• Επισκεφθείτε μας και στην κοινότητα του Facebook, ενισχύστε την κοινή προσπάθεια με like & follow...
  • "Το Διαδίκτυο που θέλουμε" - "The Web We Want" εμπλουτίστηκε! Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε ελεύθερα 6 σχέδια μαθημάτων για το Γυμνάσιο!
  • H δική μας απάντηση κατά του (κυβερνο)εκφοβισμού - Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε και να εκτυπώσετε το πόστερ στην τάξη σας!
  • Εκπαιδευτικοί βοηθήστε τους μαθητές σας να ωριμάσουν ψηφιακά με το #WebWeWantEU
Παρασκευή, 09 Αυγούστου 2013 11:49

Σύντομος οδηγός στην ιδιωτικότητα του YouTube

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Ενώ γενικά δεν μοιραζόμαστε τόσο πολύ προσωπικές πληροφορίες στο YouTube, όπως σε άλλα κοινωνικά δίκτυα, αν είστε συνειδητοποιημένος με την online προστασία της ιδιωτικής σας ζωής, ενδεχομένως να θέλετε να ρίξετε μια ματιά στις ρυθμίσεις απορρήτου του λογαριασμού σας στο δημοφιλές αυτό μέσο.

 1. Ρυθμίσεις απορρήτου

 Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κοιτάξετε, είναι οι ρυθμίσεις απορρήτου σας. Αφότου συνδεθείτε στο λογαριασμό σας στο YouTube, κάντε κλικ στο avatar πάνω δεξιά στην οθόνη σας και επιλέξτε "Ρυθμίσεις YouTube." Από την επόμενη οθόνη, πατήστε "Απόρρητο" πάνω αριστερά.

Εδώ, μπορείτε να ρυθμίσετε και να ελέγξετε τις βασικές επιλογές της ιδιωτικότητάς σας. Σύμφωνα με την επιλογή 'Επισημάνσεις "Μου αρέσει" και Συνδρομές', μπορείτε να επιλέξετε το πλαίσιο για την εξασφάλιση τυχόν βίντεο που σας αρέσουν και τυχόν κανάλια στα οποία είστε συνδρομητές, να παραμένουν εμπιστευτικά.

Στο "Αναζήτηση και Επαφές" μπορείτε να επιλέξετε ποιος μπορεί να επικοινωνήσει μαζί σας για την ιστοσελίδα της βίντεο-ανταλλαγής. Επιλέγοντας το πρώτο πλαίσιο σημαίνει μόνο οι YouTube επαφές σας μπορεί να σας στείλουν μήνυμα. Το δεύτερο πλαίσιο σας δίνει τη δυνατότητα αν θέλετε οι άλλοι να είναι σε θέση να σας βρουν με τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας.

 3. Συνδεδεμένοι λογαριασμοί

Η σύνδεση άλλων λογαριασμών από άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο YouTube είναι εξυπηρετικό για τη γρήγορη ανταλλαγή περιεχομένου, ωστόσο, αν έχετε κατανοήσει πλήρως τις ρυθμίσεις, μπορείτε να μοιραστείτε κατά λάθος μερικές από τις ενέργειές σας στο YouTube με τον κοινωνικό σας περίγυρο.

Για να ελέγξετε τις ρυθμίσεις σας σε αυτόν τον τομέα, κάντε κλικ στο "Συνδεδεμένοι Λογαριασμοί» (ακριβώς πάνω από την επιλογή"Απόρρητο" ) στο μενού Ρυθμίσεις λογαριασμού. Αν έχετε συνδέσει τους Facebook και Twitter λογαριασμούς σας στο YouTube, θα είστε σε θέση να το δείτε αυτό εδώ.

Κάτω από τα συνδεδεμένα κουμπιά των λογαριασμών σας θα δείτε τις επιλογές σας "Μοιραστείτε τη δημόσια δραστηριότητά σας με τους συνδεδεμένους λογαριασμούς". 

