Ασφάλεια στο Διαδίκτυο
Οι μαθητές της Δ’, Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού Σχολείου της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια ιδιαίτερα σημαντική Ημερίδα με θέμα «Ηλεκτρονικά Παιχνίδια και Ασφαλής Χρήση του Διαδικτύου».
Στην Ημερίδα που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018 στο Θέατρο του Σχολείου αναπτύχθηκαν ιδιαίτερα σημαντικές θεματικές που είχαν ως στόχο την βιωματική ενημέρωση των μαθητών του Δημοτικού, για τους κινδύνους που αναπτύσσονται μέσω της αλόγιστης και ανεξέλεγκτης χρήσης των videogames, των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης και του αχανούς διαδικτύου.
Oι αλλαγές που δεν επέφερε τελικά η εφαρμογή του νέου κανονισμού για τα προσωπικά δεδομένα (GDPR) στην προστασία της ιδιωτικότητας των παιδιών βρέθηκαν στο επίκεντρο της 3ης συνεδρίασης του συμβουλευτικού οργάνου του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018 σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας με τη συμμετοχή εκπροσώπων της πολιτείας, της βιομηχανίας του Ίντερνετ, της ακαδημαϊκής κοινότητας και οργανώσεων προστασίας του παιδιού.
Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα Ασφαλούς Διαδικτύου την Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018 στο κατάμεστο από μαθητές και μαθήτριες, Θέατρο του Σχολείου της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης.
Οι μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις εισηγήσεις ιδιαίτερα σημαντικών ομιλητών που, μέσω της εμπειρίας τους και της εξειδίκευσής τους, μετέδωσαν σημαντικά μηνύματα για θέματα που αφορούν τόσο τους νέους, όσο και το οικογενειακό τους περιβάλλον αλλά και τους εκπαιδευτικούς.
Το eSafety Label+ "Γίνε ο επόμενος πρωταθλητής eSafety" είναι ένα έργο Erasmus+ που στοχεύει στην κινητοποίηση και προώθηση της ανταλλαγής γνώσεων και βέλτιστων πρακτικών μεταξύ μιας ευρείας κοινότητας Eυρωπαίων εκπαιδευτικών και άλλων σχολικών φορέων για την καλύτερη εξασφάλιση των σχολείων σε ένα ασφαλές και υπεύθυνο ψηφιακό μέλλον. Ενημερωθείτε για την πρόσφατη έκθεση έρευνας "Χαρτογράφηση των αναγκών και προτεραιοτήτων στην εκπαίδευση για την ψηφιακή ασφάλεια".
Κυριακή, 07 Οκτωβρίου 2018 12:36

Webinar SaferInternet4kids και eTwinning 6-11-2018

Μέσω της Ελληνικής Υπηρεσίας Υποστήριξης eTwinning, στις 6 Νοεμβρίου 2018, πραγματοποιήθηκε webinar διάρκειας 70 λεπτών, σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου και θέμα "GDPR και προστασία προσωπικών δεδομένων στα σχολεία". Εισηγητές της τηλεκπαίδευσης ήταν η Κατερίνα Ψαρουδάκη, Υπεύθυνη ενημέρωσης του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου και ο Εθνικός Συντονιστής eSafetyLabel.eu Άρης Λούβρης. Το webinar αφορά την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση ενώ μπορούν να το παρακολουθήσουν εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων και όσοι/ες είναι στο έργο eTwinning.
Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας εύχεται σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα υγεία και πρόοδο.
Μια χρονιά που ελπίζουμε να ευοδωθεί ακόμα περισσότερο η προσπάθεια όλων μας και να ενδυναμωθεί η γνώση των παιδιών σε θέματα διαδικτυακής ασφάλειας έτσι ώστε να μπορούν να απολαμβάνουν τις ευκαιρίες που προσφέρει ο ψηφιακός κόσμος προστατευμένα από τους κινδύνους που ελλοχεύουν. Άλλωστε οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί είναι εκείνοι που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή άμυνας ενημέρωσης και αφύπνισης των παιδιών για τους ψηφιακούς κινδύνους.
Τρίτη, 04 Σεπτεμβρίου 2018 11:32

