• Επισκεφθείτε μας και στην κοινότητα του Facebook, ενισχύστε την κοινή προσπάθεια με like & follow...
  • "Το Διαδίκτυο που θέλουμε" - "The Web We Want" εμπλουτίστηκε! Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε ελεύθερα 6 σχέδια μαθημάτων για το Γυμνάσιο!
  • H δική μας απάντηση κατά του (κυβερνο)εκφοβισμού - Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε και να εκτυπώσετε το πόστερ στην τάξη σας!
  • Εκπαιδευτικοί βοηθήστε τους μαθητές σας να ωριμάσουν ψηφιακά με το #WebWeWantEU
Σάββατο, 01 Ιανουαρίου 2011 02:00

Προβολή ΠΣΔ

Γράφτηκε από Joomla!
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Για κάθε γονιό έρχεται κάποτε η στιγμή που συνειδητοποιεί ότι η σχέση του παιδιού του με το Ιντερνετ ξεπερνάει κατά πολύ όσα ο ίδιος έχει -ή δεν έχει- συζητήσει μαζί του. Και λίγο αργότερα φτάνει κι η ώρα που δεν έχει πλέον απαντήσεις στις απορίες του. Για τους εκπαιδευτικούς τα πράγματα είναι ακόμη πιο σύνθετα, καθώς όσοι απ’ αυτούς έχουν σχέση με την τεχνολογία και χρησιμοποιούν ψηφιακά εργαλεία, καλούνται όλο και πιο συχνά να γεφυρώσουν το χάσμα της ενημέρωσης που αφήνει η σχετική άγνοια της οικογένειας και του μεγαλύτερου μέρους της σχολικής κοινότητας.

 Το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, ο επίσημος κόμβος για την ελληνική εκπαιδευτική κοινότητα, εντείνει αυτή την περίοδο την προσπάθεια ενημέρωσης μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών για θέματα ασφαλούς πλοήγησης στο Διαδίκτυο. Μέσα από το ανανεωμένο internet-safety.sch.gr παρέχει εργαλεία και υλικό που μπορούν να βοηθήσουν στην καλλιέργεια μιας πιο ώριμης κουλτούρας αντιμετώπισης των κινδύνων.

Η αντίληψη των υπευθύνων του Δικτύου είναι ότι το κλείδωμα και η απαγόρευση προσέγγισης κάποιων ιστοτόπων ναι μεν περιορίζουν την έκθεση σε κίνδυνο αλλά δεν αποτελούν βιώσιμη προσέγγιση. Η φιλοσοφία του Internet-Safety εστιάζει περισσότερο σε θέματα συμπεριφοράς και λιγότερο τεχνολογίας.

* Με τη συνεργασία της Μονάδας Εφηβικής Υγείας της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και του www.saferinternet.gr, έχουν συνταχθεί δυο νέοι οδηγοί για το Ασφαλές Διαδίκτυο, που οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να κατεβάσουν από τον παραπάνω ιστότοπο. Περιλαμβάνουν συμβουλές για αρχάριους στο σερφάρισμα αλλά και για προχωρημένους, που συμμετέχουν σε κοινωνικά δίκτυα και χρησιμοποιούν εργαλεία και παιχνίδια.

* Ελεύθερα διατίθενται και δυο εγχειρίδια για την Ασφαλή Χρήση του Διαδικτύου, διατυπωμένα για ενήλικες ή παιδιά.

* Δάσκαλοι και καθηγητές καλούνται να εγγραφούν στην ηλεκτρονική κοινότητα «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο» και να συμμετάσχουν στην ανταλλαγή απόψεων με τους συναδέλφους τους.


Επιμέλεια: ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΑ

Διαβάστηκε 8778 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2012 15:44