• Επισκεφθείτε μας και στην κοινότητα του Facebook, ενισχύστε την κοινή προσπάθεια με like & follow...
  • "Το Διαδίκτυο που θέλουμε" - "The Web We Want" εμπλουτίστηκε! Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε ελεύθερα 6 σχέδια μαθημάτων για το Γυμνάσιο!
  • H δική μας απάντηση κατά του (κυβερνο)εκφοβισμού - Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε και να εκτυπώσετε το πόστερ στην τάξη σας!
  • Εκπαιδευτικοί βοηθήστε τους μαθητές σας να ωριμάσουν ψηφιακά με το #WebWeWantEU
Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2012 15:33

Κοινότητα

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

banner

Υπάρχουν οι εξής τρόποι για να συμμετάσχετε στην κοινότητα της Ασφάλειας στο Διαδίκτυο.

Αν είστε εκπαιδευτικός μπορείτε να εγγραφείτε ως μέλος στη δημόσια προσβάσιμη κοινότητα στη διεύθυνση https://blogs.sch.gr/internet-safety/ ή πατώντας στο διπλανό εικονίδιο.

Επίσης, είτε ως γονέας, είτε ως εκπαιδευτικός, μπορείτε να κάνετε like στη σελίδα μας στο Facebook esafetygr μέσω της διεύθυνσης https://www.facebook.com/esafetygr.

Αν διατηρείτε λογαριασμό στο Twitter μπορείτε να ακολουθήσετε τα νέα μας στο https://twitter.com/sch_news μέσω της διεύθυνσης https://twitter.com/sch_news.

Τέλος, όλες και όλοι ανεξαιρέτως, μπορείτε να διαβάζετε τα νέα μας στο ηλεκτρονικό περιοδικό για θέματα ψηφιακής ασφάλειας, ιών, προσωπικών δεδομένων, κοινωνικών δικτύων, πνευματικών δικαιωμάτων και γενικά Ασφάλειας στο Διαδίκτυο. http://www.scoop.it/t/isafe μέσω της διεύθυνσης http://www.scoop.it/t/isafe.

Αν είστε εκπαιδευτικός, σχετικά με τον πρώτο τρόπο, αφού επισκεφθείτε τη διεύθυνση https://blogs.sch.gr/internet-safety/ το επόμενο βήμα είναι να συνδεθείτε μέσω της επιλογής «Σύνδεση» με τον κωδικό σας (για εκπαιδευτικούς μόνο) στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο και  να επιλέξετε «Συμμετοχή στην ομάδα».

Αντικείμενο της ομάδας είναι η συζήτηση και η ανταλλαγή απόψεων σε θέματα ασφαλούς πρόσβασης των μαθητών στο διαδίκτυο, η προβολή καλών πρακτικών, η παροχή οδηγιών, συμβουλών και η ευαισθητοποίηση εκπαιδευτικών και γονέων σε θέματα ασφαλούς διαδικτύου.

Συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο και επικοινωνήστε με τους διαχειριστές της Υπηρεσίας Ελεγχόμενης Πρόσβασης στον Παγκόσμιο Ιστό (Web-Filtering) για να αναφέρετε περίπτωση ιστοσελίδας:

- Με ακατάλληλο, κατά την άποψή σας, περιεχόμενο που περνάει από τα φίλτρα ΠΣΔ

- Με κατάλληλο, κατά την άποψή σας, περιεχόμενο που κόβεται από τα φίλτρα ΠΣΔ

Γενικότερα για θέματα ψηφιακής ασφάλειας τα οποία πηγάζουν από την περιήγηση σε αυτό το δικτυακό τόπο, μπορείτε επίσης να στείλετε μήνυμα μέσω και να μας ενημερώσετε με email στο esafety at sch.gr (αντικαταστήστε το at με το σύμβολο @).

Διαβάστηκε 14183 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 03 Ιανουαρίου 2023 12:46