• Επισκεφθείτε μας και στην κοινότητα του Facebook, ενισχύστε την κοινή προσπάθεια με like & follow...
  • "Το Διαδίκτυο που θέλουμε" - "The Web We Want" εμπλουτίστηκε! Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε ελεύθερα 6 σχέδια μαθημάτων για το Γυμνάσιο!
  • H δική μας απάντηση κατά του (κυβερνο)εκφοβισμού - Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε και να εκτυπώσετε το πόστερ στην τάξη σας!
  • Εκπαιδευτικοί βοηθήστε τους μαθητές σας να ωριμάσουν ψηφιακά με το #WebWeWantEU
Internet-Safety

Internet-Safety (41)

Στις 3/8/2016 ψηφίστηκε ο νόμος 4411 (τ.Α'/142) «Κύρωση της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για το έγκλημα στον Κυβερνοχώρο και του Προσθέτου Πρωτοκόλλου της, σχετικά με την ποινικοποίηση πράξεων ρατσιστικής και ξενοφοβικής φύσης, που διαπράττονται μέσω Συστημάτων Υπολογιστών. Ουσιαστικά πρόκειται για την εναρμόνιση στο εθνικό δίκαιο της Οδηγίας 2013/40/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της Ευρώπης για τις επιθέσεις κατά συστημάτων πληροφοριών.

Κυριακή, 22 Μαρτίου 2015 23:30

Νέα πρώτου διμήνου 2015

Γράφτηκε από τον

Mπορείτε να διαβάσετε ή να "κατεβάσετε" τη διμηναία έκδοσή μας (ISSN 2241-9675) με τα τελευταία νέα για την υπηρεσία του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου. Επίσης, μπορείτε να αναγνώσετε απευθείας το newsletter από το smartphone σας.

Αγαπητά Σχολεία,

Το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο επιθυμεί να σας ευχαριστήσει για τη μεγάλη ανταπόκρισή σας στην πιλοτική δράση «Καλέστε έναν Ειδικό για το Ασφαλές Διαδίκτυο».

Μέχρι και 12/03/2015 έχουν υποβληθεί 759 αιτήσεις σχολείων (περίπου 100 αιτήσεις ανά ημέρα). Ο αριθμός των αιτήσεων αποδεικνύει το τεράστιο ενδιαφέρον της εκπαιδευτικής κοινότητας για το θέμα του Ασφαλούς Διαδικτύου και ταυτόχρονα ανεβάζει τον πήχυ των απαιτήσεων, στις οποίες οφείλουμε να ανταποκριθούμε.

Προκειμένου να εξυπηρετήσουμε το μεγάλο ενδιαφέρον σας, δεδομένου ότι οι ειδικοί οι οποίοι συμμετέχουν εθελοντικά είναι 159 σε όλη την Ελλάδα, καθώς και για τη βέλτιστη ανάθεση των αιτημάτων σας, σάς ενημερώνουμε ότι ολοκληρώνεται σήμερα Πέμπτη 12/3/2015 η α' φάση υποβολής αιτήσεων και το σύστημα υποβολής αιτήσεων θα κλείσει προσωρινά μέχρι να ικανοποιηθεί το μεγαλύτερο πλήθος των αιτημάτων.

Θα επανέλθουμε με νεότερη ανακοίνωσή μας για την έναρξη της β΄ φάσης υποβολής αιτήσεων.

Ευχαριστούμε!

Εισαγωγή

Το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ) ανακοινώνει την πιλοτική δράση «Καλέστε έναν Ειδικό για το Ασφαλές Διαδίκτυο», η οποία σχεδιάστηκε σε συνεργασία με τη Δράση Ενημέρωσης Saferinternet.gr και τη Γραμμή Βοηθείας του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου.

Η συγκεκριμένη πιλοτική δράση προσφέρει στα σχολεία τη δυνατότητα να προσκαλούν έναν εκπαιδευτή πιστοποιημένο σε θέματα ασφαλούς διαδικτύου, προκειμένου να διοργανωθεί μία δια ζώσης εκδήλωση ενημέρωσης και εκπαίδευσης με τη σχολική κοινότητα.

Το σώμα των εκπαιδευτών αποτελείται από εκπαιδευτικούς και στελέχη της εκπαίδευσης, με πιστοποίηση σε θέματα Ασφαλούς Διαδικτύου που υποστηρίζουν την πιλοτική δράση.

