Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 22 Δεκεμβρίου 2018 16:53

Ημερίδα «Videogames και Ασφαλής Χρήση του Διαδικτύου»

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Οι μαθητές της Δ’, Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού Σχολείου της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια ιδιαίτερα σημαντική Ημερίδα με θέμα «Ηλεκτρονικά Παιχνίδια και Ασφαλής Χρήση του Διαδικτύου».
Στην Ημερίδα που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018 στο Θέατρο του Σχολείου αναπτύχθηκαν ιδιαίτερα σημαντικές θεματικές που είχαν ως στόχο την βιωματική ενημέρωση των μαθητών του Δημοτικού, για τους κινδύνους που αναπτύσσονται μέσω της αλόγιστης και ανεξέλεγκτης χρήσης των videogames, των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης και του αχανούς διαδικτύου.

Οι εξειδικευμένοι επαγγελματίες που υποστήριξαν με την παρουσία τους, τους στόχους της Ημερίδας, ενέπνευσαν το μαθητικό κοινό τονίζοντας την πραγματική αξία της αληθινής ζωής σε αντίθεση με αυτήν της ψηφιακής που είναι πλασματική και επικίνδυνη, και η κατάχρησή της είναι εφικτό να αποτελέσει την αιτία της δημιουργίας ψυχικών προβλημάτων.

Ο CEO του eSports Panathinaikos, κύριος Ανδρέας Δερδεμέζης παρουσίασε το θέμα «Videogames και ορθολογική χρήση» τονίζοντας χαρακτηριστικά, ότι «η αληθινή ζωή είναι μια και σ’ αυτήν πρέπει να επενδύουμε».

Η εισήγηση του Ιατρού και Υπεύθυνου της Γραμμής Βοήθειας www.helpline.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, κύριου Γεώργιου Κορμά αναφορικά με την «Ασφαλή χρήση του Διαδικτύου» έδωσε σημαντικά μηνύματα σχετικά με την σπουδαιότητα της ορθολογικής χρήσης των ψηφιακών μέσων και της ενασχόλησης με δραστηριότητες που προάγουν νοητικά, σωματικά και ψυχικά, εξελίσσουν σε ατομικό και κοινωνικό επίπεδο και αναδεικνύουν τις δεξιότητες και τα ταλέντα.

Από την πλευρά του ο κύριος Άρης Λούβρης, Εθνικός Συντονιστής eSafetyLabel.eu, τοποθετήθηκε σχετικά με την «Ορθολογική χρήση των ΄΄έξυπνων΄΄ συσκευών νέας τεχνολογίας» σε συνάρτηση με την υγιή ανάπτυξη ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων μέσω της οριοθέτησης και του καθορισμού δημιουργικών προτεραιοτήτων.

Διαβάστηκε 1885 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 22 Δεκεμβρίου 2018 17:33
Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Σχετικά Άρθρα