• Επισκεφθείτε μας και στην κοινότητα του Facebook, ενισχύστε την κοινή προσπάθεια με like & follow...
  • "Το Διαδίκτυο που θέλουμε" - "The Web We Want" εμπλουτίστηκε! Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε ελεύθερα 6 σχέδια μαθημάτων για το Γυμνάσιο!
  • H δική μας απάντηση κατά του (κυβερνο)εκφοβισμού - Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε και να εκτυπώσετε το πόστερ στην τάξη σας!
  • Εκπαιδευτικοί βοηθήστε τους μαθητές σας να ωριμάσουν ψηφιακά με το #WebWeWantEU
Τετάρτη, 01 Αυγούστου 2012 11:15

Εγκύκλιος Υπουργείου Παιδείας για θέματα ασφαλούς χρήσης του διαδικτύου

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Για τους φορείς στους οποίους θα μπορούν να απευθύνονται παιδιά, έφηβοι, γονείς και εκπαιδευτικοί σχετικά με θέματα ασφαλούς χρήσης του διαδικτύου ενημερώνει με σχετική εγκύκλιο της Διεύθυνσης Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων (Σ.Ε.Π.Ε.Δ.)  ο Ειδικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και της Μονάδας Εφηβικής Υγείας της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, υπό την αιγίδα και στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του προγράμματος πλαισίου Safer Internet, οι φορείς που παρέχουν ενημέρωση και υποστήριξη σε θέματα ασφαλούς χρήσης των διαδραστικών τεχνολογιών είναι:

1. Η ιστοσελίδα της Δράσης Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύουwww.saferinternet.gr που παρέχει χρήσιμες πληροφορίες, ειδήσεις και συμβουλές σε σχέση με την ορθή και ασφαλή χρήση του Διαδικτύου, του κινητού τηλεφώνου, κ.ά. από τα παιδιά και τους εφήβους.

2. Η ανοιχτή γραμμή καταγγελιών www.safeline.gr όπου μπορεί κανείς να απευθυνθεί για παράνομο περιεχόμενο ή παράνομη συμπεριφορά στο διαδίκτυο.

3. Η Γραμμή βοηθείας ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ 800-11-800-15, της Μονάδας Εφηβικής Υγείας της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, που προσφέρει υποστήριξη και συμβουλές από ειδικούς παιδοψυχολόγους για θέματα που σχετίζονται με τη χρήση του Διαδικτύου, του κινητού τηλεφώνου και των ηλεκτρονικών παιχνιδιών.

Στο πλαίσιο του ίδιου Μνημονίου Συνεργασίας, όσοι εκπαιδευτικοί – υπεύθυνοι Αγωγής Υγείας, υπεύθυνοι και μέλη των Συμβουλευτικών Σταθμών Νέων επιθυμούν να συμμετάσχουν στην ομάδα διαρκούς εκπαίδευσης για την «ασφαλή και με μέτρο χρήση του διαδικτύου» καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή.

Η εκπαίδευση θα γίνει δια ζώσης και εξ αποστάσεως από εξειδικευμένους συνεργάτες της Μονάδας Εφηβικής Υγείας και του Safer Internet, ώστε τα μέλη της ομάδας να αποκτήσουν τη δυνατότητα στήριξης προγραμμάτων και δράσεων για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου.

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών / Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας μέσω της Μονάδας Εφηβικής Υγείας της Β’ Παιδιατρικής κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης του Ε.Κ.Π.Α υλοποιεί το έργο ΑΡΙΑΔΝΗ: Πρόγραμμα Κατάρτισης Επαγγελματιών Ψυχικής Υγείας για το φαινόμενο του «εθισμού» των εφήβων στο διαδίκτυο καθώς και για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα παιδιά και οι έφηβοι από την ανεξέλεγκτη χρήση του διαδικτύου».


Το συγκεκριμένο έργο αφορά συνολικά σε όλη την επικράτεια την κατάρτιση 1.000 επιστημόνων υγείας όπως ιατροί, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, σύμβουλοι ψυχικής υγείας, κ.α. Η κατάρτιση και θα υλοποιείται σε τμήματα των 25 ατόμων και περιλαμβάνει:

  • δια ζώσης εκπαίδευση
  • εξ αποστάσεως εκπαίδευση με τη χρήση καινοτόμων μεθόδων εξ αποστάσεως εκπαίδευσης (e-learning) και
  • πρακτική άσκηση

συνολικής διάρκειας 85 ωρών. Μετά το πέρας της κατάρτισης οι συμμετέχοντες θα λάβουν πιστοποιητικό επιμόρφωσης από το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Διαβάστηκε 8604 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2012 13:22

Βιντεοθήκη για ένα καλύτερο Διαδίκτυο!

  • Webinar για τον εθισμό στο διαδίκτυο
  • Webinar για το GDPR σε συνεργασία με το #eTwinning
  • Θετικό περιεχόμενο στο διαδίκτυο
  • Webinar για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2018 και τους Διαγωνισμούς
  • Webinar για καθηγητές Γυμνασίου απο Saferinternet4kids και eTwinning
  • Webinar για Δασκάλους Δημοτικού απο Saferinternet4kids και eTwinning
  • Webinar για Καθηγητές Γυμνασίου
  • Webinar για Δασκάλους Δημοτικού