• Επισκεφθείτε μας και στην κοινότητα του Facebook, ενισχύστε την κοινή προσπάθεια με like & follow...
  • "Το Διαδίκτυο που θέλουμε" - "The Web We Want" εμπλουτίστηκε! Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε ελεύθερα 6 σχέδια μαθημάτων για το Γυμνάσιο!
  • H δική μας απάντηση κατά του (κυβερνο)εκφοβισμού - Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε και να εκτυπώσετε το πόστερ στην τάξη σας!
  • Εκπαιδευτικοί βοηθήστε τους μαθητές σας να ωριμάσουν ψηφιακά με το #WebWeWantEU
Parents

Parents (124)

Oι αλλαγές που δεν επέφερε τελικά η εφαρμογή του νέου κανονισμού για τα προσωπικά δεδομένα (GDPR) στην προστασία της ιδιωτικότητας των παιδιών βρέθηκαν στο επίκεντρο της 3ης συνεδρίασης του συμβουλευτικού οργάνου του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018 σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας με τη συμμετοχή εκπροσώπων της πολιτείας, της βιομηχανίας του Ίντερνετ, της ακαδημαϊκής κοινότητας και οργανώσεων προστασίας του παιδιού.
Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2018 14:23

Eduweb multiplier event 20/06/2018

Γράφτηκε από τον
Στις 20/6/18, στο Πανεπιστήμιο του Bournemouth της Μεγάλης Βρετανίας πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση εκπαίδευσης ενηλίκων στο πλαίσιο του προγράμματος EduWeb. Η εκδήλωση ήταν μέρος του τριήμερου Φεστιβάλ Μάθησης (Festival of Learning) του Πανεπιστημίου το οποίο προσέλκυσε χιλιάδες επισκέπτες. Το πρόγραμμα συνδυάσθηκε με την εκδήλωση «Ageing well: innovations for greater health and wellbeing» του Ερευνητικού Κέντρου Ageing and Dementia του Πανεπιστημίου, όπου μια ολόκληρη ημέρα αφιερώθηκε στην τρίτη ηλικία ώστε να προσφερθεί μια μοναδική εκπαιδευτική εμπειρία.
Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2018 19:37

2ο Multiplier Event EduWeb 27-28/4/2018

Γράφτηκε από τον
O Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, συμμετέχοντας ως ομιλητής στην εναρκτήρια εκδήλωση της 5ης Έκθεσης Καινοτομίας και Μεταφοράς Τεχνογνωσίας PatrasIQ, ενημερώθηκε για το πρόγραμμα http://eduweb-project.eu στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της έκθεσης. Στο πλαίσιο της έκθεσης και με αφορμή το 2ο multiplier event τα παιδιά με τους εκπαιδευτικούς από το Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Πατρών εκπαίδευσαν 210+ ενήλικες στην ασφαλή χρήση του διαδικτύου το διήμερο 27-28/4/2018.
Στις 28/02/2018 πραγματοποιήθηκε επιτυχώς με 100+ ενήλικες και πλήθος μαθητών, στο Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Πατρών, η Ημέρα EduWeb Open Day στο πλαίσιο για την καταπολέμηση του ψηφιακού αποκλεισμού των ενηλίκων όσον αφορά στη χρήση ασφαλούς και δημιουργικού Διαδικτύου, ενθαρρύνοντας όλους να παίξουν το ρόλο τους στη δημιουργία ενός καλύτερου διαδικτύου. Μετά το πέρας της EduWeb Open Day δόθηκαν βεβαιώσεις συμμετοχής.
Την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου, Τρίτη 6/2/2018, στην κεντρική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών, θα συμμετέχει το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ EduWeb “Καταπολέμηση του Ψηφιακού Αποκλεισμού των Ενηλίκων όσον αφορά τη Χρήση Ασφαλούς και Δημιουργικού Διαδικτύου”, με τον συντονιστή εκ μέρους της Περιφερειακής Διεύθυνσης Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας (ΠΔΕΔΕ), κ. Άρη Λούβρη.
Έστω ότι ο λογαριασμός σας στο Facebook έχει παραβιαστεί και ο χρήστης αναρτά με εμμονή χαριτωμένες φωτογραφίες γάτας κάθε 10 λεπτά στον τοίχο σας. Ευτυχώς, το Facebook έχει τη δική του διαδικασία για να ανακτήσετε το λογαριασμό σας, αλλά απαιτείται να ελέγχετε ακόμα το email εγγραφής ή έναν αριθμό τηλεφώνου που σχετίζεται με τον λογαριασμό.
Διαβάστε πώς...
Παρασκευή, 29 Δεκεμβρίου 2017 17:23

