• Επισκεφθείτε μας και στην κοινότητα του Facebook, ενισχύστε την κοινή προσπάθεια με like & follow...
  • "Το Διαδίκτυο που θέλουμε" - "The Web We Want" εμπλουτίστηκε! Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε ελεύθερα 6 σχέδια μαθημάτων για το Γυμνάσιο!
  • H δική μας απάντηση κατά του (κυβερνο)εκφοβισμού - Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε και να εκτυπώσετε το πόστερ στην τάξη σας!
  • Εκπαιδευτικοί βοηθήστε τους μαθητές σας να ωριμάσουν ψηφιακά με το #WebWeWantEU
Σάββατο, 24 Μαρτίου 2018 18:00

Επιμόρφωση και θεατρική παράσταση στην EduWeb Open Day 28/2/2018

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Στις 28/02/2018 πραγματοποιήθηκε επιτυχώς με 100+ ενήλικες και πλήθος μαθητών, στο Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Πατρών, η Ημέρα EduWeb Open Day στο πλαίσιο για την καταπολέμηση του ψηφιακού αποκλεισμού των ενηλίκων όσον αφορά στη χρήση ασφαλούς και δημιουργικού Διαδικτύου, ενθαρρύνοντας όλους να παίξουν το ρόλο τους στη δημιουργία ενός καλύτερου διαδικτύου. Μετά το πέρας της EduWeb Open Day δόθηκαν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Την ίδια μέρα επίσης, πραγματοποιήθηκε η θεατρική παράσταση "Εκπαιδεύοντας τον παππού στο διαδίκτυο" του συγγραφέα Γ. Κορμά, σε σκηνοθεσία και διασκευή του Γ. Ρούφα. Ο επικεφαλής του help-line.gr προλόγισε με ομιλία του το θεατρικό, ενώ σύντομο χαιρετισμό απεύθυναν η κ. Σοφία Χριστοπούλου εκ μέρους της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας (ΠΔΕΔΕ) και ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας κ. Αφράτης. Το multiplier event παρακολούθησαν οι εταίροι του έργου και συμμετείχαν επίσης, 7 μαθητές και μαθήτριες από το Λύκειο Αραδίππου της Κύπρου που συνεισφέρουν στο project #EduWebEU

Το EduWeb έχει ως στόχο να ενισχύσει τη συνεργασία μεταξύ σχολείων και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων με σκοπό την καταπολέμηση του ψηφιακού αποκλεισμού των ενηλίκων όσον αφορά στη χρήση του Διαδικτύου. Προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι, το EduWeb έχει δημιουργήσει την εκπαιδευτική πύλη http://eduweb-project.eu για τη φιλοξενία και διάθεση του εκπαιδευτικού υλικού τόσο για αρχάριους όσο και για προχωρημένους χρήστες του Διαδικτύου. Επιπλέον, η πύλη παρέχει ένα περιβάλλον ηλεκτρονικής μάθησης, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για την on-line εκπαίδευση των εκπαιδευτικών (μαζί με το απαραίτητο υλικό), οι οποίοι με τη σειρά τους θα εκπαιδεύσουν τους μαθητές στην ασφαλή και δημιουργική χρήση του Διαδικτύου.

Έτσι οι μαθητές από απλοί χρήστες του Διαδικτύου θα γίνουν οι ίδιοι εκπαιδευτές των ενήλικων (και ειδικότερα των ηλικιωμένων) μελών των οικογενειών τους, συνδράμοντας έτσι στην ευρύτερη καταπολέμηση του ψηφιακού αποκλεισμού των Ευρωπαίων πολιτών μέσω καινοτόμων διδακτικών και παιδαγωγικών μεθόδων.

Στο πλαίσιο των παραπάνω και με την προοπτική της εξωστρέφειας των όσων πραγματοποιεί η ΠΔΕΔΕ στοχεύoντας να προσελκύσει παιδιά και νέους, γονείς και κηδεμόνες, δασκάλους και εκπαιδευτικούς, το επόμενο multiplier event είναι στην επερχόμενη Έκθεση Μεταφοράς και Τεχνογνωσίας Patras IQ (27-29 Απριλίου 2018) στο Στάδιο Τοφαλος της Πάτρας. Ελάτε κι εσείς για να εκπαιδευτείτε από παιδιά στο πλαίσιο των θεματικών ενοτήτων του έργου!

Σημείωση: Βίντεο εκδήλωσης (highlights) (Εργαστήρια - labs) (Α' μέρος)
Ενδεικτικές φωτoγραφίες εκδήλωσης
Εκδήλωση
Εγγραφείτε στην Ομάδα στο Facebook
Οι ωφελούμενοι μαθητές και ενήλικες της #EduWebEU Open Day απόλαυσαν το θεατρικό έργο Εκπαιδεύοντας τον Παππού στο Διαδίκτυο μία μοναδική παράσταση που κουμπώνει ακριβώς στη θεματική του project!
Διαβάστηκε 3340 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 25 Μαϊος 2018 21:40

Πολυμέσα

Βιντεοθήκη για ένα καλύτερο Διαδίκτυο!

  • Webinar για τον εθισμό στο διαδίκτυο
  • Webinar για το GDPR σε συνεργασία με το #eTwinning
  • Θετικό περιεχόμενο στο διαδίκτυο
  • Webinar για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2018 και τους Διαγωνισμούς
  • Webinar για καθηγητές Γυμνασίου απο Saferinternet4kids και eTwinning
  • Webinar για Δασκάλους Δημοτικού απο Saferinternet4kids και eTwinning
  • Webinar για Καθηγητές Γυμνασίου
  • Webinar για Δασκάλους Δημοτικού