• Επισκεφθείτε μας και στην κοινότητα του Facebook, ενισχύστε την κοινή προσπάθεια με like & follow...
  • "Το Διαδίκτυο που θέλουμε" - "The Web We Want" εμπλουτίστηκε! Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε ελεύθερα 6 σχέδια μαθημάτων για το Γυμνάσιο!
  • H δική μας απάντηση κατά του (κυβερνο)εκφοβισμού - Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε και να εκτυπώσετε το πόστερ στην τάξη σας!
  • Εκπαιδευτικοί βοηθήστε τους μαθητές σας να ωριμάσουν ψηφιακά με το #WebWeWantEU
Parents

Parents (124)

Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά είκοσι οκτώ (28) κορυφαίες εταιρείες συγκεντρώθηκαν για να σχηματίσουν έναν νέο συνασπισμό αποβλέποντας σε καλύτερο και ασφαλέστερο διαδίκτυο για τα παιδιά. Με πρωτοβουλία της Επιτροπής, στα ιδρυτικά μέλη του συνασπισμού περιλαμβάνονται οι εταιρείες 

Κυριακή, 19 Αυγούστου 2012 14:14

Τυχερά παιχνίδια στο Διαδίκτυο

Γράφτηκε από τον

Ο τζόγος είναι ρίσκο, αυτό το ξέρουν όλοι, όμως η ταχύτατη διάδοση των τυχερών παιχνιδιών στο διαδίκτυο αν μη τι άλλο αυξάνει τους κινδύνους και, στα μέσα Νοεμβρίου 2011, η ολομέλεια του ΕΚ ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτάσεις για στενότερη συνεργασία των κρατών μελών για την καταπολέμηση της χειρότερης πτυχής του, που είναι το παράνομο διαδικτυακό στοίχημα, αλλά και για την προστασία των πιο ευάλωτων παικτών.

Είναι πιθανό να έχετε λάβει μηνύματα με παραπλανητικό περιεχόμενο στο κινητό σας τηλέφωνο, το τελευταίο χρονικό διάστημα. Σκοπός των αποστολέων είναι η συλλογή προσωπικών δεδομένων των παραληπτών και η εξαπάτηση αυτών.

Τα συγκεκριμένα μηνύματα είναι γραμμένα στην αγγλική γλώσσα και έχουν ως αποστολέα αριθμό κινητού τηλεφώνου από το εξωτερικό.

Πρόσωπο που υφίσταται προσβολή του δικαιώµατος της προσωπικότητας µέσω ∆ιαδικτύου µπορεί να προσφεύγει στα δικαστήρια του κράτους µέλους διαµονής του ζητώντας την αποζηµίωση για το σύνολο της ζηµίας που υπέστη. Ωστόσο, ο διαχειριστής ιστοσελίδας που εµπίπτει στην οδηγία για το ηλεκτρονικό εµπόριο δεν µπορεί να υπόκειται, εντός του εν λόγω κράτους µέλους, σε αυστηρότερες απαιτήσεις από εκείνες που προβλέπει το δίκαιο του κράτους µέλους εγκαταστάσεώς του.

Ένα έως δύο στα 10 παιδιά σε ποσοστό 14% των νηπιαγωγείων της χώρας μας έχει ήδη προφίλ σε κάποιον ιστοχώρο κοινωνικής δικτύωσης. Αυτό ανέδειξε κλειστή έρευνα μέσω διαδικτυακού ερωτηματολογίου που πραγματοποίησε η Δράση Ενημέρωσης Saferinternet.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου την περίοδο 10/5/2011 έως 25/9/2011 με αποδέκτες τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, με την πολύτιμη συμβολή και συνεργασία του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου. Στην έρευνα ανταποκρίθηκαν 2.319 εκπαιδευτικοί από όλη την Ελλάδα.

Τρίτη, 14 Αυγούστου 2012 14:16

Βρετανική έκθεση για το cyberbullying...

