• Επισκεφθείτε μας και στην κοινότητα του Facebook, ενισχύστε την κοινή προσπάθεια με like & follow...
  • "Το Διαδίκτυο που θέλουμε" - "The Web We Want" εμπλουτίστηκε! Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε ελεύθερα 6 σχέδια μαθημάτων για το Γυμνάσιο!
  • H δική μας απάντηση κατά του (κυβερνο)εκφοβισμού - Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε και να εκτυπώσετε το πόστερ στην τάξη σας!
  • Εκπαιδευτικοί βοηθήστε τους μαθητές σας να ωριμάσουν ψηφιακά με το #WebWeWantEU
Teachers

Teachers (180)

Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2016 23:48

Safer Internet Day 2016 από το Δημοτικό ως το Λύκειο

Γράφτηκε από τον

Πολλά σχολεία συμμετείχαν και φέτος στην Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου, υιοθετώντας το μήνυμα "Ανάλαβε δράση για ένα καλύτερο Διαδίκτυο". Αρκετά από αυτά μοιράστηκαν το υλικό και τις δράσεις τους στην κοινότητα "Ασφάλεια στο Διαδίκτυο" του ΠΣΔ, τα οποία μπορείτε να δείτε ή να αναρτήσετε τα δικά σας πατώντας στα Αρχεία της ομάδας. Μείνετε συντονισμένοι ως την επόμενη Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου, την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017, πάντα με ψηφιακή ασφάλεια!

Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2016 19:56

Ψυχική Υγεία και Διαδίκτυο

Γράφτηκε από τον

Tο Εθνικό  και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών σχεδίασε και θέτει σε  λειτουργία το επιμορφωτικό πρόγραμμα  «Ψυχική Υγεία και Διαδίκτυο: Δυσλειτουργικές συμπεριφορές στο Διαδίκτυο – Τρόποι παρέμβασης και πρόληψης» διάρκειας 70 ωρών.

Το εν λόγω πρόγραμμα είναι πιστοποιημένο και μοριοδοτούμενο (10 μόρια) για τα στελέχη των Δημόσιων Υπηρεσιών από την Κεντρική Επιτροπή Πιστοποίησης του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Κ.Δ.Δ.Α.).

Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε:

Στις 9 Φεβρουαρίου 2016, την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου #SID2016, η δράση #eSafetyLabel (βλ. σχετικά άρθρα πατώντας εδώ) του Ευρωπαϊκού Σχολικού Δικτύου (EUN) γιορτάζει 3 χρόνια επίσημης παρουσίας, με τα ελληνικά σχολεία να διατηρούν την ευρωπαϊκή πρωτιά στην πιστοποίηση σχολείων με την ετικέτα ψηφιακής ασφάλειας.

Επτά μέρες πριν τη SID 2016, οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί έξι σχολείων με χρυσή και αργυρή ετικέτα ανέλαβαν να μοιραστούν από ένα σχέδιο μαθήματος για τη βαθμίδα στην οποία ανήκει ο καθένας (Δημοτικό – Γυμνάσιο – Λύκειο).

Η Ελληνική Υπηρεσία Υποστήριξης του eTwinning πραγματοποίησε με επιτυχία online σεμινάριο με θέμα "Το eTwinning στην Ελλάδα αναλαμβάνει δράση για ένα καλύτερο διαδίκτυο! #eSafetyLabel" την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου, Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016.
Στις 9 Φεβρουαρίου 2016, την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου #SID2016, η δράση eSafety Label του Ευρωπαϊκού Σχολικού Δικτύου (EUN) γιόρτασε τα 3 χρόνια επίσημης παρουσίας, με τα ελληνικά σχολεία να διατηρούν την ευρωπαϊκή πρωτιά στην πιστοποίηση σχολείων που έχουν την ετικέτα ψηφιακής ασφάλειας. Δείτε το βίντεο στο κάτω μέρος της σελίδας, στα πολυμέσα.

Στις 9 Φεβρουαρίου 2016, την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου, η δράση eSafetyLabel του Ευρωπαϊκού Σχολικού Δικτύου (EUN) γιορτάζει τα 3 χρόνια επίσημης παρουσίας, με τα ελληνικά σχολεία να διατηρούν την ευρωπαϊκή πρωτιά στην πιστοποίηση σχολείων με την ετικέτα ψηφιακής ασφάλειας. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι η κοινότητα eSafety Label μεγαλώνει και ότι, ως σήμερα, πάνω από 3.000 εκπαιδευτικοί από όλη την Ευρώπη έχουν ενταχθεί σε αυτήν. Καλωσορίζουμε όλους τους νέους χρήστες και συγχαίρουμε τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς σε όλα τα ελληνικά σχολεία για το επίτευγμα!

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2016 22:46

Νέα στ' διμήνου 2015

Γράφτηκε από τον

Mπορείτε να διαβάσετε ή να "κατεβάσετε" τη διμηναία έκδοση (ISSN 2241-9675) με τα τελευταία νέα για την υπηρεσία του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου. Επίσης, μπορείτε να αναγνώσετε απευθείας το newsletter από το smartphone σας.