Webinar SaferInternet4kids και eTwinning 25-09-2018

Μέσω της Ελληνικής Υπηρεσίας Υποστήριξης eTwinning, στις 25 Σεπτεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε webinar διάρκειας 60 λεπτών, σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου και θέμα "Βack to school package"! Εισηγήτριες της τηλεκπαίδευσης ήταν η Κατερίνα Ψαρουδάκη, Υπεύθυνη ενημέρωσης και Ευαγγελία Δασκαλάκη Μηχανικός Πληροφορικής του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου. To webinar συντόνισε ο Εθνικός Συντονιστής eSafetyLabel.eu Άρης Λούβρης. Το webinar αφορούσε την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση ενώ το παρακολούθησαν 80+ εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων και όσοι/ες είναι στο έργο eTwinning.
Δευτέρα, 03 Σεπτεμβρίου 2018 11:03

Ψηφιακό καλεντάρι 2018-2019

Καλή σχολική χρονιά και όπως πάντα, μέχρι να έρθει κάθε κατεργάρης ... στην "τάξη" σας, σάς ενημερώνουμε για το καλεντάρι στην ψηφιακή ασφάλεια της σχολικής χρονιάς 2018 - 2019.

Αφορμή για το άρθρο στάθηκε η Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού, που αποτελεί το πλέον αποδεκτό κείμενο για τα ανθρώπινα δικαιώματα παγκοσμίως και υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στις 20 Νοεμβρίου 1989. Ας δούμε λοιπόν τι υπάρχει κάθε μήνα για τη νέα σχολική χρονιά, από τον Οκτώβριο 2018 ως και τον Ιούνιο 2019, να πάρετε ιδέες από το site και να προγραμματίσετε τις αντίστοιχες δράσεις σας.

Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2018 14:23

Eduweb multiplier event 20/06/2018

Στις 20/6/18, στο Πανεπιστήμιο του Bournemouth της Μεγάλης Βρετανίας πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση εκπαίδευσης ενηλίκων στο πλαίσιο του προγράμματος EduWeb. Η εκδήλωση ήταν μέρος του τριήμερου Φεστιβάλ Μάθησης (Festival of Learning) του Πανεπιστημίου το οποίο προσέλκυσε χιλιάδες επισκέπτες. Το πρόγραμμα συνδυάσθηκε με την εκδήλωση «Ageing well: innovations for greater health and wellbeing» του Ερευνητικού Κέντρου Ageing and Dementia του Πανεπιστημίου, όπου μια ολόκληρη ημέρα αφιερώθηκε στην τρίτη ηλικία ώστε να προσφερθεί μια μοναδική εκπαιδευτική εμπειρία.

Το Γυμνάσιο Γαζίου από το Ηράκλειο Κρήτης είναι από τα πρώτα σχολεία στην Ελλάδα που μπήκε στη διαδικασία πιστοποίησης σχολείων με την ετικέτα ψηφιακής ασφάλειας eSafety Label. Το σχολείο συμμετέχει από το Μάρτιο του 2014 στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα eSafety Label για την ψηφιακή ασφάλεια, μέσω του οποίου μετά από αξιολόγηση απέκτησε στις 7 Ιανουαρίου 2016 τη χρυσή ετικέτα eSafety. Με τη λήξη της χρυσής ετικέτας, τον Ιούλιο του 2017, το σχολείο υπέβαλε εκ νέου αίτηση, αξιολογήθηκε ξανά για την Υποδομή, την Πολιτική, την Πρακτική του σχετικά με την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο, καθώς και για τη συνεισφορά του στην κοινότητα eSafety και απέκτησε στις 13 Φεβρουαρίου 2018, για δεύτερη φορά, τη χρυσή ετικέτα, που έχει ισχύ ως τον Αύγουστο του 2019.

Σελίδα 2 από 50