• Επισκεφθείτε μας και στην κοινότητα του Facebook, ενισχύστε την κοινή προσπάθεια με like & follow...
  • "Το Διαδίκτυο που θέλουμε" - "The Web We Want" εμπλουτίστηκε! Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε ελεύθερα 6 σχέδια μαθημάτων για το Γυμνάσιο!
  • H δική μας απάντηση κατά του (κυβερνο)εκφοβισμού - Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε και να εκτυπώσετε το πόστερ στην τάξη σας!
  • Εκπαιδευτικοί βοηθήστε τους μαθητές σας να ωριμάσουν ψηφιακά με το #WebWeWantEU
Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

“Les droits den enfants dans les arts” είναι το όνομα του προγράμματος που θα υλοποιηθεί από το Φεβρουάριο μέχρι και τον Ιούνιο του 2015 μέσα από τη συνεργασία δύο ελληνικών σχολείων (Δημοτικό Σχολείο Βασιλικών Σαλαμίνας, Δημοτικό Σχολείο Φοίνικα Σαλαμίνας) και ενός γαλλικού σχολείου (CM2 d' Archeche).

Σκίτσο Στέλιος Λυκοτραφίτης

Η νέα χρονιά σήμανε και νέες εντάξεις στο "Κοινό Κτήμα" την 1η Ιανουαρίου 2015, στο πλαίσιο της Ημέρας Κοινού Κτήματος. Το διαδικτυακό περιοδικό Public Domain Review παρουσίασε την Τάξη του 2015, η oποία περιλαμβάνει 11 από τους πιο διακεκριμένους δημιουργούς τα έργα των οποίων είναι έτοιμα να ελευθερωθούν από το καθεστώς πνευματικής ιδιοκτησίας, ανάλογα με τους περιορισμούς της κάθε χώρας.

etwinning logo esafety logo

Η Eλληνική Υπηρεσία Υποστήριξης της δράσης eTwinning πραγματοποίησε επιτυχώς στοχευμένη τηλεκπαίδευση (webinar) με θέμα "Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2015: esafety και eTwinning ενώνουν τις δυνάμεις τους!"στις 10/2/2015 με εισηγητή τον Εθνικό Συντονιστή eSafety πιστοποίησης για τα ελληνικά σχολεία. To webinar (διάρκειας μίας ώρας) είναι διαθέσιμο σε όσους/ες εκπαιδευτικούς (etwinners και μη) επιθυμούν να παρακολουθήσουν την παρουσίαση στα πολυμέσα ή απευθείας στο σύνδεσμο πατώντας εδώ.

λογότυπο ΠΣΔ

Το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, μέσω της επίσημης υπηρεσίας του "Ασφάλειας στο Διαδίκτυο", στο πλαίσιο της βέλτιστης, έγκαιρης και επίκαιρης ενημέρωσης της εκπαιδευτικής κοινότητας καθώς και των γονιών σε θέματα ασφαλούς πλοήγησης στο Διαδίκτυο, προσφέρει την εφαρμογή για κινητά με λειτουργικό σύστημα Android.

Τρίτη, 27 Ιανουαρίου 2015 11:02

Παιδιά και ψηφιακή φήμη

Το ψηφιακό σου αποτύπωμα είναι το σημάδι που αφήνεις κάθε φορά που χρησιμοποιείς το Διαδίκτυο και μπορεί να διαμορφώσει την ψηφιακή σου φήμη. Τα ψηφιακά σου αποτυπώματα μπορεί να είναι θετικά ή αρνητικά και διαμορφώνουν τον τρόπο που οι άλλοι σε αντιμετωπίζουν στο παρόν ή ακόμη και στο μέλλον. Αυτό μπορεί να κυμαίνεται από φωτογραφίες και σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως τα δεδομένα που αποθηκεύονται στον υπολογιστή (cookies) μετά την περιήγησή σου στο διαδίκτυο. Γιατί χρειάζεται όμως να νοιάζεσαι ως έφηβος για το ψηφιακό σου αποτύπωμα; 

Όσο μεγαλύτερη αλληλεπίδραση έχεις σε ένα ψηφιακό περιβάλλον, τόσο μεγαλύτερο είναι το ψηφιακό αποτύπωμά σου. Για παράδειγμα αν κατά μέσο όρο έχεις 200 "φίλους" και οι επαφές αυτές έχουν επίσης κατά μ.ο. 200 "φίλους" τότε μία ανάρτησή σου (κείμενο, φωτό ή βίντεο) θεωρητικά έχει αντίκτυπο σε (200x200) 40.000 επαφές!

Τρίτη, 20 Ιανουαρίου 2015 23:24

Αγαπητές/οί εκπαιδευτικοί...

Με αφορμή την 11η Ευρωπαϊκή Ημέρα Προστασίας Δεδομένων (28/01/2017) καθώς και τη 14η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου (7/2/2017), ο ενημερωτικός κόμβος του ΠΣΔ για την ψηφιακή ασφάλεια σας καλεί να τον αξιοποιήσετε προτρέποντας σας ειδικά αυτή τη χρονική περίοδο να:
Κυριακή, 28 Δεκεμβρίου 2014 20:16

TΟΠ - 20 δημοφιλέστερα άρθρα του 2014

Ενώ το Δωδεκαήμερο των Χριστουγέννων έχει ήδη ξεκινήσει και οι καλικάντζαροι παραμονεύουν για την παραμονή των Φώτων, εν μέσω των γιορτών, κάνουμε τη δική μας ανασκόπηση του έτους για τα είκοσι δημοφιλέστερα άρθρα του 2014. Ελπίζουμε με αυτό τον τρόπο σε ακόμη περισσότερες αναγνώσεις και ευαισθητοποίηση για το νέο έτος με πολλές ευχές για ένα καλύτερο Διαδίκτυο, με τη συμμετοχή όλων: γονιών και κηδεμόνων, παιδιών και εφήβων, καθώς φυσικά και των εκπαιδευτικών.

Σελίδα 27 από 50