Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2019 11:31

Γυμνάσιο Γαζίου Κρήτης: τρις χρυσό σχολείο στην ψηφιακή ασφάλεια! Κύριο

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

Το Γυμνάσιο Γαζίου από το Ηράκλειο Κρήτης είναι από τα πρώτα σχολεία στην Ελλάδα που μπήκε στη διαδικασία πιστοποίησης σχολείων με την ετικέτα ψηφιακής ασφάλειας eSafety Label. Το σχολείο συμμετέχει από το Μάρτιο του 2014 στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα eSafety Label για την ψηφιακή ασφάλεια, μέσω του οποίου μετά από αξιολόγηση απέκτησε στις 7 Ιανουαρίου 2016 τη χρυσή ετικέτα eSafety. Δείτε τις δράσεις που έγιναν στο Γυμνάσιο Γαζίου στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στο eSafety Label, κατά το προηγούμενο σχολικό έτος.

Το 2018-2019 δόθηκε έμφαση στην προστασία των προσωπικών δεδομένων λόγω GDPR και στο φαινόμενο της εξάρτησης από το Διαδίκτυο. Υλοποίησαν σε όλα τα τμήματα του σχολείου, δύο αντίστοιχα σχέδια μαθήματος, πέτυχαν τους στόχους μας και αυτό ικανοποίησε ιδιαίτερα τους εκπαιδευτικούς του σχολείου και ιδιαίτερα την κ. Ανδριγιαννάκη Δέσποινα, Υπεύθυνη Προγράμματος eSafety Label Γυμνασίου Γαζίου … συνεχίζοντας ακάθεκτα και το 2019-2020.

Οι δράσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Γυμνάσιο Γαζίου στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα eSafety Label, κατά το σχολικό έτος 2018-2019 είναι οι παρακάτω:
  • 1. Συμμετοχή Γυμνασίου Γαζίου στην Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2019, με την εφαρμογή του σχεδίου μαθήματος για την προστασία των προσωπικών δεδομένων που περιλαμβάνει: Φύλλο Εργασίας, Φυλλάδιο με καλές πρακτικές και οδηγίες για τον/την εκπαιδευτικό.
  • 2. Διαδραστική εκδήλωση στο Γυμνάσιο Γαζίου, με τη συμμετοχή εκπροσώπων του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου.
  • 3. Συμμετοχή στην Ημερίδα MICRON!
  • 4. Εκπαιδευτική επίσκεψη μαθητών και μαθητριών του Γυμνασίου Γαζίου στο Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου στο ΙΤΕ.
  • 5. Δημιουργία κόμικ στο μάθημα των Αγγλικών για την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου.
  • 6. Υλοποίηση σχεδίου μαθήματος στη Θεματική Εβδομάδα με τίτλο: «Εξάρτηση από το Διαδίκτυο Πρόληψη – Αντιμετώπιση» που περιλαμβάνει: παρουσίαση και οδηγίες για τον/την εκπαιδευτικό.
Υπεύθυνη του προγράμματος eSafety Label και Συντονίστρια για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο στο Γυμνάσιο Γαζίου, είναι η καθηγήτρια Πληροφορικής, κα Ανδριγιαννάκη Δέσποινα. Όλες οι δράσεις έχουν αναρτηθεί στο δικτυακό τόπο του Γυμνασίου Γαζίου: http://gym-gaziou.ira.sch.gr
Διαβάστηκε 2992 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 03 Οκτωβρίου 2019 10:22
Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Τελευταία άρθρα από τον/την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Σχετικά Άρθρα