• Επισκεφθείτε μας και στην κοινότητα του Facebook, ενισχύστε την κοινή προσπάθεια με like & follow...
  • "Το Διαδίκτυο που θέλουμε" - "The Web We Want" εμπλουτίστηκε! Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε ελεύθερα 6 σχέδια μαθημάτων για το Γυμνάσιο!
  • H δική μας απάντηση κατά του (κυβερνο)εκφοβισμού - Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε και να εκτυπώσετε το πόστερ στην τάξη σας!
  • Εκπαιδευτικοί βοηθήστε τους μαθητές σας να ωριμάσουν ψηφιακά με το #WebWeWantEU
Τρίτη, 20 Ιανουαρίου 2015 23:24

Αγαπητές/οί εκπαιδευτικοί...

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(6 ψήφοι)
Με αφορμή την 11η Ευρωπαϊκή Ημέρα Προστασίας Δεδομένων (28/01/2017) καθώς και τη 14η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου (7/2/2017), ο ενημερωτικός κόμβος του ΠΣΔ για την ψηφιακή ασφάλεια σας καλεί να τον αξιοποιήσετε προτρέποντας σας ειδικά αυτή τη χρονική περίοδο να:
1) βρείτε χρήσιμες συμβουλές για την ιδιωτικότητα στο Διαδίκτυο, στο ειδικό αφιέρωμα για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

2) συζητήσετε στην τάξη με τους μαθητές εμβαθύνοντας σε θέματα διαδικτυακού εκφοβισμού, ιδιωτικότητας, ηλεκτρονικής απάτης, κ.ά. Αναρωτηθείτε με τους μαθητές σας πόσο ιδιωτικά είναι τα προσωπικά μας δεδομένα. Δείτε από κοινού το παρακάτω βίντεο του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΣτΕ) το οποίο δείχνει κατά πόσο τα προσωπικά δεδομένα είναι υπό τον έλεγχό μας και μας προειδοποιεί ότι η ιδιωτικότητά μας απειλείται! Ο κάθε πολίτης έχει δικαίωμα στην ιδιωτικότητα βάσει της Σύμβασης 108 του ΣτΕ. Γι αυτό μαθαίνουμε να προστατεύουμε τα προσωπικά μας δεδομένα. Επίσης, για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση μπορείτε να κάνετε χρήση του σχεδίου μαθήματος ειδικά για τα προσωπικά δεδομένα. Αν διδάσκετε στην πρωτοβάθμια, μπορείτε να αξιοποιήσετε το σχέδιο μαθήματος για μαθητές Ε' και ΣΤ' Δημοτικού.

3) οργανώσετε μία συζήτηση στο σύλλογο διδασκόντων, ενδεικτικά για την ορθολογική χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, π.χ. για προσωπικά δεδομένα, ακατάλληλα σχόλια ή περιεχόμενο σε αντίστοιχους ιστότοπους.

Μπορείτε επίσης να:

4) οργανώσετε μία εκδήλωση σε επίπεδο σχολείου για την παροχή οδηγιών προς μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς για την ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ελεύθερα τους οδηγούς και τα φυλλάδια από τη σελίδα Χρήσιμο Υλικό για να τα μοιράσετε στην εκδήλωση. Δείτε επίσης τις θεματικές παρουσιάσεις στο μενού Χρήσιμα!

5) πραγματοποιήσετε με τους μαθητές σας ατομικές ή ομαδικές δραστηριότητες σχετικά με τη #SID2017 μεταδίδοντας το φετινό σύνθημά της: «Γίνε η Αλλαγή: Όλοι μαζί για ένα καλύτερο Διαδίκτυο» και διοργανώνοντας δικές σας εκδηλώσεις στο σχολείο, καθώς τελικά η ψηφιακή ασφάλεια εξαρτάται από τον καθένα ξεχωριστά και όλους μαζί! Βρείτε επίσης περισσότερα prezi για την ψηφιακή ασφάλεια: πατώντας εδώ.

Ειδικά για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου, μπορείτε να γνωστοποιήσετε τις εκδηλώσεις σας μέσω του Ημερολογίου Εκδηλώσεων της εκπαιδευτικής κοινότητας μας και να μοιραστείτε τι ακριβώς έχετε σχεδιάσει, από σήμερα κιόλας!

Διαβάστηκε 15771 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2017 14:27

Βιντεοθήκη για ένα καλύτερο Διαδίκτυο!

  • Webinar για τον εθισμό στο διαδίκτυο
  • Webinar για το GDPR σε συνεργασία με το #eTwinning
  • Θετικό περιεχόμενο στο διαδίκτυο
  • Webinar για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2018 και τους Διαγωνισμούς
  • Webinar για καθηγητές Γυμνασίου απο Saferinternet4kids και eTwinning
  • Webinar για Δασκάλους Δημοτικού απο Saferinternet4kids και eTwinning
  • Webinar για Καθηγητές Γυμνασίου
  • Webinar για Δασκάλους Δημοτικού