Πώς να ανακτήσετε τον λογαριασμό σας στο Gmail

Γράφτηκε από τον

Ακριβώς επειδή χακαριστήκατε, δεν σημαίνει ότι ο λογαριασμός σας χάνεται για πάντα! Έστω ότι μόλις σας χάκαραν και χάσατε πρόσβαση στο λογαριασμό του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας. Και τώρα τι; Πρώτον, ας αρχίσουμε με αυτό που δεν πρέπει να κάνετε: να πανικοβληθείτε! Δεν είστε ο πρώτος που του έτυχε, και σίγουρα ούτε ο τελευταίος. Οι μεγάλες εταιρείες το γνωρίζουν αυτό και έχουν βρει τρόπους για να ανακτήσετε το λογαριασμό σας και να επαναφέρετε την ψηφιακή σας ζωή στο προσκήνιο. Σε αυτό το άρθρο, πρόκειται να δούμε όλα τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να ανακτήσετε το λογαριασμό σας στο Gmail. Αυτό που πρέπει να λάβετε υπόψη, ωστόσο, είναι ότι η Google θα προσπαθήσει πρώτα να καταλάβει αν είστε πραγματικά αξιόπιστοι.
Εδώ είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία που θα καθορίσει η εταιρεία εάν είστε πραγματικά εσείς και όχι κάποιος άλλος:

Οι διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους οι γονείς διαχειρίζονται τη χρήση της τεχνολογίας από τα παιδιά τους, δημιουργούν τρεις ξεχωριστούς τύπους τεχνολογικών χρηστών θέτοντας το σκηνικό για μια σύγκρουση πολιτισμών, αναφέρει η συγγραφέας Alexandra Samuel. Η εποχή του ψηφιακού ιθαγενούς έχει τελειώσει! Εάν αυτή η δήλωση έρχεται ως ανακούφιση, είστε πιθανότατα είτε ένας παλαιότερος χρήστης τεχνολογίας που έχει κουραστεί να αισθάνεται άσχετος, είτε απογοητευμένος που έχει χιλιοακούσει αυτό το κλισέ. Το 2001, ο σύμβουλος εκπαίδευσης, Marc Prensky δημιούργησε αυτό τον όρο - καλώντας επίσης την αναλογική γενιά "ψηφιακούς μετανάστες" - για να προειδοποιήσει τους δασκάλους όσον αφορά το αναδυόμενο κύμα μαθητών που θα έρχονταν στα σχολεία με νέους τρόπους σκέψης και απορρόφησης πληροφοριών αφού μεγάλωναν με υπολογιστές, βιντεοπαιχνίδια, ψηφιακές συσκευές αναπαραγωγής μουσικής, κάμερες βίντεο, κινητά τηλέφωνα και άλλες συσκευές. Τον όρο οικειοποήθηκαν ειδησεογραφικά πρακτορεία, ακαδημαϊκοί και επιχειρήσεις, ενώ κατέληξε στη διαμόρφωση της κατανόησης των ανθρώπων για την ομάδα που γεννήθηκε από τα μέσα της δεκαετίας του '80 έως τα μέσα της δεκαετίας του '90.

Πριν από ένα χρόνο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τέσσερις μεγάλες πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης ανακοίνωσαν έναν κώδικα δεοντολογίας για την καταπολέμηση της παράνομης ρητορικής μίσους στο διαδίκτυο. Ο κώδικας περιλαμβάνει σειρά δεσμεύσεων από το Facebook, το Twitter, το YouTube και τη Microsoft για την καταπολέμηση της διάδοσης τέτοιου περιεχομένου στην Ευρώπη. Μια αξιολόγηση που διενεργήθηκε από ΜΚΟ και δημόσιους φορείς σε 24 κράτη μέλη, η οποία δημοσιεύτηκε την πρώτη επέτειο του κώδικα δεοντολογίας, δείχνει ότι οι εταιρείες έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο όσον αφορά την τήρηση των δεσμεύσεών τους.

Την Κυριακή 30/4/2017, στο 9ο Πανελλήνιο συνέδριο ΤΠΕ που πραγματοποιήθηκε στη Σύρο, έγινε παρουσίαση για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ EduWeb Combating Digital Exclusion: Children educate digitally illiterate adults in safe and creative web” το οποίο συντονίζει η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας (ΠΔΕΔΕ). Το θέμα της παρουσίασης είχε τίτλο "EduWeb εργαλείο καταπολέμησης ψηφιακού αποκλεισμού: Τα παιδιά εκπαιδεύουν ενήλικες στο ασφαλές και δημιουργικό Διαδίκτυο". 
Το EduWeb έχει ως στόχο να ενισχύσει τη συνεργασία μεταξύ σχολείων και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων / ινστιτούτων με σκοπό την καταπολέμηση του ψηφιακού αποκλεισμού των ενηλίκων όσον αφορά στη χρήση του Διαδικτύου.

Σελίδα 1 από 9

Βιντεοθήκη για ένα καλύτερο Διαδίκτυο!

  • Webinar για τον εθισμό στο διαδίκτυο
  • Webinar για το GDPR σε συνεργασία με το #eTwinning
  • Θετικό περιεχόμενο στο διαδίκτυο
  • Webinar για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2018 και τους Διαγωνισμούς
  • Webinar για καθηγητές Γυμνασίου απο Saferinternet4kids και eTwinning
  • Webinar για Δασκάλους Δημοτικού απο Saferinternet4kids και eTwinning
  • Webinar για Καθηγητές Γυμνασίου
  • Webinar για Δασκάλους Δημοτικού