• Επισκεφθείτε μας και στην κοινότητα του Facebook, ενισχύστε την κοινή προσπάθεια με like & follow...
  • "Το Διαδίκτυο που θέλουμε" - "The Web We Want" εμπλουτίστηκε! Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε ελεύθερα 6 σχέδια μαθημάτων για το Γυμνάσιο!
  • H δική μας απάντηση κατά του (κυβερνο)εκφοβισμού - Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε και να εκτυπώσετε το πόστερ στην τάξη σας!
  • Εκπαιδευτικοί βοηθήστε τους μαθητές σας να ωριμάσουν ψηφιακά με το #WebWeWantEU
Ασφάλεια στο Διαδίκτυο
Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2012 14:28

Συνεργασίες

Η δημιουργία ενός ασφαλούς περιβάλλοντος πλοήγησης των παιδιών στο Διαδίκτυο είναι υποχρέωση όλων μας και καθώς πρόκειται για ένα σύνθετο θέμα είναι σαφές ότι απαιτούνται ευρύτερες συνέργιες πολλών φορέων με θεσμικό ρόλο.

Για το σκοπό αυτό το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο έχει αναπτύξει ένα ευρύ πλέγμα σχέσεων σταθερής συνεργασίας με ειδικές δράσεις για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο, όπως :

Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2012 14:09

Ενημέρωση

Παρά την αδιαμφισβήτητη χρησιμότητα του Διαδικτύου υπάρχουν και κάποιοι δυνητικοί κίνδυνοι για τα παιδιά, που αφορούν κυρίως στην έκθεσή τους σε παράνομο ή ακατάλληλο περιεχόμενο, στην εξαπάτησή τους από άγνωστους ενήλικες οι οποίοι υποκρίνονται ότι είναι ανήλικοι ή στην άσκηση πίεσης για αποκάλυψη προσωπικών στοιχείων. Το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο για να προστατεύσει τους μαθητές από το παράνομο και ακατάλληλο περιεχόμενο στο Διαδίκτυο παρέχει τηνΥπηρεσία Ελεγχόμενης Πρόσβασης στον Παγκόσμιο Ιστό (Web-Filtering) που αποτρέπει την έκθεση στις παρακάτω κατηγορίες περιεχομένου:

Τετάρτη, 08 Αυγούστου 2012 13:55

Συμβουλές για το Facebook

Υπάρχει Χρυσός Κανόνας στο Facebook; Βεβαίως κι αυτός είναι να συμπεριφέρεστε στους άλλους κατά τον τρόπο που θέλετε να σας συμπεριφέρονται. Αυτό ισχύει και για τη χρήση νέων τεχνολογιών. Βεβαιωθείτε ότι οι έφηβοι σας ξέρουν πού να απευθυνθούν για υποστήριξη αν κάποιος κάποτε τους παρενοχλήσει. Βοηθήστε τους να κατανοήσουν πώς να κάνουν υπεύθυνες και ασφαλείς επιλογές για το τι δημοσιεύουν – γιατί οτιδήποτε βάζουν στο διαδίκτυο μπορεί να παρερμηνευθεί ή να θεωρηθεί εκτός πλαισίου. Ακολουθούν επιγραμματικά συμβουλές προς γονείς, εφήβους και εκπαιδευτικούς.

Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2018 19:37

2ο Multiplier Event EduWeb 27-28/4/2018

O Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, συμμετέχοντας ως ομιλητής στην εναρκτήρια εκδήλωση της 5ης Έκθεσης Καινοτομίας και Μεταφοράς Τεχνογνωσίας PatrasIQ, ενημερώθηκε για το πρόγραμμα http://eduweb-project.eu στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της έκθεσης. Στο πλαίσιο της έκθεσης και με αφορμή το 2ο multiplier event τα παιδιά με τους εκπαιδευτικούς από το Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Πατρών εκπαίδευσαν 210+ ενήλικες στην ασφαλή χρήση του διαδικτύου το διήμερο 27-28/4/2018.