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2015 17:19

3 webinars για την ψηφιακή ασφάλεια το 2015

Γράφτηκε από τον

etwinning logoΑπό τότε που πρωτοξεκίνησε, το 2005, το eTwinning προάγει την υπεύθυνη χρήση του διαδικτύου και έχει αναπτύξει ένα ασφαλές περιβάλλον για να συνεργάζονται μέσω διαδικτύου εκπαιδευτικοί και μαθητές. Από τη σχολική χρονιά 2014-2015, η Ασφάλεια στο Διαδίκτυο βρίσκεται στο επίκεντρο χάρη σε μια σειρά δραστηριοτήτων, που περιλαμβάνουν συνεργασία με το πρόγραμμα eSafety Label και την ανάπτυξη μαθησιακών πόρων και ευκαιριών για το eTwinning. Η Eλληνική Υπηρεσία Υποστήριξης της δράσης eTwinning πραγματοποίησε επιτυχώς το 2015, 3 σεμινάρια τηλεκπαίδευσης (webinars) με κεντρικό θέμα την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο και εισηγητή τον Εθνικό Συντονιστή ετικέτας Ψηφιακής Ασφάλειας για τα ελληνικά σχολεία.

Σάββατο, 26 Δεκεμβρίου 2015 15:01

TΟΠ - 20 δημοφιλέστερα άρθρα του 2015

Γράφτηκε από τον

Χρόνια Πολλά!Με το Δωδεκαήμερο των Χριστουγέννων να έχει ήδη ξεκινήσει και τα καλικαντζαράκια να παραμονεύουν ως την παραμονή των Φώτων, εν μέσω εορτών, κάνουμε την καθιερωμένη πλέον ανασκόπηση του έτους για τα είκοσι δημοφιλέστερα άρθρα του 2015. Ελπίζουμε με αυτό τον τρόπο σε ακόμη περισσότερες αναγνώσεις και ευαισθητοποίηση για το νέο έτος με πολλές ευχές για ένα καλύτερο Διαδίκτυο, με τη συμμετοχή όλων: γονιών και κηδεμόνων, παιδιών και εφήβων, καθώς φυσικά και των εκπαιδευτικών.

Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2015 21:34

Πολλές ευχές, 2 prezi και 1 webinar (2016 loading...)

Γράφτηκε από τον

Η Ελληνική Υπηρεσία Υποστήριξης του eTwinning διοργάνωσε επιτυχώς online σεμινάριο με θέμα "Το Διαδίκτυο που θέλουμε #WebWeWantEU" την Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2015. Το "Διαδίκτυο που θέλουμε" (Web We Want) είναι ένα εκπαιδευτικό εγχειρίδιο, πιστοποιημένο από το ΙΕΠ, το οποίο απευθύνεται σε εφήβους 13-16 ετών (βλ. στο σχετικό άρθρο).Τo webinar, δίωρης διάρκειας, με εισηγητή τον Άρη Λούβρη (επιμελητή της ελληνικής έκδοσης) πραγματοποιήθηκε με 116 εκπαιδευτικούς διαφόρων ειδικοτήτων, εγγεγραμμένους ή με πρόθεση εγγραφής στη δράση eTwinning.
Για το 2016, εκτός από τις ευχές μας και το βίντεο του webinar, σας προσφέρουμε 2 παρουσιάσεις prezi, για το πως να αναλάβετε δράση για ένα καλύτερο Διαδίκτυο! Πιο συγκεκριμένα για τις 28 Ιανουαρίου (Ημέρα Προστασίας Δεδομένων) και για τις 9 Φεβρουαρίου, τη 13η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου.

Τετάρτη, 09 Δεκεμβρίου 2015 19:30

Τα δικαιώματα του παιδιού

Γράφτηκε από τον

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στις 10 Δεκεμβρίου, υποστηρίζουμε τα δικαιώματα του παιδιού, λέγοντας ένα ηχηρό ΟΧΙ στον εκφοβισμό!
Θεμελιώδες βήμα για την προάσπιση των δικαιωμάτων του παιδιού αποτελεί η Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Παιδιού, η οποία ψηφίστηκε ομόφωνα από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στις 20 Νοεμβρίου 1989 και υπογράφηκε στις 26 Ιανουαρίου 1990. Τότε τα κράτη-μέλη κλήθηκαν αφενός να φροντίσουν για τη δημοσίευσή της και αφετέρου να μεριμνήσουν για την κυκλοφορία και αναγνώρισή της, ανεξαρτήτως της μορφής του πολιτεύματος της χώρας. Μέχρι σήμερα όλες οι χώρες του ΟΗΕ έχουν υπογράψει και έχουν επικυρώσει τη Σύμβαση, εκτός από τη Σομαλία και τις ΗΠΑ (oι ΗΠΑ την έχουν υπογράψει, αλλά δεν την έχουν επικυρώσει. Η μη επικύρωση της Σύμβασης σημαίνει ότι είναι νομικά ανενεργή για τις ΗΠΑ). Η Ελλάδα την επικύρωσε στις 2 Δεκεμβρίου 1992 με τον νόμο 2101.

Σελίδα 5 από 13

Βιντεοθήκη για ένα καλύτερο Διαδίκτυο!

  • Webinar για τον εθισμό στο διαδίκτυο
  • Webinar για το GDPR σε συνεργασία με το #eTwinning
  • Θετικό περιεχόμενο στο διαδίκτυο
  • Webinar για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2018 και τους Διαγωνισμούς
  • Webinar για καθηγητές Γυμνασίου απο Saferinternet4kids και eTwinning
  • Webinar για Δασκάλους Δημοτικού απο Saferinternet4kids και eTwinning
  • Webinar για Καθηγητές Γυμνασίου
  • Webinar για Δασκάλους Δημοτικού