Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 13 Μαϊος 2019 15:12

Webinar SaferInternet4kids και eTwinning 28-05-2019

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Στο πλαίσιο της συνεργασίας με το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου, μέσω της Ελληνικής Υπηρεσίας Υποστήριξης eTwinning, την Τρίτη 28 Μαΐου 2019, πραγματοποιήθηκε επιτυχώς webinar με 70 συμμετέχοντες και θέμα: "Πώς οι έφηβοι επηρεάζονται από τα πρότυπα στα social media;". Εισηγητές της τηλεκπαίδευσης ήταν η ψυχολόγος της γραμμής βοήθειας Help-line του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου Μαρία Δάρα και η υπεύθυνη επικοινωνίας του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου Κατερίνα Ψαρουδάκη. Το ενδιαφέρον webinar συντόνισε ο Εθνικός Συντονιστής www.eSafetyLabel.eu Άρης Λούβρης.

Tα social media συχνά προβάλλουν έναν υπέροχο τρόπο ζωής, μια τέλεια εξωτερική εμφάνιση και ένα εξωπραγματικό πρότυπο ανθρώπου που απολαμβάνει τις χαρές της ζωής απαλλαγμένος από προβλήματα και άγχη της καθημερινότητας. Και όλη αυτή η τελειότητα ακολουθείται από χιλιάδες followers… Πώς επιδρά αυτή η νέα κατάσταση στην ψυχολογία των εφήβων; Πώς αυτή η διαρκής έκθεση σε ιδανικά πρότυπα οδηγεί τους νέους σε διατροφικές διαταραχές; Πώς μπορούμε να θωρακίσουμε τα παιδιά και να τονώσουμε την αυτοεκτίμησή τους;

Το webinar σχετίζεται με τα αποτελέσματα της έρευνας του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ σε 14.000 μαθητές για τις συνήθειες και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν στο διαδίκτυο και μπορείτε να τα βρείτε στη σελίδα του ΕΚΑΔ, πατώντας εδώ.
Διαβάστηκε 2015 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 03 Ιουνίου 2019 20:16
Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Σχετικά Άρθρα

Πολυμέσα