύσουν τους μαθητές στην ασφαλή και δημιουργική χρήση του Διαδικτύου.

Στο πλαίσιο αυτό, οι μαθητές από απλοί χρήστες του Διαδικτύου, θα γίνουν οι ίδιοι εκπαιδευτές των ενήλικων (και ειδικότερα των ηλικιωμένων) μελών των οικογενειών τους, συνδράμοντας στην καταπολέμηση του ψηφιακού αποκλεισμού των ευρωπαίων πολιτών μέσω καινοτόμων διδακτικών και παιδαγωγικών μεθόδων.

Στο project αυτό συμμετέχουν εταίροι από την Ελλάδα, πέραν της ΠΔΕΔΕ ως συντονιστής του έργου, το  Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών & Εκδόσεων (Ι.Τ.Υ.Ε.) «Διόφαντος» και το Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Πατρών, από την Κύπρο το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και το Λύκειο Αραδίππου, από τη Μεγάλη Βρετανία το Bournemouth University και τοΙsle of Portland Aldridge Community Academy (IPACA), από τη Βουλγαρία το αρμόδιο Υπουργείο Νεολαίας και Αθλητισμού και από την Ιταλία το Ufficio Scolastico Regionale per il Veneto και το Instituto Istruzione SuperioreEINAUDI - SCARPA.

Συντονιστής του διετούς προγράμματος είναι ο κ. Άρης Λούβρης. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο συντονιστής (μπορείτε να βρείτε την πλήρη εισήγηση στο βίντεο: https://youtu.be/6MCTyV_MFiI ) «η ΠΔΕΔΕ γίνεται η αλλαγή και συμπορεύεται ως φορέας από κοινού για ένα καλύτερο Διαδίκτυο» συμβαδίζοντας απόλυτα με το κεντρικό σύνθημα της φετινής επετείου που έχει σκοπό να περάσει το μήνυμα του σεβασμού προς τους άλλους ψηφιακούς χρήστες και την αναζήτηση ευκαιριών για δημιουργική διαδικτυακή συμπεριφορά. 

 

Διαβάστηκε 2446 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 28 Μαρτίου 2017 21:59
Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Τελευταία άρθρα από τον/την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Πολυμέσα