Kids

Kids (3)

Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2015 23:40

Ασφαλώς στο Διαδίκτυο

Γράφτηκε από τον

Το διαδίκτυο είναι ένα καταπληκτικό εργαλείο της σύγχρονης ψηφιακής εποχής, το οποίο μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους στην καθημερινότητά τους. Πρέπει όμως να χρησιμοποιείται με μέτρο και σύνεση. Αρκετοί μαθητές δημοσιεύουν τα προσωπικά τους δεδομένα ανεξέλεγκτα, χωρίς να γνωρίζουν τον κίνδυνο στον οποίο μπορούν να εκτεθούν. Άλλωστε την άγνοια των Ελλήνων χρηστών του Διαδικτύου -και ειδικά των νέων- να προστατεύσουν τα προσωπικά τους δεδομένα, προδίδει η αύξηση των προβλημάτων με την ιδιωτικότητα online στο 25% από 16% το β΄εξάμηνο του 2014, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα συγκεντρωτικά στοιχεία των 31 Γραμμών Βοηθείας του Πανευρωπαϊκού Δικτύου Εθνικών Κέντρων Ασφαλούς Διαδικτύου, Insafe. Στην αντιμετώπιση του προβλήματος συμβάλλει το δειγματικό ψηφιακό σενάριο με τίτλο "Ασφαλώς στο Διαδίκτυο" το οποίο μπορεί να υλοποιηθεί με μαθητές Ε' και ΣΤ' Δημοτικού, καθώς και Α' Γυμνασίου.

Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2013 14:55

Οδύσσεια στο Διαδίκτυο σε 5 επεισόδια

Γράφτηκε από τον

Δυο αδέλφια ψάχνοντας για μια σχολική εργασία, πλοηγούνται στον Παγκόσμιο Ιστό σε νέους τόπους και άλλους χρόνους. Σερφάροντας σε ιστοσελίδες με ενημερωτικό, μορφωτικό ή ψυχαγωγικό περιεχόμενο, το ενδιαφέρον τους διεγείρεται για νέα γνώση. Ωστόσο, κάποιες ιστοσελίδες μπορεί να περιέχουν υλικό ακατάλληλο για τα παιδιά. Τα παιδιά εύκολα εξοικειώνονται με τη χρήση των μηχανών αναζήτησης και της αποτελεσματικής αξιοποίησής τους στην εύρεση πληροφοριών, αλλά δεν γνωρίζουν πως να αποφεύγουν τις συνδέσεις προς κάθε είδους ακατάλληλο περιεχόμενο. Η εικονική «Ασφάλεια Διαδικτύου» συμβουλεύει τους νεαρούς μαθητές για τα πνευματικά δικαιώματα στο Διαδίκτυο και προτείνει φίλτρα αναζήτησης ή πρόσθετο λογισμικό ώστε οι ακατάλληλοι ιστότοποι να αποκλείονται από τα αποτελέσματα της αναζήτησης. Δείτε το 1ο επεισόδιο : «Στο δρόμο για την Ιθάκη»

Πέμπτη, 09 Αυγούστου 2012 13:16

Παίζω και μαθαίνω!

Γράφτηκε από τον

Τα μικρότερα παιδιά, σήμερα, χρησιμοποιούν το διαδίκτυο σε µία όλο και περισσότερο νεαρή ηλικία. Γι’αυτό το λόγο, το Insafe εξέδωσε ένα βιβλίο 30 σελίδων με το οποίο επιδιώκει να εισαγάγει έννοιες της σύγχρονης τεχνολογίας, στο  καθηµερινό λεξιλόγιο και τις  δραστηριότητες των Λιλιπούτειων φίλων μας.

Αν και αυτό το βιβλίο δραστηριοτήτων προσφέρει στα παιδιά, ηλικίας από 4 έως 8 ετών, 30 σελίδες διασκέδασης και παιχνιδιών, τους καθοδηγεί επίσης να ακονίσουν τις βασικές γλωσσικές, µαθηµατικές, κοινωνικές και πολιτιστικές δεξιότητές τους.