• Επισκεφθείτε μας και στην κοινότητα του Facebook, ενισχύστε την κοινή προσπάθεια με like & follow...
  • "Το Διαδίκτυο που θέλουμε" - "The Web We Want" εμπλουτίστηκε! Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε ελεύθερα 6 σχέδια μαθημάτων για το Γυμνάσιο!
  • H δική μας απάντηση κατά του (κυβερνο)εκφοβισμού - Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε και να εκτυπώσετε το πόστερ στην τάξη σας!
  • Εκπαιδευτικοί βοηθήστε τους μαθητές σας να ωριμάσουν ψηφιακά με το #WebWeWantEU
Σάββατο, 01 Ιανουαρίου 2011 02:00

Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Γράφτηκε από Joomla!
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Εδώ μπορείτε να βρείτε χρήσιμο υλικό σχετικά με την πολιτική και τις δράσεις του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου του Υπουργείου Παιδείας, για το θέμα της Aσφάλειας των μαθητών στο Διαδίκτυο.

Με δεδομένο ότι το σχολείο προσαρμόζεται σταδιακά στον ψηφιακό κόσμο, με ρυθμούς και τρόπους όμως που δεν συμβαδίζουν με τις μεταβολές που επιφέρει η τεχνολογία στη ζωή των ανηλίκων, ενώ οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί δυσκολεύονται να τους παράσχουν βοήθεια παραμένοντας στο περιθώριο της εικονικής ζωής των ανηλίκων, η ανάγκη μιας εκπαιδευτικής συμμαχίας ανάμεσα στην οικογένεια, το σχολείο, την κοινωνία και τους ενδιαφερόμενους φορείς, είναι επιτακτική παρά ποτέ, έτσι ώστε να διασφαλιστεί μια δυναμική ισορροπία μεταξύ του ψηφιακού κόσμου και των ανηλίκων·

Ενθαρρύνοντας τα παιδιά και τους νέους να αναπτύξουν ασφαλή και υπεύθυνη συμπεριφορά από πολύ νεαρή ηλικία είναι τελικά η καλύτερη άμυνα για τη διατήρησή τους σε ασφαλή σύνδεση.

Η κοινωνική δικτύωση ενέχει μικρό κίνδυνο, αν οι χρήστες τηρούν ορισμένες βασικούς κανόνες ασφάλειας. Για παράδειγμα τον κανόνα Ασφάλεια Στο Διαδίκτυο:

Α νάγνωση και αποδοχή των όρων και των προϋποθέσεων χρήσης.
Σ εβασμός στα δικαιώματα αλλά και τα συναισθήματα των άλλων με προσεκτική σκέψη για τις μακροπρόθεσμες  συνέπειες το τι αναρτούμε online.
Δ ιατήρηση της ιδιωτικότητας των προσωπικών πληροφοριών.

Τα σχολεία είναι σε ιδανική θέση για να βοηθήσουν τους μαθητές να αναπτύξουν θετική συμπεριφορά online από την παιδική ηλικία.

Είναι σημαντικό να αναπτύξουν την ικανότητά τους να αξιολογούν ανεξάρτητα τους κινδύνους που συνδέονται με τις online δραστηριότητες. Αυτό τελικά θα συμβάλει στην προστασία των παιδιών και των νέων καθώς μεγαλώνουν και ωριμάζουν, ανεξάρτητα από το πώς η τεχνολογία και οι κίνδυνοι εξελίσσονται.

Διαβάστηκε 4698 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2012 18:30
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ενημέρωση Συμβουλές για το Facebook »