• Επισκεφθείτε μας και στην κοινότητα του Facebook, ενισχύστε την κοινή προσπάθεια με like & follow...
  • "Το Διαδίκτυο που θέλουμε" - "The Web We Want" εμπλουτίστηκε! Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε ελεύθερα 6 σχέδια μαθημάτων για το Γυμνάσιο!
  • H δική μας απάντηση κατά του (κυβερνο)εκφοβισμού - Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε και να εκτυπώσετε το πόστερ στην τάξη σας!
  • Εκπαιδευτικοί βοηθήστε τους μαθητές σας να ωριμάσουν ψηφιακά με το #WebWeWantEU
Internet-Safety

Internet-Safety (41)

Παρασκευή, 09 Μαϊος 2014 12:39

Ειδικές ερωτήσεις

Γράφτηκε από τον
Μας ρωτάτε, απαντάμε:

Από Δημοτικό Σχολείο: Επιτρέπεται να επικοινωνούν οι εκπαιδευτικοί με τους μαθητές τους ηλεκτρονικά; Πιο συγκεκριμένα επιτρέπεται εκπαιδευτικός να στέλνει τις εργασίες και τις ασκήσεις στους μαθητές του μέσω διαδικτύου;

Επίσης, επιτρέπεται να διδάσκονται οι μαθητές: α) τη δημιουργία βίντεο και β) να κατεβάζουν ταινίες από το διαδίκτυο "σπάζοντας" κωδικούς;

Σε πρώτο χρόνο προτείνουμε να διερευνήσετε το πρώτο, κατά σειρά, ερώτημα κυρίως με τον Σύμβουλο Παιδαγωγικής ευθύνης του σχολείου σας. 

Το περί δημιουργίας βίντεο ομοίως εμπίπτει στην παιδαγωγική, δηλ. τι προβλέπει το Πρόγραμμα Σπουδών και σε ποιες τάξεις προφανώς. Όσον αφορά στο δεύτερο σκέλος του 2ου, κατά σειρά ερωτήματος, η ενέργεια εμπίπτει στα περί πνευματικής ιδιοκτησίας και προφανώς δεν προβλέπεται.

Επίσης, στην Π/θμια εκπ/ση, ισχύει η εγκύκλιος Πρόσβαση μαθητών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης μέσω διαδικτύου για την πρόσβαση στις υπηρεσίες του ΠΣΔ μετά τη γονική συναίνεση και τον συχνό έλεγχο των δραστηριοτήτων του παιδιού στο διαδίκτυο από τους εκπαιδευτικούς.

Τρίτη, 06 Μαϊος 2014 18:16

Νέα β' διμήνου 2014

Γράφτηκε από τον
Πέμπτη, 06 Μαρτίου 2014 12:51

Νέα πρώτου διμήνου 2014

Γράφτηκε από τον

Τα δεδομένα είναι το νόμισμα της ψηφιακής εποχής. Όλες οι επιχειρήσεις χρησιμοποιούν δεδομένα – από ασφαλιστικές εταιρείες και τράπεζες έως μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μηχανές αναζήτησης. Σε έναν παγκοσμιοποιημένο κόσμο, η μεταφορά δεδομένων προς τρίτες χώρες έχει εξελιχθεί σε σημαντικό στοιχείο της καθημερινότητας. Στο διαδίκτυο δεν υπάρχουν σύνορα, και η χρήση υπολογιστικού νέφους σημαίνει ότι τα δεδομένα μπορούν να σταλούν από το Βερολίνο για επεξεργασία στη Βοστόνη και να αποθηκευτούν στην Μπάνγκαλορ.

Πέμπτη, 09 Ιανουαρίου 2014 15:31

Νέα τελευταίου διμήνου 2013

Γράφτηκε από τον
Τρίτη, 05 Νοεμβρίου 2013 11:46

Νέα ε' διμήνου 2013

Γράφτηκε από τον
Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου 2013 11:45

Στατιστικά

Γράφτηκε από τον
Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2013 12:58

Newsletters

Γράφτηκε από τον

Προηγούμενα newsletters :
Σάββατο, 05 Ιανουαρίου 2013 20:21

Τα νέα του Δεκεμβρίου 2012

Γράφτηκε από τον
Σελίδα 2 από 5