Οι ρυθμίσεις προστασίας δεδομένων για την αλλαγή στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (GDPR) που ανακοινώθηκε από το 2016, τίθενται σε ισχύ από τις 25 Μαΐου 2018. Αυτό αντιπροσωπεύει σημαντική μεταστροφή της νομοθεσίας και αντικαθιστά τον νόμο περί προστασίας δεδομένων 2472/1997 για την προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, ο οποίος και καταργείται με την ψήφιση του εθνικού νόμου.
Πέμπτη, 03 Μαϊος 2018 22:01

Webinar SaferInternet4kids και eTwinning 23-05-2018

Μέσω της Ελληνικής Υπηρεσίας Υποστήριξης eTwinning, στις 23 Μαΐου 2018, πραγματοποιήθηκε webinar, σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου και θέμα "Η Ανοικτή Γραμμή Καταγγελιών για το Παράνομο Περιεχόμενο στο Διαδίκτυο SafeLine και η προστασία των προσωπικών δεδομένων των παιδιών βάση του νέου Ευρωπαϊκού Κανονισμού". Εισηγητές της τηλεκπαίδευσης ήταν η Μελτίνη Χριστοδουλάκη Νομικός (LLM) του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου και Γιώργος Κορμάς Ιατρός, Υπεύθυνος Γραμμής Βοηθείας Help-line του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου. To webinar συντόνισε ο Εθνικός Συντονιστής eSafetyLabel.eu Άρης Λούβρης. Το webinar αφορούσε την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση και το παρακολούθησαν 80 εκπαιδευτικοί, 10 γονείς και 7 παιδιά από το 20ο Γυμνάσιο Πάτρας! Δείτε το βίντεο διάρκειας 1 ώρας και 10' στα πολυμέσα αυτού του άρθρου.
Δευτέρα, 16 Απριλίου 2018 20:09

Webinar SaferInternet4kids και eTwinning 23-04-2018

Μέσω της Ελληνικής Υπηρεσίας Υποστήριξης eTwinning, στις 23 Απριλίου 2018, πραγματοποιήθηκε webinar, σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου και θέμα "Υπερβολική Ενασχόληση με το διαδίκτυο. Πότε η συμπεριφορά είναι προβληματική; Ο ρόλος των εκπαιδευτικών και οι τρόποι ανίχνευσης, πρόληψης και αντιμετώπισης". Την τηλεκπαίδευση εισηγήθηκε η κ. Μαρία Δάρα Ψυχολόγος (MSc) Γραμμής Βοήθειας του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου Help-Line.gr. To webinar συντόνισε ο Εθνικός Συντονιστής eSafetyLabel.eu κ. Άρης Λούβρης. Το webinar αφορούσε την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Στις 28/02/2018 πραγματοποιήθηκε επιτυχώς με 100+ ενήλικες και πλήθος μαθητών, στο Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Πατρών, η Ημέρα EduWeb Open Day στο πλαίσιο για την καταπολέμηση του ψηφιακού αποκλεισμού των ενηλίκων όσον αφορά στη χρήση ασφαλούς και δημιουργικού Διαδικτύου, ενθαρρύνοντας όλους να παίξουν το ρόλο τους στη δημιουργία ενός καλύτερου διαδικτύου. Μετά το πέρας της EduWeb Open Day δόθηκαν βεβαιώσεις συμμετοχής.
Την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου, Τρίτη 6/2/2018, στην κεντρική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών, θα συμμετέχει το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ EduWeb “Καταπολέμηση του Ψηφιακού Αποκλεισμού των Ενηλίκων όσον αφορά τη Χρήση Ασφαλούς και Δημιουργικού Διαδικτύου”, με τον συντονιστή εκ μέρους της Περιφερειακής Διεύθυνσης Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας (ΠΔΕΔΕ), κ. Άρη Λούβρη.
Το έργο eSafety Label + (esL+) θα μετουσιώσει τις τρέχουσες δραστηριότητες της ετικέτας Ψηφιακής Ασφάλειας στο επόμενο επίπεδο, επομένως τα σχόλιά σας είναι κάτι περισσότερο από πολύτιμα. Αντιλαμβανόμαστε πόσο πολύτιμος είναι ο χρόνος σας, γι αυτό διασφαλίσαμε ότι θα κάνετε μόνο 15-20 λεπτά για να συμπληρώσετε το ερωτηματολόγιο, το οποίο διεξάγεται από το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Θα δέχεται απαντήσεις ως την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018 (23:59). Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για το χρόνο και την ανώνυμη συμβολή σας πατώντας εδώ.
Σελίδα 14 από 50

Βιντεοθήκη για ένα καλύτερο Διαδίκτυο!

  • Webinar για τον εθισμό στο διαδίκτυο
  • Webinar για το GDPR σε συνεργασία με το #eTwinning
  • Θετικό περιεχόμενο στο διαδίκτυο
  • Webinar για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2018 και τους Διαγωνισμούς
  • Webinar για καθηγητές Γυμνασίου απο Saferinternet4kids και eTwinning
  • Webinar για Δασκάλους Δημοτικού απο Saferinternet4kids και eTwinning
  • Webinar για Καθηγητές Γυμνασίου
  • Webinar για Δασκάλους Δημοτικού