Βήματα

  • Tα σχολεία μπορούν να υποβάλλουν το αίτημά τους μέσω μιας απλής διαδικτυακής φόρμας η οποία έχει αναρτηθεί στην παρούσα σελίδα http://internet-safety.sch.gr/call-an-expert. Κάθε σχολείο θα πρέπει: αρχικά να συνδεθεί με τα συνθηματικά πρόσβασης του επίσημου λογαριασμού (λογαριασμός που αντιστοιχεί στο email της μονάδας) που διαθέτει στο ΠΣΔ , στην συνέχεια να να υποβάλει αίτηση συμπληρώνοντας μια απλή διαδικτυακή φόρμα.
  • Τα αιτήματα των σχολείων ανατίθενται από το ΠΣΔ στους ειδικούς με βάση τη γεωγραφική εγγύτητά τους και με τον φόρτο αιτημάτων που έχει εξυπηρετήσει κάθε εκπαιδευτής. Ο ειδικός μπορεί να αποδέχεται ή να απορρίπτει ένα αίτημα. Στη δεύτερη περίπτωση το αίτημα θα ανατίθεται σε άλλον διαθέσιμο ειδικό. Θα καταβληθεί προσπάθεια τα αιτήματα να ισομοιράζονται στους ειδικούς.
  • Μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης το σχολείο συμπληρώνει ένα ερωτηματολόγιο αποτίμησης, στο οποίο μαθητές και εκπαιδευτικοί μπορούν να διατυπώσουν την άποψή τους και τις παρατηρήσεις τους για την ενημέρωση και εκπαίδευση που έλαβαν, καθώς και προτάσεις τους για τη γενικότερη βελτίωση της πιλοτικής δράσης.
  • Παράλληλα και ο ειδικός μετά την υλοποίηση της εκδήλωσης υποβάλλει σύντομη απολογιστική αναφορά με απλά στατιστικά στοιχεία, όπως η ημερομηνία διεξαγωγής της εκδήλωσης, το πλήθος των μαθητών που ενημερώθηκαν, κ.ά.. Ο ειδικός για κάθε εκδήλωση που θα υποστηρίζει, θα λαμβάνει σχετική βεβαίωση από το ΠΣΔ.

Τα ονόματα των ειδικών που συμμετέχουν στην πιλοτική δράση θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα της δράσης. Σε τακτά χρονικά διαστήματα θα γίνεται ενημέρωση του Υ.Πο.Παι.Θ. για την πρόοδο της δράσης. Η δράση «Καλέστε έναν Ειδικό για το Ασφαλές Διαδίκτυο» πραγματοποιείται δίχως κόστος για τα σχολεία και το ΥΠΑΙΘ καθώς όλοι οι συντελεστές της συμμετέχουν εθελοντικά.

H λίστα των ειδικών που συμμετέχουν στην πιλοτική δράση. (ανανεώνεται συνεχώς)

Επικοινωνία

Σε περίπτωση που έχετε κάποια απορία, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο eSafety @ sch.gr

Διαβάστε τη σχετική εγκύκλιο του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ.

Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου 2014 12:39

Οδηγίες για την εγγραφή στο esafety Label

Γράφτηκε από τον

Το πιστοποιητικό για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο προσφέρει μια εικόνα για τις προδιαγραφές eSafety στα σχολεία στη χώρα μας και κατ' επέκταση στην Ευρώπη. Σε αυτό τη δράση, θα μοιραστείτε μαζί μας συγκεντρωτικά και κυρίως ανώνυμα δεδομένα του σχολείου με βάση υποβληθέντα έντυπα αξιολόγησης, ορθές πρακτικές, πηγές και έγγραφα πολιτικής τα οποία θα σας βοηθήσουν να προωθήσετε την υπεύθυνη χρήση των διαδικτυακών τεχνολογιών από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου σας.

Παρασκευή, 05 Σεπτεμβρίου 2014 14:53

Νέα δ' διμήνου 2014

Γράφτηκε από τον
Δευτέρα, 07 Ιουλίου 2014 14:24

Νέα γ' διμήνου 2014

Γράφτηκε από τον
Σελίδα 1 από 5