Έχετε τη δυνατότητα να μεταδίδετε, μέσω του Facebook ή του Twitter, κάθε φορά που φορτώνετε ένα βίντεο, να σχολιάζετε σε ένα βίντεο ή να σας αρέσει ένα κλιπ στο YouTube, καθώς και όταν προσθέτετε ένα βίντεο σε μια δημόσια λίστα αναπαραγωγής.

Αποεπιλέγοντας όλα αυτά τα πλαίσια σημαίνει ότι αυτή η δραστηριότητα δεν θα μοιραστεί στο Facebook ή στο Twitter.

3. Ιδιωτικότητα καναλιού

Οι αλλαγές εδώ επηρεάζουν μόνο την κοινή χρήση της δραστηριότητας από εδώ και στο εξής. Το YouTube θα παραμείνει σε αυτούς τους εξωτερικούς ιστότοπους.

Για να διαχειριστείτε τις δημόσιες δραστηριότητες που δημοσιεύονται στη ροή του καναλιού σας, μεταβείτε στις ρυθμίσεις ροής του καναλιού σας.

Εάν έχετε ένα κανάλι στο YouTube, στη σελίδα "Συνδεδεμένοι Λογαριασμοί", αναζητήστε στο κάτω μέρος της οθόνης σας και κάντε κλικ στο "Ρυθμίσεις ροής στο κανάλι σας".


Εδώ μπορείτε να ρυθμίσετε και να ελέγξετε τη δραστηριότητα του καναλιού σας. Επιλέγοντας τα διάφορα πλαίσια σημαίνει ότι η δραστηριότητα θα αναρτηθεί στη ροή δεδομένων σας, όταν προσθέτετε ένα βίντεο σε μια δημόσια λίστα αναπαραγωγής, όταν σας αρέσει ένα βίντεο, όταν εγγράφεστε σε ένα κανάλι ή κάνετε κάποιο σχόλιο. Αποεπιλέγοντάς τα όλα, δεν θα δημοσιεύετε στη ροή δραστηριότητάς σας.

Τέλος, να σας θυμίσουμε ότι η Google στην κεντρική σελίδα του YouTube, εξ ορισμού έχει την Ασφάλεια ανενεργή. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία ασφαλείας για να αποκρύψετε βίντεο που μπορεί να περιέχουν ακατάλληλο περιεχόμενο, το οποίο έχει επισημανθεί από χρήστες και άλλες ενδείξεις. Κανένα φίλτρο δεν είναι απόλυτα ακριβές, αλλά μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε το πλέον ακατάλληλο περιεχόμενο. 

Για να το αλλάξετε σε Ενεργό, μεταβαίνετε στο κάτω μέρος της οθόνης του YouTube και επιλέγετε στην Ασφάλεια Ενεργοποιημένο και Αποθήκευση. Ένα μήνυμα "Έχει ενεργοποιηθεί επιτυχώς η Ασφαλής λειτουργία" εμφανίζεται στην οθόνη σας. Mπορείτε επίσης να κλειδώσετε τη ρύθμιση ασφαλούς λειτουργίας μετά τη σύνδεση σας και να είστε έτσι εξασφαλισμένοι για τα νεότερα μέλη της οικογένειας ότι δεν μπορούν να το τροποποιήσουν, παρά μόνο αν γνωρίζουν τον κωδικό πρόσβασής σας. Είπαμε όμως, αν σας ενδιαφέρει η ιδιωτικότητά σας, το password κι αν είναι προσωπικό δεδομένο!

 

Διαβάστηκε 10537 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2013 10:32

Βιντεοθήκη για ένα καλύτερο Διαδίκτυο!

  • Webinar για τον εθισμό στο διαδίκτυο
  • Webinar για το GDPR σε συνεργασία με το #eTwinning
  • Θετικό περιεχόμενο στο διαδίκτυο
  • Webinar για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2018 και τους Διαγωνισμούς
  • Webinar για καθηγητές Γυμνασίου απο Saferinternet4kids και eTwinning
  • Webinar για Δασκάλους Δημοτικού απο Saferinternet4kids και eTwinning
  • Webinar για Καθηγητές Γυμνασίου
  • Webinar για Δασκάλους Δημοτικού