• Επισκεφθείτε μας και στην κοινότητα του Facebook, ενισχύστε την κοινή προσπάθεια με like & follow...
  • "Το Διαδίκτυο που θέλουμε" - "The Web We Want" εμπλουτίστηκε! Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε ελεύθερα 6 σχέδια μαθημάτων για το Γυμνάσιο!
  • H δική μας απάντηση κατά του (κυβερνο)εκφοβισμού - Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε και να εκτυπώσετε το πόστερ στην τάξη σας!
  • Εκπαιδευτικοί βοηθήστε τους μαθητές σας να ωριμάσουν ψηφιακά με το #WebWeWantEU
Πέμπτη, 03 Μαϊος 2018 22:01

Webinar SaferInternet4kids και eTwinning 23-05-2018

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(4 ψήφοι)
Μέσω της Ελληνικής Υπηρεσίας Υποστήριξης eTwinning, στις 23 Μαΐου 2018, πραγματοποιήθηκε webinar, σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου και θέμα "Η Ανοικτή Γραμμή Καταγγελιών για το Παράνομο Περιεχόμενο στο Διαδίκτυο SafeLine και η προστασία των προσωπικών δεδομένων των παιδιών βάση του νέου Ευρωπαϊκού Κανονισμού". Εισηγητές της τηλεκπαίδευσης ήταν η Μελτίνη Χριστοδουλάκη Νομικός (LLM) του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου και Γιώργος Κορμάς Ιατρός, Υπεύθυνος Γραμμής Βοηθείας Help-line του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου. To webinar συντόνισε ο Εθνικός Συντονιστής eSafetyLabel.eu Άρης Λούβρης. Το webinar αφορούσε την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση και το παρακολούθησαν 80 εκπαιδευτικοί, 10 γονείς και 7 παιδιά από το 20ο Γυμνάσιο Πάτρας! Δείτε το βίντεο διάρκειας 1 ώρας και 10' στα πολυμέσα αυτού του άρθρου.

Στο webinar οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για τα θέματα που διαχειρίζεται η Ανοικτή Γραμμή Καταγγελιών SafeLine του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου. Επικεντρωθήκαμε στους τύπους καταγγελιών που αποτελούν βασική προτεραιότητα της γραμμής, ενώ αναλύθηκαν βασικά θέματα που σχετίζονται με την προστασία των προσωπικών δεδομένων βάσει του νέου Ευρωπαϊκού κανονισμού που τίθεται σε ισχύ στις 25 Μαΐου. Ειδικότερα μας απασχόλησε η προστασία των προσωπικών δεδομένων των παιδιών μέσω της δραστηριότητας τους στα κοινωνικά δίκτυα.

Περίληψη για τον Κανονισμό (ΕΕ) 2016/679 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 27ης Απριλίου 2016, για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και για την ελεύθερη κυκλοφορία των δεδομένων αυτών και την κατάργηση της οδηγίας 95/46/ΕΚ (Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων) (Κείμενο που παρουσιάζει ενδιαφέρον για τον ΕΟΧ) μπορείτε να διαβάσετε στο επίσημο site Eur-lex και στα Ελληνικά.

Διαβάστηκε 3672 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 25 Μαϊος 2018 00:18

Πολυμέσα

Βιντεοθήκη για ένα καλύτερο Διαδίκτυο!

  • Webinar για τον εθισμό στο διαδίκτυο
  • Webinar για το GDPR σε συνεργασία με το #eTwinning
  • Θετικό περιεχόμενο στο διαδίκτυο
  • Webinar για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2018 και τους Διαγωνισμούς
  • Webinar για καθηγητές Γυμνασίου απο Saferinternet4kids και eTwinning
  • Webinar για Δασκάλους Δημοτικού απο Saferinternet4kids και eTwinning
  • Webinar για Καθηγητές Γυμνασίου
  • Webinar για Δασκάλους Δημοτικού