Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 03 Ιανουαρίου 2018 18:40

Πώς να ανακτήσετε το λογαριασμό σας στο Facebook

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)
Έστω ότι ο λογαριασμός σας στο Facebook έχει παραβιαστεί και ο χρήστης αναρτά με εμμονή χαριτωμένες φωτογραφίες γάτας κάθε 10 λεπτά στον τοίχο σας. Ευτυχώς, το Facebook έχει τη δική του διαδικασία για να ανακτήσετε το λογαριασμό σας, αλλά απαιτείται να ελέγχετε ακόμα το email εγγραφής ή έναν αριθμό τηλεφώνου που σχετίζεται με τον λογαριασμό.
Διαβάστε πώς...
Βήμα 1
Πρώτον, πρέπει να επισκεφθείτε τον χαμένο λογαριασμό σας από άλλο λογαριασμό. Είτε ζητήστε από έναν φίλο να σας βοηθήσει με αυτό, είτε απλά να δημιουργήσετε ένα νέο λογαριασμό στο Facebook και να το κάνετε από εκεί.
Συνεπώς, επισκεφθείτε τη σελίδα Facebook του λογαριασμού σας που έχει χαθεί και κάντε κλικ στις 3 τελείες δίπλα στην επιλογή "Μήνυμα" και στη συνέχεια κάντε κλικ στο "Αναφορά".
Βήμα 2
Από τις 4 επιλογές, επιλέξτε το τρίτο: "Ανάκτηση ή κλείσιμο αυτού του λογαριασμού".
Βήμα 3
Στο επόμενο μενού, επιλέξτε "Ανάκτηση του λογαριασμού σας".
Μέχρι τώρα, θα πρέπει να έχετε λάβει μια ειδοποίηση στη συσκευή σας, η οποία θα σας ρωτά εάν είστε στην πραγματικότητα εσείς. Εάν λάβετε την ειδοποίηση και πείτε "Ναι", η ανάκτηση σας είναι σχεδόν πλήρης και θα λάβετε έναν κωδικό επαλήθευσης σε ένα εφεδρικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της επιλογής σας.
Βήμα 4
Στην επόμενη οθόνη, το Facebook θα σας ζητήσει ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (ή έναν αριθμό τηλεφώνου εάν έχετε προσθέσει ένα), όπου μπορούν να σας στείλουν έναν κωδικό επαλήθευσης ταυτότητας. Η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι αυτή που χρησιμοποιήσατε για την εγγραφή του λογαριασμού ή μια δευτερεύουσα διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχετε προσθέσει στην πορεία.
Βήμα 5
Εάν χρησιμοποιήσατε την επιλογή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή τηλεφώνου, θα λάβετε ένα μήνυμα με κωδικό ταυτοποίησης.
Πληκτρολογήστε αυτόν τον κωδικό επιβεβαίωσης στη φόρμα ανάκτησης του Facebook. Βήμα 6
Αφού εισαγάγετε αυτόν τον κωδικό επιβεβαίωσης, το Facebook θα σας ζητήσει να εισαγάγετε έναν νέο κωδικό πρόσβασης. Χρησιμοποιήστε τον οδηγό μας για να σας βοηθήσουμε να δημιουργείτε έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης.
Βήμα 7
Αφού ολοκληρώσετε τη ρύθμιση του κωδικού πρόσβασής σας, θα ερωτηθείτε αν θέλετε να αποσυνδεθείτε εξ αποστάσεως από όλες τις συσκευές. Αυτό είναι ένα πολύ χρήσιμο χαρακτηριστικό, αφού ακόμα και αν αλλάξατε τον κωδικό σας και ανακτήσατε το λογαριασμό σας, ο κακόβουλος χάκερ εξακολουθεί να είναι συνδεδεμένος στο λογαριασμό σας και μπορεί να συνεχίσει να δημοσιεύει από αυτόν. Σας προτείνουμε να κάνετε κλικ στην επιλογή "Αποσύνδεση άλλων συσκευών".
Και αυτό είναι! Θα πρέπει να έχετε ανακτήσει το λογαριασμό σας. Βήμα 6 Εάν έχετε χάσει το αρχικό email εγγραφής ή δεν έχετε αριθμό τηλεφώνου.
Εάν δεν έχετε πρόσβαση στο email εγγραφής σας ή σε έναν αριθμό τηλεφώνου, κάντε κλικ στο μπλε κείμενο που λέει "Δεν έχετε πλέον πρόσβαση σε αυτά;".
Δυστυχώς, τα πράγματα περιπλέκονται σε αυτό το σημείο.
Βήμα 7
Το Facebook σας προσφέρει ένα σύνολο συνδέσμων για να σας βοηθήσει να ανακτήσετε το λογαριασμό σας στους τρεις πιο δημοφιλείς παρόχους email: Microsoft, Google και Yahoo! Τα βήματα που απαιτούνται για την ανάκτηση του λογαριασμού σας σε καθέναν από αυτούς τους παρόχους έχουν ή θα περιγραφούν σε άλλα άρθρα.
Εάν, μετά από αυτά τα βήματα, εξακολουθείτε να μην μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο που χρησιμοποιήσατε για την εγγραφή του λογαριασμού σας, τότε οι πιθανότατες απώλειες του λογαριασμού σας στο Facebook είναι πολλές.
Εάν θέλετε να πάτε σε βάθος κατά την επικοινωνία με το Facebook, διαβάστε το άρθρο http://www.wikihow.com/Contact-Facebook
Διαβάστηκε 5194 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 24 Μαρτίου 2018 19:47
Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Τελευταία άρθρα από τον/την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο