• Επισκεφθείτε μας και στην κοινότητα του Facebook, ενισχύστε την κοινή προσπάθεια με like & follow...
 • "Το Διαδίκτυο που θέλουμε" - "The Web We Want" εμπλουτίστηκε! Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε ελεύθερα 6 σχέδια μαθημάτων για το Γυμνάσιο!
 • H δική μας απάντηση κατά του (κυβερνο)εκφοβισμού - Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε και να εκτυπώσετε το πόστερ στην τάξη σας!
 • Εκπαιδευτικοί βοηθήστε τους μαθητές σας να ωριμάσουν ψηφιακά με το #WebWeWantEU

Notice: Undefined property: stdClass::$imageGeneric in /IS/web/hosting/hosts/isafety/site/components/com_k2/views/item/view.html.php on line 663
Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2012 15:33

Κοινότητα

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
banner

Υπάρχουν οι εξής τρόποι για να συμμετάσχετε στην κοινότητα της Ασφάλειας στο Διαδίκτυο.

Αν είστε εκπαιδευτικός μπορείτε να εγγραφείτε ως μέλος στη δημόσια προσβάσιμη κοινότητα στη διεύθυνση http://blogs.sch.gr/groups/internet-safety/ ή πατώντας στο διπλανό εικονίδιο.

Επίσης, είτε ως γονέας, είτε ως εκπαιδευτικός, μπορείτε να κάνετε like στη σελίδα μας στο Facebook esafetygr μέσω της διεύθυνσης https://www.facebook.com/esafetygr.

Αν διατηρείτε λογαριασμό στο Twitter μπορείτε να ακολουθήσετε τα νέα μας στο https://twitter.com/sch_news μέσω της διεύθυνσης https://twitter.com/sch_news.

Τέλος, όλες και όλοι ανεξαιρέτως, μπορείτε να διαβάζετε τα νέα μας στο ηλεκτρονικό περιοδικό για θέματα ψηφιακής ασφάλειας, ιών, προσωπικών δεδομένων, κοινωνικών δικτύων, πνευματικών δικαιωμάτων και γενικά Ασφάλειας στο Διαδίκτυο. http://www.scoop.it/t/isafe μέσω της διεύθυνσης http://www.scoop.it/t/isafe.

Αν είστε εκπαιδευτικός, σχετικά με τον πρώτο τρόπο, αφού επισκεφθείτε τη διεύθυνση http://blogs.sch.gr/groups/internet-safety/ το επόμενο βήμα είναι να συνδεθείτε μέσω της επιλογής «Σύνδεση» με τον κωδικό σας (για εκπαιδευτικούς μόνο) στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο και  να επιλέξετε «Συμμετοχή στην ομάδα».

Αντικείμενο της ομάδας είναι η συζήτηση και η ανταλλαγή απόψεων σε θέματα ασφαλούς πρόσβασης των μαθητών στο διαδίκτυο, η προβολή καλών πρακτικών, η παροχή οδηγιών, συμβουλών και η ευαισθητοποίηση εκπαιδευτικών και γονέων σε θέματα ασφαλούς διαδικτύου.

Συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο και επικοινωνήστε με τους διαχειριστές της Υπηρεσίας Ελεγχόμενης Πρόσβασης στον Παγκόσμιο Ιστό (Web-Filtering) για να αναφέρετε περίπτωση ιστοσελίδας:

- Με ακατάλληλο, κατά την άποψή σας, περιεχόμενο που περνάει από τα φίλτρα ΠΣΔ

- Με κατάλληλο, κατά την άποψή σας, περιεχόμενο που κόβεται από τα φίλτρα ΠΣΔ

Γενικότερα για θέματα ψηφιακής ασφάλειας τα οποία πηγάζουν από την περιήγηση σε αυτό το δικτυακό τόπο, μπορείτε επίσης να στείλετε μήνυμα μέσω και να μας ενημερώσετε με email στο esafety at sch.gr (αντικαταστήστε το at με το σύμβολο @).

Διαβάστηκε 12169 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 05 Ιανουαρίου 2017 11:17

6 σχόλια

 • Σύνδεσμος σχολίου Μαρία Παρασκευή, 16 Μαϊος 2014 11:12 δημοσιεύθηκε από Μαρία

  Καλημέρα!

  Αμφιβάλλω για το εάν υπάρχουν σταθμισμένα ερωτηματολόγια για το διαδικτυακό εκφοβισμό στα Ελληνικά. Στον ιστότοπο, όμως, eu kids online, υπάρχουν διάφορες έρευνες οπότε ίσως μπορέσετε να πάρετε μια ιδέα για τα ερωτηματολόγια ή τις ερωτήσεις που χρησιμοποιούνται.

 • Σύνδεσμος σχολίου giwta Τρίτη, 08 Απριλίου 2014 21:26 δημοσιεύθηκε από giwta

  καλησπέρα
  ονομάζομαι Παναγιώτα Γαβριήλ και είμαι μεταπτυχιακή φοιτήτρια της Νοσηλευτικής...στην ερευνητική μου εργασία θα ήθελα να ασχοληθώ με τον διαδυκτιακό εκφοβισμό και τις ψυχολογικές επιπτώσεις του..η έρευνα μου θέλω να αφορά έφηβους.. μπορείτε να μου προτείνετε κάποια ερωτηματολόγια τα οποία να μπορώ να χρησημοποιήσω στην έρευνα μου;
  ευχαριστώ

 • Σύνδεσμος σχολίου Internet Safety Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2014 23:28 δημοσιεύθηκε από Internet Safety

  Την παραλαμβάνετε ηλεκτρονικά, στο e-mail το οποίο δηλώσατε στην εγγραφή σας, μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας το αργότερο.

 • Σύνδεσμος σχολίου ΚΑΣΙΩΝΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2014 11:14 δημοσιεύθηκε από ΚΑΣΙΩΝΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

  Παρακολούθησα την ημερίδα για την ασφάλεια διαδικτύου...
  Θα ήθελα να με ενημερώσετε πως θα παραλάβουμε τις βεβαιώσεις συμμετοχής...

 • Σύνδεσμος σχολίου Ομάδα Υποστήριξης ΠΣΔ Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2013 13:30 δημοσιεύθηκε από Ομάδα Υποστήριξης ΠΣΔ

  Σας προτείνουμε την εγκατάσταση διακομιστή μεσολάβησης Squid στο εργαστήριο σύμφωνα με τις οδηγίες της σελίδας Οδηγίες εγκατάστασης και ρύθμισης διακομιστή μεσολάβησης Squid (έκδοση 2.0, ο οδηγός έχει αναπτυχθεί από το ΙΤΥΕ): http://ts.sch.gr/docs/kanonismoi-diadikasies/doc_download/6-odhgies-egkatastashs-kai-rythmishs

  Αν πρόκειται για οικιακούς υπολογιστές υπάρχει υπηρεσία της Google για ασφαλείς αναζητήσεις για την οποία σχετικές οδηγίες θα βρείτε στη σελίδα http://support.google.com/websearch/bin/answer.py?hl=en&p=settings_safesearch&answer=510#safe.

  Με εκτίμηση,
  Α@Δ

 • Σύνδεσμος σχολίου Δανιήλ Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2013 14:28 δημοσιεύθηκε από Δανιήλ

  Πώς μπορούμε να αποκόψουμε την πρόσβαση των μαθητών σε βίντεο και εικόνες που έχουν να κάνουν με τρόμο, βία, αίματα κλπ … ;
  Για παράδειγμα, κάνουν αναζήτηση την λέξη Bloody Mary και το σύστημα ασφάλειας του sch.gr δεν κόβει ούτε τα βίντεο, ούτε τις εικόνες.

Προσθήκη σχολίου

Η γνώμη σας μετράει!