Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 29 Δεκεμβρίου 2017 17:23

Πώς να ανακτήσετε τον λογαριασμό σας στο Gmail

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Ακριβώς επειδή χακαριστήκατε, δεν σημαίνει ότι ο λογαριασμός σας χάνεται για πάντα! Έστω ότι μόλις σας χάκαραν και χάσατε πρόσβαση στο λογαριασμό του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας. Και τώρα τι; Πρώτον, ας αρχίσουμε με αυτό που δεν πρέπει να κάνετε: να πανικοβληθείτε! Δεν είστε ο πρώτος που του έτυχε, και σίγουρα ούτε ο τελευταίος. Οι μεγάλες εταιρείες το γνωρίζουν αυτό και έχουν βρει τρόπους για να ανακτήσετε το λογαριασμό σας και να επαναφέρετε την ψηφιακή σας ζωή στο προσκήνιο. Σε αυτό το άρθρο, πρόκειται να δούμε όλα τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να ανακτήσετε το λογαριασμό σας στο Gmail. Αυτό που πρέπει να λάβετε υπόψη, ωστόσο, είναι ότι η Google θα προσπαθήσει πρώτα να καταλάβει αν είστε πραγματικά αξιόπιστοι.
Εδώ είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία που θα καθορίσει η εταιρεία εάν είστε πραγματικά εσείς και όχι κάποιος άλλος:

  • Έχετε συνδεθεί στο λογαριασμό στο παρελθόν από την ίδια συσκευή; Εάν χρησιμοποιείτε τον ίδιο υπολογιστή για σύνδεση επίσης για να ανακτήσετε το λογαριασμό, ο πάροχος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έχει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη ότι είστε εσείς.
  • Έχετε ενεργοποιήσει τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων;
  • Έχετε δημιουργήσει ένα εφεδρικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για το λογαριασμό;
  • Έχετε θυμηθεί έναν κωδικό πρόσβασης στο παρελθόν;
  • Απαντήσατε σε οποιαδήποτε ερώτηση ασφαλείας;

