Parents

Parents (6)

Δεν υπάρχει τίποτα πιο επικίνδυνο για την ασφάλεια του υπολογιστή από τον ίδιο τον χρήστη του, ο οποίος, όπως προκύπτει από τελευταία σχετική έκθεση, ευθύνεται για το 45% των ψηφιακών μολύνσεων, κάτι λιγότερο από τις μισές δηλαδή. Το ποσοστό αναφέρει σε έκθεσή της η Microsoft, στην οποία θα πρέπει να κάνετε και τα παράπονά σας, αν έχετε.

Παρασκευή, 17 Αυγούστου 2012 17:31

Στον αέρα η ασφάλεια των ιστοσελίδων

Γράφτηκε από τον

Οι χάκερ χρησιμοποιούν προγράμματα με μυστικές λέξεις για να παραβιάζουν «πύλες» στο Διαδίκτυο. Ειδικοί λένε πως τα passwords που χρησιμοποιούμε για να προστατεύσουμε τους λογαριασμούς μας στο Ιντερνετ είναι ένα ελαττωματικό μέτρο ασφαλείας.

Παρασκευή, 17 Αυγούστου 2012 16:56

Ο Παγκόσμιος Πόλεμος των Χάκερ

Γράφτηκε από τον

Μία έκπληξη περίμενε τους επισκέπτες στις σελίδες της Vodafone, της Daily Telegraph, της UPS και άλλων τεσσάρων εταιρειών στις 4/9/2011: αντί για τον αναμενόμενο προορισμό τους, κατέληγαν σε μία άλλη σελίδα, η οποία δεν είχε και πολλή σχέση με το αντικείμενο των αναζητήσεών τους.

Τρίτη, 14 Αυγούστου 2012 14:07

Κλέφτες και αστυνόμοι μέσω Facebook

Γράφτηκε από τον

Η αστυνομία του Ανόβερου, πρωτεύουσας του κρατιδίου της Κάτω Σαξονίας, ‘σερφάρει’ στο Facebook με δικό της κωδικό για υπηρεσιακούς σκοπούς: για τη σύλληψη διαρρηκτών, μικροαπατεώνων, αλλά και παραβατών του κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

Μέχρι σήμερα και οι έξι περιπτώσεις, στις οποίες η αστυνομία ζήτησε τη βοήθεια των φίλων της (23.199 τον αριθμό!!!), διαλευκάνθηκαν πλήρως.

Τετάρτη, 08 Αυγούστου 2012 14:26

Εθισμένο το 4% των Αμερικανών εφήβων

Γράφτηκε από τον

Ένας στους 25 εφήβους ανέφερε ότι έχει «μία ακαταμάχητη επιθυμία» να σερφάρει στο Ίντερνετ, ότι νιώθει εκνευρισμό όταν είναι εκτός Διαδικτύου ή ότι επιχείρησε να «απεξαρτητοποιηθεί» ή να μειώσει τον χρόνο παραμονής του στο Ίντερνετ, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη.

Επιπλέον, η έρευνα στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 3.500 μαθητές Γυμνασίου στην πολιτεία του Κονέκτικατ συμπέρανε ότι οι μαθητές εκείνοι που έκαναν «προβληματική χρήση του Ίντερνετ» ήταν πιθανότερο να εμφανίσουν συμπτώματα κατάθλιψης, επιθετική συμπεριφορά και να κάνουν χρήση ναρκωτικών σε σχέση με τους συνομηλίκους τους.

Τα αποτελέσματα μιας μελέτης που δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δείχνουν ότι το 84% των προγραμμάτων λογισμικού που ελέγχθηκαν επιτρέπουν στους γονείς να αποκλείουν την πρόσβαση σε ορισμένες ιστοσελίδες, είναι όμως λιγότερο αποτελεσματικά στο φιλτράρισμα του αποκαλούμενου περιεχομένου web 2.0, όπως π.χ. ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης ή ιστολόγια. Επιπλέον, λίγα μόνο προϊόντα στην αγορά είναι σε θέση να φιλτράρουν το περιεχόμενο ιστοσελίδων στις οποίες η πρόσβαση γίνεται από κινητά τηλέφωνα ή από κονσόλες παιχνιδιών, σε μια εποχή που – στην Ευρώπη – ένα παιδί στα τέσσερα χρησιμοποιεί αυτόν τον τρόπο για σύνδεση με το Διαδίκτυο.