• Επισκεφθείτε μας και στην κοινότητα του Facebook, ενισχύστε την κοινή προσπάθεια με like & follow...
  • "Το Διαδίκτυο που θέλουμε" - "The Web We Want" εμπλουτίστηκε! Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε ελεύθερα 6 σχέδια μαθημάτων για το Γυμνάσιο!
  • H δική μας απάντηση κατά του (κυβερνο)εκφοβισμού - Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε και να εκτυπώσετε το πόστερ στην τάξη σας!
  • Εκπαιδευτικοί βοηθήστε τους μαθητές σας να ωριμάσουν ψηφιακά με το #WebWeWantEU
Parents

Parents (43)

Κυριακή, 19 Αυγούστου 2012 22:14

Προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα

Γράφτηκε από τον

Κάθε φορά που ανοίγετε τραπεζικό λογαριασμό, συνδέεστε σε μια ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης ή κάνετε κράτηση κάποιας πτήσης μέσω διαδικτύου, δίνετε σημαντικά προσωπικά στοιχεία σας, όπως το όνομα, η διεύθυνση και ο αριθμός της πιστωτικής σας κάρτας. Ποια είναι η τύχη αυτών των δεδομένων; Υπάρχει πιθανότητα να πέσουν σε λάθος χέρια; Ποια δικαιώματα έχετε σχετικά με τα προσωπικά σας στοιχεία;

Ξέρετε πόσα παιδιά γνωρίζουν online κάποιον που δεν έχουν συναντηθεί αυτοπροσώπως; Ξέρετε πόσα από αυτά τα παιδιά έχουν συναντηθεί στην πραγματικότητα με αυτόν τον άγνωστο πρόσωπο με πρόσωπο; Πόσα παιδιά έχουν υποστεί διαδικτυακή παρενόχληση; Βρείτε τις απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά και δείτε περισσότερα στο βίντεο για το πως τα παιδιά χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο σε παγκόσμιο επίπεδο.

28 κορυφαίες εταιρείες συγκεντρώθηκαν για να σχηματίσουν έναν νέο συνασπισμό αποβλέποντας σε καλύτερο και ασφαλέστερο διαδίκτυο για τα παιδιά. Με πρωτοβουλία της Επιτροπής, στα ιδρυτικά μέλη του συνασπισμού περιλαμβάνονται οι εταιρείες 

Κυριακή, 19 Αυγούστου 2012 14:14

Τυχερά παιχνίδια στο Διαδίκτυο

Γράφτηκε από τον

Ο τζόγος είναι ρίσκο, αυτό το ξέρουν όλοι, όμως η ταχύτατη διάδοση των τυχερών παιχνιδιών στο διαδίκτυο αν μη τι άλλο αυξάνει τους κινδύνους και, στα μέσα Νοεμβρίου 2011, η ολομέλεια του ΕΚ ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτάσεις για στενότερη συνεργασία των κρατών μελών για την καταπολέμηση της χειρότερης πτυχής του, που είναι το παράνομο διαδικτυακό στοίχημα, αλλά και για την προστασία των πιο ευάλωτων παικτών.

Είναι πιθανό να έχετε λάβει μηνύματα με παραπλανητικό περιεχόμενο στο κινητό σας τηλέφωνο, το τελευταίο χρονικό διάστημα. Σκοπός των αποστολέων είναι η συλλογή προσωπικών δεδομένων των παραληπτών και η εξαπάτηση αυτών.

Δεν υπάρχει τίποτα πιο επικίνδυνο για την ασφάλεια του υπολογιστή από τον ίδιο τον χρήστη του, ο οποίος, όπως προκύπτει από τελευταία σχετική έκθεση, ευθύνεται για το 45% των ψηφιακών μολύνσεων, κάτι λιγότερο από τις μισές δηλαδή. Το ποσοστό αναφέρει σε έκθεσή της η Microsoft, στην οποία θα πρέπει να κάνετε και τα παράπονά σας, αν έχετε.

Ένα έως δύο στα 10 παιδιά σε ποσοστό 14% των νηπιαγωγείων της χώρας μας έχει ήδη προφίλ σε κάποιον ιστοχώρο κοινωνικής δικτύωσης. Αυτό ανέδειξε κλειστή έρευνα μέσω διαδικτυακού ερωτηματολογίου που πραγματοποίησε η Δράση Ενημέρωσης Saferinternet.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου την περίοδο 10/5/2011 έως 25/9/2011 με αποδέκτες τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, με την πολύτιμη συμβολή και συνεργασία του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου. Στην έρευνα ανταποκρίθηκαν 2.319 εκπαιδευτικοί από όλη την Ελλάδα.

Παρασκευή, 17 Αυγούστου 2012 17:31

Στον αέρα η ασφάλεια των ιστοσελίδων

Γράφτηκε από τον

Οι χάκερ χρησιμοποιούν προγράμματα με μυστικές λέξεις για να παραβιάζουν «πύλες» στο Διαδίκτυο. Ειδικοί λένε πως τα passwords που χρησιμοποιούμε για να προστατεύσουμε τους λογαριασμούς μας στο Ιντερνετ είναι ένα ελαττωματικό μέτρο ασφαλείας.

Παρασκευή, 17 Αυγούστου 2012 16:56

Ο Παγκόσμιος Πόλεμος των Χάκερ

Γράφτηκε από τον

Μία έκπληξη περίμενε τους επισκέπτες στις σελίδες της Vodafone, της Daily Telegraph, της UPS και άλλων τεσσάρων εταιρειών στις 4/9/2011: αντί για τον αναμενόμενο προορισμό τους, κατέληγαν σε μία άλλη σελίδα, η οποία δεν είχε και πολλή σχέση με το αντικείμενο των αναζητήσεών τους.

Τρίτη, 14 Αυγούστου 2012 14:07

Κλέφτες και αστυνόμοι μέσω Facebook

Γράφτηκε από τον

Η αστυνομία του Ανόβερου, πρωτεύουσας του κρατιδίου της Κάτω Σαξονίας, ‘σερφάρει’ στο Facebook με δικό της κωδικό για υπηρεσιακούς σκοπούς: για τη σύλληψη διαρρηκτών, μικροαπατεώνων, αλλά και παραβατών του κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

Μέχρι σήμερα και οι έξι περιπτώσεις, στις οποίες η αστυνομία ζήτησε τη βοήθεια των φίλων της (23.199 τον αριθμό!!!), διαλευκάνθηκαν πλήρως.

Σελίδα 2 από 4