Γράφτηκε από τον

Η ενδοσχολική βία των παιδιών και των νέων είναι καλά τεκμηριωμένη στον τομέα της έρευνας και τα μέσα ενημέρωσης, με πληθώρα συμβουλών και υποστήριξης για τo θέμα. Αν και υπάρχουν ακόμη πολλά που πρέπει να γίνουν γύρω από την ευαισθητοποίηση και την εκπαίδευση των επιπτώσεων του φαινομένου για τους νέους, ένα κατά πολύ λιγότερο κατανοητό φαινόμενο είναι ο κυβερνοεκφοβισμός,

Τα παιδιά της επαρχίας είναι πιο ευάλωτα στην εξάρτηση από εκείνα των αστικών κέντρων. Αιτία το γεγονός ότι σπάνε την απομόνωσή τους ανοίγοντας παράθυρο στον κόσμο. Μαθητές... τρίτης και τετάρτης δημοτικού είναι πλέον ενεργοί χρήστες. Τι πρέπει να προσέξουν οι γονείς;

SafeLine.gr

 Ως γνωστόν το Διαδίκτυο είναι ένα συναρπαστικό μέσο το οποίο χρησιμοποιείται ευρέως για επικοινωνία, ενημέρωση και ψυχαγωγία από εκατομμύρια ανθρώπους. Χρησιμοποιείται επίσης όμως και για τη διανομή περιεχομένου το οποίο είναι παράνομο ή επιβλαβές. Εφόσον ο κυβερνοχώρος δεν έχει εθνικά όρια, παράνομες δραστηριότητες μπορούν εύκολα να βρουν “εικονικό καταφύγιο” σε αυτό το μέσο. Πρωταρχικό μέλημα της SafeLine είναι η εξάλειψη από το Διαδίκτυο περιεχομένου παιδικής πορνογραφίας. Σκοπός της είναι η καταπολέμηση κάθε είδους παράνομου περιεχομένου του Διαδικτύου.

Σύμφωνα με έρευνα του Ευρωβαρομέτρου, τέσσερα στα δέκα ευρωπαϊκά νοικοκυριά αγοράζουν «δεσμοποιημένες» υπηρεσίες διαδικτύου, τηλεφώνου και τηλεόρασης από ένα και μοναδικό πάροχο. Από την έρευνα διαπιστώθηκε επίσης ότι οι πολίτες της ΕΕ ανησυχούν για τα δεδομένα ιδιωτικού χαρακτήρα – το 88% εκείνων που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσε ότι θα επιθυμούσε να πληροφορηθεί εάν τα προσωπικά δεδομένα που συγκέντρωσε η επιχείρηση τηλεπικοινωνιών χάθηκαν, εκλάπησαν ή αλλοιώθηκαν καθ’ οιονδήποτε τρόπο.

Ανήλικοι μαθητές παίζουν ηλεκτρονικό τζόγο με τα χρήματα των γονιών τους -και κρυφά, βέβαια, από αυτούς- και εκατοντάδες είναι εθισμένοι στο διαδίκτυο, τόνισε με έμφαση η παιδίατρος Δ. Οικονόμου, μέλος της Επιτροπής Εφηβικής Υγείας της Παιδιατρικής Εταιρείας Κύπρου και μια από τις δύο ερευνήτριες που, σε συνεργασία με τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και με το ΤΕΠΑΚ, διεξήγαν σχετική έρευνα σε Γυμνάσια και Λύκεια της Κύπρου, τη σχολική χρονιά 2009-2010.

Σελίδα 8 από 9

Βιντεοθήκη για ένα καλύτερο Διαδίκτυο!

  • Webinar για τον εθισμό στο διαδίκτυο
  • Webinar για το GDPR σε συνεργασία με το #eTwinning
  • Θετικό περιεχόμενο στο διαδίκτυο
  • Webinar για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2018 και τους Διαγωνισμούς
  • Webinar για καθηγητές Γυμνασίου απο Saferinternet4kids και eTwinning
  • Webinar για Δασκάλους Δημοτικού απο Saferinternet4kids και eTwinning
  • Webinar για Καθηγητές Γυμνασίου
  • Webinar για Δασκάλους Δημοτικού