• Επισκεφθείτε μας και στην κοινότητα του Facebook, ενισχύστε την κοινή προσπάθεια με like & follow...
  • "Το Διαδίκτυο που θέλουμε" - "The Web We Want" εμπλουτίστηκε! Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε ελεύθερα 6 σχέδια μαθημάτων για το Γυμνάσιο!
  • H δική μας απάντηση κατά του (κυβερνο)εκφοβισμού - Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε και να εκτυπώσετε το πόστερ στην τάξη σας!
  • Εκπαιδευτικοί βοηθήστε τους μαθητές σας να ωριμάσουν ψηφιακά με το #WebWeWantEU
Τετάρτη, 08 Αυγούστου 2012 13:44

Απολογισμός ημερίδων 2011

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών και μαθητών ολοκληρώθηκε ο κύκλος των 3 ενημερωτικών ημερίδων στο Μεσολόγγι, την Παρασκευή 6 Μαΐου 2011, στη Δυτική Ελλάδα και είχαν ως θέμα «Ασφαλές Διαδίκτυο: Αγωγή και προστασία παιδιών και εφήβων». Είχαν προηγηθεί οι εξίσου επιτυχημένες ημερίδες σε Πάτρα (11/02/2011) και Πύργο (10/03/2011) οι οποίες συνδιοργανώθηκαν από την Περιφερειακή Διεύθυνση Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης Δυτ. Ελλάδας  και τον ενημερωτικό κόμβο του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο.

Η εκδήλωση στο Μεσολόγγι διοργανώθηκε στο Αμφιθέατρο Περιφερειακής Ενότητας Ν. Αιτωλοακαρνανίας θέτοντας στο επίκεντρο την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο. Στόχος των ημερίδων ήταν να ευαισθητοποιήσει κυρίως τους εκπαιδευτικούς, καθώς και τους γονείς και να ενημερωθούν οι συμμετέχοντες, από σημαντικούς επιστήμονες, για τους τρόπους διαπαιδαγώγησης των παιδιών και των εφήβων μαθητών, ώστε να κυκλοφορούν με ασφάλεια στο Διαδίκτυο.

Την εκδήλωσε χαιρέτησε η κ. Ε. Κρούπη, Προϊσταμένη Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δ/θμιας Εκπ/σης, εκ μέρους της ΠΔΕ Δυτ. Ελλάδας.  Στη συνέχεια η κ. Ε. Παπάζογλου, από το Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων Δ/θμιας Εκπ/σης Ν. Αχαΐας παρουσίασε την εισήγηση «Διαδίκτυο: Πολλαπλές ταυτότητες – Νέες κοινότητες».

Ο κ. Μ. Παρασκευάς, Τεχνικός Υπεύθυνος Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου από το Ερευνητικό Ακαδημαϊκό Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών (ΕΑ-ΙΤΥ) εισηγήθηκε για τις υπηρεσίες του ΠΣΔ και ειδικότερα για το «Διαδίκτυο: Οφέλη και κίνδυνοι. Πώς να διαπαιδαγωγήσουμε τα παιδιά μας στον κόσμο του Διαδικτύου».

Ο κ. Γ. Κορμάς, επιστημονικός συνεργάτης Μονάδας Εφηβικής Υγείας Παν/μίου Αθηνών, Γραμμή Βοηθείας ΥποΣΤΗΡΙΖΩ (80011 8015) και εκπρόσωπος του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, ανέπτυξε την εισήγησή του «Ο ρόλος του Διαδικτύου στην ψυχοκοινωνική ανάπτυξη του παιδιού και του εφήβου».

Τις εκδηλώσεις στήριξαν οι Υπεύθυνοι ΠΛΗΝΕΤ και Αγωγής Υγείας  των αντίστοιχων Περιφερειακών Ενοτήτων. Όλες οι παρουσιάσεις – εισηγήσεις θα αναρτηθούν στα αρχεία της ηλεκτρονικής κοινότητας Ασφάλεια στο Διαδίκτυο, στην οποία σας προτρέπουμε να εγγραφείτε στο URL: http://blogs.sch.gr/groups/internet-safety.

Ακολουθεί το βίντεο της 3ης Ημερίδας:

Διαβάστηκε 2304 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 07 Ιανουαρίου 2013 14:20

Βιντεοθήκη για ένα καλύτερο Διαδίκτυο!

  • Webinar για τον εθισμό στο διαδίκτυο
  • Webinar για το GDPR σε συνεργασία με το #eTwinning
  • Θετικό περιεχόμενο στο διαδίκτυο
  • Webinar για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2018 και τους Διαγωνισμούς
  • Webinar για καθηγητές Γυμνασίου απο Saferinternet4kids και eTwinning
  • Webinar για Δασκάλους Δημοτικού απο Saferinternet4kids και eTwinning
  • Webinar για Καθηγητές Γυμνασίου
  • Webinar για Δασκάλους Δημοτικού