Βήμα 1
Πρώτα πρέπει να έχετε πρόσβαση στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://accounts.google.com/signin/recovery και να πληκτρολογήσετε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας
Βήμα 2
Τώρα πρέπει να εισάγετε τον τελευταίο κωδικό πρόσβασης που θυμάστε. Προσπαθήστε να είστε όσο το δυνατόν ακριβέστεροι, δεδομένου ότι ένας ακριβής κωδικός πρόσβασης είναι πιο πιθανό να καθορίσει αν είστε ποιος λέτε ότι είστε.
Ανάκτηση του λογαριασμού Gmail όταν δώσατε έναν αριθμό τηλεφώνου ή πατήστε για να συνδεθείτε στον έλεγχο ταυτότητας
Αν δώσατε έναν αριθμό τηλεφώνου για έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων, θα μεταφερθείτε σε αυτήν την οθόνη, όπου θα πρέπει να επιβεβαιώσετε τον ακριβή αριθμό που χρησιμοποιήσατε.
Βήμα 3
Αν έχετε εξασφαλίσει τον λογαριασμό σας με μια προτροπή ειδοποίησης, θα μεταφερθείτε σε αυτήν την οθόνη:
Μέχρι τώρα, θα πρέπει να έχετε λάβει μια ειδοποίηση στη συσκευή σας, η οποία θα σας ρωτά εάν είστε στην πραγματικότητα εσείς. Εάν λάβετε την ειδοποίηση και πείτε "Ναι", η ανάκτηση σας είναι σχεδόν πλήρης και θα λάβετε έναν κωδικό επαλήθευσης σε ένα εφεδρικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της επιλογής σας.
Βήμα 4
Αν δεν έχετε εφεδρικό λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, θα σας ζητηθεί να δώσετε ένα:
Αν έχετε ήδη καταχωρίσει ένα εφεδρικό email, θα λάβετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου απευθείας στη διεύθυνση:
Βήμα 5
Στη συνέχεια, η Google θα στείλει έναν κωδικό επαλήθευσης στη διεύθυνση της επιλογής σας.
Βήμα 6
Στη συνέχεια, θα πρέπει να εισαγάγετε τον κωδικό επαλήθευσης από το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο σας στο παράθυρο διαλόγου του προγράμματος περιήγησης:
Βήμα 7
Μόλις εισαγάγετε τον κωδικό, η Google θα σας ζητήσει να δημιουργήσετε έναν ισχυρό, νέο κωδικό πρόσβασης για το λογαριασμό σας.
Σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την ευκαιρία για να ορίσετε έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης που να πληροί τα ακόλουθα κριτήρια:
  • Έχει μήκος τουλάχιστον 10 χαρακτήρων.
  • Περιέχει τουλάχιστον ένα γράμμα κεφαλαίων και πεζών.
  • Έχει τουλάχιστον έναν αριθμό.
  • Χρησιμοποιεί έναν ειδικό χαρακτήρα.
Ανάκτηση του λογαριασμού σας Gmail όταν δεν έχετε αριθμό τηλεφώνου, πατήστε για σύνδεση ή δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας Βήμα 3
Αν δεν είχατε εφαρμόσει αυτά τα μέτρα ασφαλείας, θα ξεκινήσετε από αυτήν την οθόνη:
Στην οθόνη αυτή, που σας ρωτάει πότε δημιουργήσατε για πρώτη φορά το λογαριασμό σας:
Όπως πάντα, προσπαθήστε να είστε όσο το δυνατόν ακριβέστεροι, για να σταθεροποιήσετε την εμπιστοσύνη της Google ότι είστε όντως ο πραγματικός χρήστης πίσω από αυτόν τον λογαριασμό.
Βήμα 4
Στη συνέχεια, η Google θα σας ζητήσει μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όπου θα μπορούν να στείλουν έναν κωδικό επαλήθευσης. Όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης, η Google προτιμά ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που είχε προηγουμένως συσχετιστεί με το λογαριασμό, όπως ένα αντίγραφο ασφαλείας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Βήμα 5
Αφού εισαγάγετε μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, θα σας ζητηθεί να καταχωρίσετε τον κωδικό που λάβατε.
Ελέγξτε το email σας για τον κωδικό που μόλις πήρατε και συμπληρώστε το.
Βήμα 6
Αφού πατήσετε "Επόμενο", θα στείλετε το αίτημα ανάκτησης στην Google.
Βήμα 7
Τώρα, όλα βρίσκονται στο γήπεδο της Google. Είναι αυτοί που θα αποφασίσουν, βάσει των πληροφοριών που δώσατε, αν ο λογαριασμός σας είναι νόμιμος ή όχι. Εάν εγκρίνουν το αίτημά σας, θα λάβετε το ακόλουθο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το οποίο σας ζητά να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας:
Βήμα 8
Ακολουθήστε τον σύνδεσμο και αλλάξτε τον κωδικό πρόσβασής σας:
Στη συνέχεια, θα μεταφερθείτε σε μια οθόνη που σας ζητά να δώσετε μερικούς τρόπους για να ανακτήσετε το λογαριασμό σας, όπως τηλέφωνο ή ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ανάκτησης. Σας συνιστούμε να συμπληρώσετε και τα δύο:
Μέχρι τώρα, ο λογαριασμός σας πρέπει να είναι πίσω στα χέρια σας και ασφαλής! Εάν θέλετε να πάρετε τα πράγματα απευθείας στην Google για να ανακτήσετε το λογαριασμό σας, προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε τον σύνδεσμο https://www.webpagefx.com/blog/internet/how-to-contact-google/ για να βρείτε την καλύτερη δυνατή επιλογή για να επικοινωνήσετε μαζί τους.
Διαβάστηκε 4757 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 29 Δεκεμβρίου 2017 19:46
Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Τελευταία άρθρα από τον/την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο